Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024

Έρευνες για αγνοούμενο στην Αιτωλοακαρνανία μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας

 kakokairia

 

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική έπειτα από αναφορές για αγνοούμενο στην Στράτο Αιτωλοακαρνανίας, μετά τις έντονες βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν στην περιοχή.

Σύμφωνα με το Agrinio Press είναι σε εξέλιξη έρευνες για  52χρονο φύλακα για τον οποίο εκφράζονται φόβοι ότι έχει παρασυρθεί απο ορμητικά νερά χειμάρρου, κοντά στο εργοτάξιο όπου εργάζονταν, προς την περιοχή Λαγκάδα Λεπενούς.

Νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν πως βρέθηκε το όχημά του παρασυρμένο από λασπόνερα και σωστικά συνεργεία επιχειρούν στο σημείο.

Στο μεταξύ, κλειστή σε δύο σημεία είναι η παλαιά εθνική οδός Αντιρρίου - Ιωαννίνων, στην περιοχή του Στράτου, της Αιτωλοακαρνανίας, λόγω των προβλημάτων από την κακοκαιρία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, η παλαιά εθνική οδός έχει κλείσει στο ύψος του 80ου και του 95ου χιλιομέτρου.

Η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται μέσω του αυτοκινητόδρομου της «Ιονίας Οδού».

Σύμφωνα με το Agrinio Press, στο ύψος της Στράτου ο δρόμος έκλεισε από φερτά υλικά και μηχανήματα επιχειρούν να απομακρύνουν λάσπες και πέτρες. Επίσης έχουν πλημμυρίσει υπόγεια σπιτιών και έχουν προκληθεί ζημιές σε αποθήκες και σε ποιμνιοστάσια.

Επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο σημείο μιλούν για εκτεταμένες καταστροφές σε επιχειρήσεις. 

Αντίστοιχη, αν όχι χειρότερη, είναι η εικόνα στο Ρίβιο του δήμου Ξηρομέρου, όπου το ρέμα της περιοχής «έσπασε», κατεβάζοντας φερτά υλικά, λάσπες, πέτρες και κορμούς από δέντρα. Συνεργεία της Περιφέρειας και του Δήμου Ξηρομέρου εργάζονται από τις πρώτες πρωινές ώρες προς αποκατάσταση των ζημιών.

Αναρτήθηκε από: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)