Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2024

Οι «11+8» ετοιμάζουν νέο χτύπημα στην κυβέρνηση μέσα από τη Βουλή

 

Οι «11+8» ετοιμάζουν νέο χτύπημα στην κυβέρνηση μέσα από τη Βουλή

Νέα ερώτηση με έντονο κοινωνικό αποτύπωμα προετοιμάζουν οι «ανήσυχοι» βουλευτές της ΝΔ τις επόμενες μέρες.

Οι υπουργοί προσπαθούν να αξιοποιήσουν τον χρόνο που τα φώτα της δημοσιότητας είναι στραμμένα στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για να …έρθουν πιο κοντά με τους βουλευτές, αλλά στο εσωτερικό της γαλάζιας Κ.Ο. καταγράφεται μεγάλη κινητικότητα και όλα δείχνουν ότι το νέο «χτύπημα» ετοιμάζεται.

Η πρωτοβουλία δεν έχει ακόμα πλήρως εξελιχθεί, λόγω συγκυρίας, αλλά είναι θέμα χρόνου να γίνει και αυτό, αφού σύμφωνα με πληροφορίες, βουλευτές βολιδοσκοπούν την πιθανότητα να καταθέσουν νέα ερώτηση, με έντονο κοινωνικό αποτύπωμα, όπως λένε χαρακτηριστικά. Το ενδιαφέρον είναι ότι κατά τα φαινόμενα, οι νέοι πρωταγωνιστές δεν ανήκουν ούτε στην ομάδα των 11 που κατέθεσε την ερώτηση προς τον ΥΠΟΚ Κ. Χατζηδάκη για τα «κόκκινα δάνεια», ούτε στους 8 που απευθύνθηκαν στον υπουργό Υγείας Αδ. Γεωργιάδη για τα φάρμακα.

Ο ακριβής αριθμός των βουλευτών που θα συνυπογράψουν την ερώτηση δεν είναι ακόμα γνωστός, καθώς η αρχική σκέψη ήταν να την καταθέσουν έξι γαλάζιοι, αλλά τα νέα κυκλοφορούν γρήγορα και υπάρχουν κι άλλοι που ζητούν να συμμετάσχουν.

Ανοικτός είναι και ο χρόνος κατάθεσης της ερώτησης, καθώς αυτή την περίοδο το ενδιαφέρον μονοπωλούν η κούρσα για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και οι ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ.

Το Μέγαρο Μαξίμου αλλά και η Πειραιώς, πάντως, επιχειρούν σταθερά να υποβαθμίσουν την εσωκομματική σημασία των πρωτοβουλιών από ομάδες βουλευτών, ισχυριζόμενοι ότι εντάσσονται στα πλαίσια των καθηκόντων τους. Από την πλευρά τους, οι μέχρι σήμερα ερωτώντες βουλευτές αλλά και όσοι ετοιμάζονται, λένε ότι οι πρωτοβουλίες τους έχουν ιδεολογικό στίγμα και στοχεύουν να επαναφέρουν την εμπιστοσύνη στη διαταραγμένη σχέση των ψηφοφόρων της λαϊκής δεξιάς με την κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη.

Το ενδιαφέρον, πάντως, είναι ότι οι πρωτοβουλίες που παίρνουν το τελευταίο διάστημα με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού αρκετοί υπουργοί, προσκαλώντας σε συνάντηση γαλάζιους συναδέλφους τους για να τους ενημερώσουν για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες τους και να ακούσουν τις απόψεις τους, δεν φαίνεται να λειτουργούν εκτονωτικά. Σε ένα μέρος τουλάχιστον της κοινοβουλευτικής ομάδας, το κλίμα παραμένει έκρυθμο, με αρκετούς βουλευτές – από 20 έως 30, λένε οι πληροφορίες –να δηλώνουν αποφασισμένοι να ασκήσουν πιέσεις στην κυβέρνηση για ζητήματα που θεωρούν ότι πρέπει να υπάρξουν διορθωτικές κινήσεις εκ μέρους της κυβέρνησης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πάντα κατά τις ίδιες πηγές, η νέα πρωτοβουλία που ετοιμάζεται, δεν θα είναι η μοναδική της επόμενης περιόδου.

ΠΗΓΗ ieidiseis


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)