Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024

Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά κοντά στο μεθοριακό σταθμό των Ευζώνων

 

Δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο  στην πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι στην περιοχή «Τσολιάδες» του Πολυκάστρου, κοντά στο μεθοριακό σταθμό των Ευζώνων.

 

Η εξέλιξη επέτρεψε να αποκατασταθεί η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα της ΠΑΘΕ και να αποκατασταθεί η λειτουργία του τελωνείου, όπου πλέον επιτρέπεται η διέλευση των οχημάτων, τόσο από τα Σκόπια προς την Ελλάδα όσο και αντίστροφα.

Στο σημείο επιχείρησαν 39 πυροσβέστες με δυο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 12 οχήματα, ενώ από αέρος ένα ελικόπτερο πραγματοποίησε ρίψεις νερού από λιμνοδεξαμενή της περιοχής του Αξιού.

Η προσπάθεια ήταν τεράστια ώστε η φωτιά να μην πλησιάσει οικισμό, ενώ μετά την αρχική ανάφλεξη ακολούθησε αναζωπύρωση στο χωριό της Πλατανιάς.

Στην αρχή της παρέμβασης της πυροσβεστικής έκλεισε ο δρόμος προς το τελωνείο από το ύψος του Πολυκάστρου, με την Τροχαία να εκτρέπει την κυκλοφορία των οχημάτων στο συγκεκριμένο σημείο.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, εκατοντάδες φορτηγά ακινητοποιήθηκαν μέχρι την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς, ενώ έκλεισαν τα σύνορα προς τα Σκόπια και όσοι επιθυμούσαν να κινηθούν προς τη γειτονική χώρα επελέξαν το τελωνείο της Δοϊράνης.

Λίγο πριν τις 5 το απόγευμα η φωτιά περιορίστηκε και σίγησε ο συναγερμός στην περιοχή, με την κυκλοφορία να αποκαθίσταται, τα σύνορα να ανοίγουν και πάλι και τους κατοίκους να καθησυχάζονται όσον αφορά τις ζωές και τις περιουσίες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)