Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2024

Ο Πολάκης επιστρέφει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Πολάκης επιστρέφει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ
 

 Με επιστολή του προέδρου της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά, στον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα ανακοινώνεται η επιστροφή του Παύλου Πολάκη.

Με επιστολή του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία υπογράφει ο Νίκος Παππάς ως πρόεδρος της ΚΟ, στον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, ανακοινώνεται ότι ο Παύλος Πολάκης επανεντάσσεται στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Μετά από εισήγηση του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανου Κασσελάκη, ο βουλευτής Χανίων, Παύλος Πολάκης, επανεντάσσεται στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία», αναφέρεται στη σχετική επιστολή.

Πλέον, ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ θα αριθμεί 35 βουλευτές, 4 περισσότερους από το ΠΑΣΟΚ.

WhatsApp_Image_2024-09-03_at_12.15.22_d63cdf62_53545.jpg

Το περιστατικό που οδήγησε στη διαγραφή Πολάκη

Υπενθυμίζεται πως ο Παύλος Πολάκης είχε διαγραφεί στις 25 Ιουλίου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, ύστερα από επεισόδιο στη Βουλή, κατά το οποίο επιτέθηκε φραστικά σε συνεργάτιδα του Άδωνι Γεωργιάδη.

Μετά το περιστατικό είχε παρέμβει η Αθηνά Λινού, η οποία μάλιστα δακρυσμένη απολογήθηκε για την απαράδεκτη, όπως είπε, συμπεριφορά του συναδέλφου της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για την αποπομπή του Παύλου Πολάκη, ο Στέφανος Κασσελάκης είχε δηλώσει: «Αισθάνομαι άσχημα για την απόφαση που αναγκαστικά να πάρω. Ήταν πολύ δύσκολη απόφαση γιατί πραγματικά τον αγαπώ κι έχει κάνει σπουδαία δουλειά στο υπουργείο Υγείας και στα νοσοκομεία της χώρας. Όπου πήγαινα μού μιλούσαν για αυτόν».

«Αλλά στη βουλη πρέπει να είμαστε θεσμικοί. Και να μιλάμε με τον ανάλογο σεβασμό σε όλους. Ο Παύλος ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μέσα στη Βουλή υπάρχουν και όρια και η ΝΔ έχει προσβάλλει το χώρο της Βουλής με διάφορες αντιθεσμικές της δράσεις».

Η σύγκρουση με Λινού και η διαγραφή της

Το γεγονός της παρέμβασης της Αθηνάς Λινού προκάλεσε και μια δημόσια αντιπαράθεση μεταξύ της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ και του Παύλου Πολάκη. Ο δεύτερος μάλιστα κατήγγειλε την πρώτη «ψεύτικα δάκρυα» και «σκηνοθετημένο επεισόδιο», αλλά και για απευθείας αναθέσεις του Ινστιτούτου «Prolepsis», στο οποίο Πρόεδρος αρχικά ήταν η κυρία Αθηνά Λινού και εν συνεχεία ο σύζυγος της κύριος Δημήτρης Λινός.

Οι καταγγελίες Πολάκη οδήγησαν τελικά στη διαγραφή της Αθηνάς Λινού με τον ίδιο να κάνει λόγο για «δικαίωση», αλλά και να εξαπολύει πυρά κατά του Στέφανου Κασσελάκη. Ο βουλευτής Χανίων φερόταν έτοιμος να καταθέσει ακόμη και πρόταση μομφής κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως χρειάζονται αλλαγές στην ηγεσία του κόμματος και με τον ίδιο να δηλώνει «παρών» για την επόμενη ημέρα. 

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)