Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024

Τα «Νοεμβριανά» του ΣΥΡΙΖΑ: 1-3 το Συνέδριο, στις 24 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου η εκλογή Προέδρου

Τα «Νοεμβριανά» του ΣΥΡΙΖΑ: 1-3 το Συνέδριο, στις 24 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου η εκλογή Προέδρου
 

 

 Με ψήφους 18 υπέρ και 3 κατά οι αποφάσεις στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Τις οριστικές της αποφάσεις έλαβε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με το Έκτακτο Συνέδριο και την ανάδειξη του νέου προέδρου.

Ειδικότερα, αποφασίστηκε:

  • 1-3 Νοεμβρίου να διεξαχθεί το Έκτακτο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.
  • Στις 24 Νοεμβρίου να γίνει ο πρώτος γύρος για την εκλογή ηγεσίας και την 1η Δεκεμβρίου ο δεύτερος. 

 Σύμφωνα με πληροφορίες η ψηφοφορία ήρθε 18-3.

 Βάσει των ίδιων πληροφοριών, μειοψήφησαν οι Παύλος Πολάκης, Θεοδώρα Τζάκρη και Ολυμπία Τελιγιορίδου.

Τα επόμενα βήματα μέχρι το Συνέδριο και την εκλογή Προέδρου

Μετά την ολοκλήρωση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ έγινε γνωστό πως το Σαββατοκύριακο 21-22 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, η οποία θα εγκρίνει τον «οδικό χάρτη» για την εκλογή νέας ηγεσίας στην Κουμουνδούρου.

Μόλις ολοκληρωθεί η Κεντρική Επιτροπή, αρχίζει ο προσυνεδριακός διάλογος, ενώ στις 19-20 Οκτωβρίου θα γίνει η εκλογή συνέδρων.

Αναφορικά με τον χαρακτήρα του επικείμενου Συνεδρίου, με το αν δηλαδή θα είναι και καταστατικό, καταγράφηκαν διάφορες απόψεις και σκέψεις, οι οποίες και θα εκτιμηθούν στην επόμενη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Σημειώνεται πως κατά τη διάρκεια της εκλογής προέδρου στον πρώτο γύρο (24 Νοεμβρίου) θα πραγματοποιηθεί και εκλογή νέας Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Καθήκοντα εκπροσώπου Τύπου αναλαμβάνει ο Παυσανίας Παπαγεωργίου, μέχρι σήμερα αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου, ενώ αποφασίστηκε να συνοδεύσει τον Νίκο Παππά κατά την παρουσία του στη ΔΕΘ το προσεχές Σαββατοκύριακο.

ΣΥΡΙΖΑ: Διαφωνίες για τον χρόνο του Συνεδρίου και των εκλογών

Σημειώνεται ότι νωρίτερα καταγράφηκαν διαφωνίες τόσο για τον χρόνο του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ όσο και για την ημερομηνία των εκλογών για την ανάδειξη ηγεσίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρχαν δύο προτάσεις στην Πολιτική Γραμματεία για τις εσωκομματικές εκλογές. Η μια, την οποία στήριζαν μέλη που πρόσκεινται στον Στέφανο Κασσελάκη, ζητούσε Συνέδριο στις 13 Οκτωβρίου και εσωκομματικές εκλογές στις 3 Νοεμβρίου.

Στη συγκεκριμένη ημερομηνία διεξαγωγής εκλογών συμφωνούσε και ο Παύλος Πολάκης. Ωστόσο, όπως φάνηκε, η πρόταση αυτή δεν πέρασε.

Όπως αποδεικνύεται, πέρασε η θέση των «87», οι οποίοι ήθελαν το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ να γίνει στα μέσα Οκτωβρίου και οι εσωκομματικές κάλπες να στηθούν τέλος Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου.

Πολάκης για Κασσελάκη: «Περιμένει δημοσκοπήσεις για να φτιάξει άλλο κόμμα»

Προσερχόμενος στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, ο Παύλος Πολάκης υποστήριξε -μεταξύ άλλων- για τις εσωκομματικές κάλπες του ΣΥΡΙΖΑ ότι «νομίζω ότι πρέπει να είναι το πρώτο Σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου. Δεν μπορεί να πάει παραπέρα».

Ο Παύλος Πολάκης τόνισε πως «πρέπει να επουλωθεί η κατάσταση μας» έτσι, ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να επικεντρωθεί στον στόχο του που δεν είναι άλλος από το «να πέσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Σε ερώτηση αν μπορεί να είναι υποψήφιος ο Στέφανος Κασσελάκης ο Παύλος Πολάκης, απάντησε πως «φυσικά και μπορεί να είναι υποψήφιος. Εδώ κυκλοφορούν και σενάρια ότι περιμένει να δει δημοσκοπήσεις για να φτιάξει άλλο κόμμα».

Όσον αφορά το εάν είναι υποψήφιος ο ίδιος, απάντησε: «Προφανώς». 

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)