Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024

Γ. Καρασμάνης Μήνυμα για τα 112 χρόνια από την απελευθέρωση της Έδεσσας

 


Στα 112 χρόνια από την απελευθέρωση της Έδεσσας, αλλά και από τη φονική μάχη που ακολούθησε για την απελευθέρωση και των Γιαννιτσών, στέκουμε με σεβασμό και περηφάνια μπροστά στη μνήμη των ηρώων που άνοιξαν το δρόμο της λευτεριάς για τη Μακεδονία μας.

Δεν είναι όμως μόνον μια επέτειος. Δεν είναι μόνον η μνήμη εκείνου του αγώνα και της θυσίας. Είναι κυρίως το μήνυμα που διαχρονικά αυτός ο Λαός ο Μικρός ο Μέγας, στέλνει προς κάθε κατεύθυνση: Ότι είναι φτιαγμένος από την ¨πάστα¨ που χιλιετίες τώρα γεννά αγωνιστές – τιμωρούς για οποιονδήποτε επιβουλευτεί την ανεξαρτησία μας.

Η σημερινή επέτειος συνέπεσε με τα εγκαίνια του Μουσείου Γέσιου, αφιερωμένου στον Μακεδονικό Αγώνα και στη Συμβολή της Έδεσσας.



Φιλοξενεί έναν πραγματικό εθνικό θησαυρό κειμηλίων που αποτυπώνουν τον ηρωισμό και τις θυσίες των παλικαριών σε κείνους τους αγώνες – στην πρωτοπορία για την απελευθέρωση όλης της Μακεδονίας μας.



Και αξίζει από όλους μας ένα Μεγάλο Εύγε στον πατριώτη μας δωρητή αυτού του ανεκτίμητου κληροδοτήματος, ενός πραγματικού φάρου ιστορικής μνήμης για κάθε Μακεδόνα και πολύ περισσότερο, για τις νέες γενιές.







1 σχόλιο:

  1. Ελευθερωθήκαμε από τους Τούρκους για να κυβερνιόμαδτε από λέρες.Πρώτη σειρά όλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)