Πέμπτη 11 Ιουλίου 2024

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Κορινθία

 Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Κορινθία

 

 
 Μαίνεται ανεξέλεγκτο προς το παρόν το πύρινο μέτωπο στην Κορινθία.

Μαίνεται ανεξέλεγκτη η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης (11/7) σε δασική έκταση στην Στιμάγκα Κορινθίας. Στην περιοχή να βρίσκονται σε ετοιμότητα για να απομακρυνθούν. Στη μάχη έπεσαν μεγάλες πυροσβεστικές δυνάμεις που ενισχύονταν συνεχώς, ενώ ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακογιάννης, σημείωσε ότι «τα δύσκολα είναι μπροστά μας»: Πολύ δύσκολη εξελίσσεται η νύχτα, καθώς περίπου στις εννέα το βράδυ αποχώρησαν τα εναέρια μέσα και την προσπάθεια συνεχίζουν ισχυρές επίγειες δυνάμεις. Ήδη, έχουν γίνει στάχτη μεγάλες εκτάσεις με αμπέλια και ελιές, καθώς και δάσος. 

Ανεξέλεγκτο είναι το πύρινο μέτωπο που ξεκίνησε από την Στιμάγκα 

6271371 e3c91

Από την πρώτη στιγμή εκδήλωσής της μετέβησαν πολύ ισχυρές εναέριες και επίγειες δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς πρόκειται για μια πολύ δύσκολη πυρκαγιά λόγω της πολύ πυκνής βλάστησης και του ανάγλυφου.

Επιχείρησαν 19 εναέρια μέσα (11 αεροσκάφη και 8 ελικόπτερα), 140 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων και 45 οχήματα. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα από το Δήμο, την Περιφέρεια και τον Στρατό.


Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι ενώ και το ανάγλυφο της περιοχής δυσκολεύει το έργο της κατάσβεσης.

Το απόγευμα ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας συγκάλεσε συντονιστική σύσκεψη με τη συμμετοχή των συναρμόδιων υπουργείων και φορέων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και όλων των σωμάτων ασφαλείας.

«Ξεκίνησε και εξελίσσεται η φωτιά μέσα σε ρεματιά με απότομες κλήσεις και πολύ πυκνή βλάστηση, χωρίς, μέχρι στιγμής να απειλούνται οικισμοί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακογιάννης.

«Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι τα δύσκολα είναι μπροστά μας. Σε κάθε περίπτωση αποφύγουμε ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά. Για οτιδήποτε νεότερο θα ακολουθήσει επόμενη ενημέρωση», πρόσθεσε ο κος Βαθρακογιάννης.

Κραυγή απόγνωσης του Δημάρχου λόγω λειψυδρίας

6271380 349a6

«Η Στιμάγκα καίγεται! Λειψυδρία στον Δήμο Βέλου Βόχας παντού & οι αρμόδιοι κωφεύουν ΑΠΑΝΤΕΣ! Πρέπει να βρεθεί λύση δεν μπορεί ο Δήμος να καίγεται ζωντανός και να μην υπάρχει σταγόνα νερού» δήλωσε από το μέτωπο της φωτιάς στην Στιμάγκα ο Δήμαρχος Βέλου – Βόχας, κ Θανάσης Μανάβης με τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας και κ. Βαγγέλης Λυμπερόπουλος, πρόσθεσε πως πρέπει να λυθεί άμεσα το πρόβλημα. 


Πηγή: dnews.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)