Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024

Αρχίζουν τα μαθήματα του «Ψηφιακού φροντιστηρίου» για μαθητές της Γ΄ Λυκείου

«Ψηφιακό φροντιστήριο» για μαθητές της Γ΄ Λυκείου: Αρχίζουν τα μαθήματα - Πώς οι εγγραφές

 

Οι ανακοινώσεις κατά πάσα πιθανότητα θα γίνουν σήμερα με την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας https://streaming.digitalschool.gov.gr/ για τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου που ετοιμάζονται για τις Πανελλαδικές του 2025.

Αυτή την εβδομάδα πρόκειται να ξεκινήσουν και οι ζωντανές απογευματινές παραδόσεις μέσω τηλεκπαίδευσης για τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, συμπεριλαμβανομένων και των ειδικών μαθημάτων.

Όπως είπε ο κ. Πιερρακάκης το «Ψηφιακό Φροντιστήριο» θα αποτελέσει ένα πρόσθετο εργαλείο χρήσιμο για κάθε μαθήτρια και κάθε μαθητή, που όμως θα παράγει προστιθέμενη αξία για εκείνους που χρειάζονται περισσότερο την υποστήριξή μας. Και αναφέρομαι τόσο στα παιδιά των ασθενέστερων οικονομικά τάξεων, όσο και σε εκείνα που κατοικούν σε πιο απομακρυσμένες περιοχές. Με το νέο αυτό εργαλείο, αφαιρούμε από τις οικογένειές τους ένα σημαντικό βάρος, παρέχοντάς τους ισότιμη πρόσβαση στην ενισχυτική διδασκαλία. Οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου θα μπορούν να πραγματοποιήσουν εγγραφή και να έχουν πρόσβαση δωρεάν σε ζωντανές παραδόσεις μαθημάτων κατά τις απογευματινές ώρες.

Στο Ψηφιακό Φροντιστήριο θα έχει δωρεάν πρόσβαση κάθε υποψήφιος για εισαγωγή στα πανεπιστήμια , έχοντας έτσι τη δυνατότητα να παρακολουθεί κατά τις απογευματινές ώρες, ζωντανά, παραδόσεις για το σύνολο της ύλης στα εξεταζόμενα μαθήματα, συμπεριλαμβανομένων των ειδικών μαθημάτων, όπως γραμμικό και αρχιτεκτονικό σχέδιο, γερμανικά και γαλλικά. Συνολικά, 98 εκπαιδευτικοί θα παρέχουν στους μαθητές εξατομικευμένη υποστήριξη κατά την ενισχυτική διδασκαλία στα 45 μαθήματα που εξετάζονται πανελλαδικά τον Ιούνιο στα Γενικά και στα Επαγγελματικά Λύκεια.

Επίσης, η διδασκαλία θα αφορά και 10 μαθήματα Ειδικής Αγωγής για τα Ενιαία Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια και Λύκεια. Οι μαθητές θα έχουν δυνατότητα διαδραστικής συμμετοχής κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, ενώ θα έχουν και τη δυνατότητα να παρακολουθούν το σύνολο της διδακτέας ύλης σε ηλεκτρονική μορφή.

Διαθέσιμο το Πρόσθετο Ψηφιακό Εγχειρίδιο για το μάθημα της Πληροφορικής Γυμνασίου

Το Πρόσθετο Ψηφιακό Εγχειρίδιο δημιουργήθηκε από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) με σκοπό να ενισχύσει το έργο των εκπαιδευτικών, παρέχοντας επιπλέον εργαλεία και σύγχρονο περιεχόμενο που ανταποκρίνεται στις τεχνολογικές εξελίξεις και τις παιδαγωγικές ανάγκες της εποχής μας.

Τα βιβλία κάθε τάξης είναι διαθέσιμα στη σελίδα https://iep.edu.gr/el/gymnasio/pliroforiki. Διευκρινίζεται ότι το υλικό αυτό για το σχολικό έτος 2024-2025 δεν αντικαθιστά τα υπάρχοντα σχολικά εγχειρίδια, αλλά έρχεται να τα ενισχύσει και να προσφέρει μια σύγχρονη οπτική στη διδακτική διαδικασία με ενότητες όπως:

Ανάλυση Δεδομένων, Κυβερνοασφάλεια, Τεχνητή Νοημοσύνη, Προγραμματισμός με τη γλώσσα Python, Ρομποτικές Διατάξεις, Συνεργατικά Διαδικτυακά Περιβάλλοντα, επιπλέον της Αλγοριθμικής, των Δικτύων και του Διαδικτύου, της Αρχιτεκτονικής των Ψηφιακών Τεχνολογιών και των θεμάτων που συσχετίζουν την Πληροφορική με την Κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)