Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024

Αδιανόητο: Έδιωξαν από δημοτικό σχολείο 10χρονη μαθήτρια για να μη σπάσουν τμήμα 26 μαθητών

 sxoleio_dimotiko

Μία απόφαση που εξοργίζει, πήρε η διεύθυνση σχολείου στη Χαλκιδική, με την οποία ανάγκασε μία 10χρονη μαθήτρια να φύγει μόνο  και μόνο για να μην… ανοίξουν νέο τμήμα και προσλάβουν επιπλέον καθηγητή.

Σύμφωνα με όσα έχουν καταγγελθεί, με εντολή του διευθυντή εκπαίδευσης, η αστυνομία έδιωξε μαθήτρια από το σχολείο των Σημάντρων, ώστε να μην σπάσει τμήμα 26 παιδιών και προσληφθεί δεύτερος εκπαιδευτικός. Πλέον, η μαθήτρια αναγκάζεται να πηγαίνει στο δημοτικό σχολείο της Πορταριάς, που βρίσκεται 8χλμ μακριά από το σπίτι της.

Ο πατέρας της ανήλικης μαθήτριας, έκανε την καταγγελία στο karfitsa.gr, λέγοντας χαρακτηριστικά πως την πρώτη μέρα η κόρη του πήγε κανονικά στο δημοτικό σχολείο των Σημάντρων αλλά την επόμενη μέρα η διευθύντρια τον ενημέρωσε ότι ο Διευθυντής Εκπαίδευσης έδωσε εντολή το παιδί να πάει στο δημοτικό σχολείο της Πορταριάς.

Φώναξαν την αστυνομία να βγάλει το παιδί από το σχολείο

Η αιτιολογία του ήταν ότι το τμήμα της Ε’ Τάξης έχει 26 παιδιά και δεν μπορεί να σπάσει την τάξη. Ο πατέρας της αντέδρασε σ’ αυτή την εξέλιξη και ζήτησε η κόρη του να συνεχίσει να φοιτά στο δημοτικό σχολείο του χωριού που κατοικούν μόνιμα, με τον διευθυντή να φτάνει στο σημείο να καλεί την αστυνομία για να βγάλει έξω το παιδί!

Σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα το παιδί τρομοκρατήθηκε και έβαλε τα κλάματα, με αποτέλεσμα να πάρει την 10χρονη ο πατέρας της και να φύγει.

Ο πατέρας για να σταματήσει το παιδί να κλαίει και να απομακρυνθεί η αστυνομία πήρε την κόρη του και έφυγε.

Ο Αλτίν Τοτσίλα, πατέρας της 10χρονης, ζήτησε δημόσια να επιστρέψει στο σχολείο του χωριού το παιδί ή να εξασφαλιστεί η μεταφορά του με ευθύνη του κράτους. Παράλληλα, ευχαρίστησε τους κατοίκους των Σημάντρων καθώς και τον πρόεδρο της κοινότητας, τη διευθύντρια του σχολείου και τη δημοτική αρχή για την συμπαράσταση.

Πηγή: topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)