Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2024

Επιστρέφει «οπλισμένος» ο Πολάκης στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ: «Κάποιοι προσπαθούν να διορθώσουν το λάθος τους»

Επιστρέφει «οπλισμένος» ο Πολάκης στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ: «Κάποιοι προσπαθούν να διορθώσουν το λάθος τους»
 

 «Δεν είμαι κανένα παιδάκι να με διαγράφουν και να με επαναφέρουν». Νέο μήνυμα Πολάκη με αποδέκτη τον Κασσελάκη.

Πριν καλά-καλά στεγνώσει το μελάνι της υπογραφής του Νίκου Παππά για την επαναφορά του Παύλου Πολάκη στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ έναν μόλις μήνα μετά τη διαγραφή του, ο Σφακιανός βουλευτής ξαναχτυπά με νέο μήνυμα προς τον Στέφανο Κασσελάκη.

«Δεν είμαι κανένα παιδάκι για να με διαγραφούν χωρίς ενημέρωση και να με επαναφέρουν με μια ενημέρωση του Νίκου Παππά λίγα λεπτά πριν», τόνισε μεταξύ άλλων ο Παύλος Πολάκης σε δήλωσή του στο περιστύλιο της Βουλής, αμέσως μετά τη γνωστοποίηση της είδησης ότι επιστρέφει στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

«Όπως είχα δηλώσει την ημέρα της απαράδεκτης διαγραφής μου, ήμουν είμαι και θα είμαι ΣΥΡΙΖΑ. Είχα δηλώσει ότι ο λαός διαγράφει και κανείς άλλος. Λοιπόν ο λαός δεν διέγραψε και επειδή φάνηκε πόσο στημένο ήταν εκείνο το σκηνικό, σήμερα κάποιοι προσπαθούν να διορθώσουν το απαράδεκτο που έκαναν τότε να με διαγράψουν χωρίς καμία ενημέρωση, πιστεύοντας πως ήταν μια ευκαιρία για να ξεμπερδέψουν μαζί μου», πρόσθεσε ο βουλευτής και συνέχισε:

«Δεν αλλάζει η ποιοτική εκτίμηση που έχω κάνει για την ανάγκη δυναμικής αντιπολίτευσης. Ό,τι έχω πει ισχύει, τα υπόλοιπα θα τα πούμε στην Κεντρική Επιτροπή. Είστε μεγάλα παιδιά, είναι ξεκάθαρο αυτό που λέω. Θα τα πούμε προγραμματικά και αξιακά στην ΚΕ».

«Δεν είναι κανένα παιδάκι για να με διαγραφούν χωρίς ενημέρωση και να με επαναφέρουν με μια ενημέρωση του Νίκου Παππά λίγα λεπτά πριν» κατέληξε με νόημα ο Παύλος Πολάκης.

Το έγγραφο προς τον πρόεδρο της Βουλής για την επιστροφή Πολάκη

Λίγα λεπτά πριν την παραπάνω δήλωση Πολάκη, με επιστολή του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία υπογράφει ο Νίκος Παππάς ως πρόεδρος της ΚΟ, στον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, ανακοινώθηκε ότι ο κρητικός βουλευτής επανεντάσσεται στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Μετά από εισήγηση του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανου Κασσελάκη, ο βουλευτής Χανίων, Παύλος Πολάκης, επανεντάσσεται στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία», αναφέρεται στη σχετική επιστολή.

Πλέον, ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ θα αριθμεί 35 βουλευτές, 4 περισσότερους από το ΠΑΣΟΚ.

WhatsApp_Image_2024-09-03_at_12.15.22_d63cdf62_53545.jpg

Νίκος Παππάς: Υπέστη μία ποινή ο Παύλος Πολάκης για θέματα συμπεριφοράς, έκλεισε αυτός ο κύκλος, προχωράμε

«Με απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανου Κασσελάκη, ο βουλευτής Χανίων, Παύλος Πολάκης, επανεντάσσεται στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Η σχετική επιστολή έχει φτάσει ήδη στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής», ανέφερε σε σχετική δήλωσή του ο Νίκος Παππάς.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε:

«Έχω πει και σε άλλες δημόσιες τοποθετήσεις ότι υπάρχει το έδαφος για μία ανασύνταξη και αντεπίθεση του κόμματος. Σε αυτή την προσπάθεια μπορούν πάρα πολλοί να συμβάλουν και να προσφέρουν».

«Δεν υπάρχουν μέλη μειωμένων δικαιωμάτων. Η πολιτική κριτική είναι δικαίωμα κατοχυρωμένο, μπορεί ο καθένας να την κάνει. Συζητάμε τα πάντα δημοκρατικά, προχωράμε», πρόσθεσε και κατέληξε:

«Είναι μία ξεκάθαρη απόφαση. Υπέστη μία ποινή ο Παύλος Πολάκης για θέματα συμπεριφοράς, έκλεισε αυτός ο κύκλος, προχωράμε».

Το περιστατικό που οδήγησε στη διαγραφή Πολάκη

Υπενθυμίζεται πως ο Παύλος Πολάκης είχε διαγραφεί στις 25 Ιουλίου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, ύστερα από επεισόδιο στη Βουλή, κατά το οποίο επιτέθηκε φραστικά σε συνεργάτιδα του Άδωνι Γεωργιάδη.

Μετά το περιστατικό είχε παρέμβει η Αθηνά Λινού, η οποία μάλιστα δακρυσμένη απολογήθηκε για την απαράδεκτη, όπως είπε, συμπεριφορά του συναδέλφου της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.


Στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για την αποπομπή του Παύλου Πολάκη, ο Στέφανος Κασσελάκης είχε δηλώσει: «Αισθάνομαι άσχημα για την απόφαση που αναγκαστικά να πάρω. Ήταν πολύ δύσκολη απόφαση γιατί πραγματικά τον αγαπώ κι έχει κάνει σπουδαία δουλειά στο υπουργείο Υγείας και στα νοσοκομεία της χώρας. Όπου πήγαινα μού μιλούσαν για αυτόν».

«Αλλά στη βουλη πρέπει να είμαστε θεσμικοί. Και να μιλάμε με τον ανάλογο σεβασμό σε όλους. Ο Παύλος ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μέσα στη Βουλή υπάρχουν και όρια και η ΝΔ έχει προσβάλλει το χώρο της Βουλής με διάφορες αντιθεσμικές της δράσεις».

Η σύγκρουση με Λινού και η διαγραφή της

Το γεγονός της παρέμβασης της Αθηνάς Λινού προκάλεσε και μια δημόσια αντιπαράθεση μεταξύ της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ και του Παύλου Πολάκη. Ο δεύτερος μάλιστα κατήγγειλε την πρώτη «ψεύτικα δάκρυα» και «σκηνοθετημένο επεισόδιο», αλλά και για απευθείας αναθέσεις του Ινστιτούτου «Prolepsis», στο οποίο Πρόεδρος αρχικά ήταν η κυρία Αθηνά Λινού και εν συνεχεία ο σύζυγος της κύριος Δημήτρης Λινός.


Οι καταγγελίες Πολάκη οδήγησαν τελικά στη διαγραφή της Αθηνάς Λινού με τον ίδιο να κάνει λόγο για «δικαίωση», αλλά και να εξαπολύει πυρά κατά του Στέφανου Κασσελάκη. Ο βουλευτής Χανίων φερόταν έτοιμος να καταθέσει ακόμη και πρόταση μομφής κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως χρειάζονται αλλαγές στην ηγεσία του κόμματος και με τον ίδιο να δηλώνει «παρών» για την επόμενη ημέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)