Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2024

Πόσα εκατ. έχουν πάρει μέχρι τώρα Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός από την Ευρώπη (πίνακας)

Πόσα εκατ. έχουν πάρει μέχρι τώρα Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός από την Ευρώπη (πίνακας)
 

  Αρκετά τα έσοδα για Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό από τη μέχρι στιγμής ευρωπαϊκή παρουσία τους.

Τριπλή είναι η ελληνική παρουσία στη League Phase του Europa League και του Conference League, επομένως ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός έχουν εισπράξει ήδη αρκετά εκατομμύρια ευρώ από την παρουσία τους στις φετινές ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις του ποδοσφαίρου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σελίδα Football Meets Data στο X, ο Ολυμπιακός έχει εισπράξει 12,5 εκατ. ευρώ και βρίσκεται στην 50ή θέση σε σύνολο 108 ομάδων από αυτές που συμμετέχουν στο Champions League, στο Europa League και στο Conference League. Εννέα θέσεις χαμηλότερα, δηλαδή στην 59η θέση, βρίσκεται ο ΠΑΟΚ – που μαζί με τους «ερυθρόλευκους» αγωνίζεται στο Europa League – και έχει, μέχρι στιγμής, λάβει 10,5 εκατ. ευρώ. Όσον αφορά στον Παναθηναϊκό, που συμμετέχει στο Conference League, είναι μόλις στην 89η θέση με έσοδα μόλις 5,5 εκατ. ευρώ.

Όπως είναι φυσικό, στην κορυφή της σχετικής λίστας βρίσκονται ομάδες που αγωνίζονται στο Champions League και, ειδικότερα, πρόκειται για την αγγλική Μάντσεστερ Σίτι, τη γαλλική Παρί Σεν Ζερμέν και την – επίσης – αγγλική Λίβερπουλ με έσοδα 65,5 εκατ. ευρώ, 65,4 εκατ. ευρώ και 64,9 εκατ. ευρώ, αντίστοιχα. Αντίθετα, στην 108η – και τελευταία – θέση είναι η ισλανδική Βίκινγκουρ Ρέικιαβικ, που αγωνίζεται στο Conference League και έχει εισπράξει περίπου 4 εκατ. ευρώ. 

 

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)