Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2024

Εξώδικο σε ΠΓ και ΚΕ έστειλε ο Κασσελάκης «ως Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ» για διαρροή του πόθεν έσχες

 Εξώδικο σε ΠΓ και ΚΕ έστειλε ο Κασσελάκης «ως Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ» για διαρροή του πόθεν έσχες

 

 
 Ο έκπτωτος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - σύμφωνα με πληροφορίες - έστειλε εξώδικο στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ επιταχύνοντας τις εξελίξεις, ενώ η συνεδρίαση μετατέθηκε για τις 2 το μεσημέρι.

Εξώδικο στα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έστειλε ο Στέφανος Κασσελάκης, επικαλούμενος σε αυτό «την ιδιότητα του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ» σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews.

Στο εν λόγω εξώδικο ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρει μεταξύ άλλων: «Αν και δεν έχω τίποτα να κρύψω, αλλά επειδή πρόκειται για σοβαρότατη διαρροή και μάλιστα επιλεκτική, σε μη νόμιμη χρονική στιγμή, αφού δεν φαίνεται να διέρρευσε η δήλωση πόθεν έσχες κανενός άλλου συνυποψήφιου πριν καν ελεγχθεί και εγκριθεί και επειδή η διαρροή προφανώς και έγινε από το ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, σας δηλώνω ότι θα προσφύγω σε κάθε νόμιμο μέσο για να προστατεύσω την προσωπικότητα μου ατομικά και ως Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, το κύρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αλλά και την προσωπικότητα των χιλιάδων μελών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ».

«Καλώ, τα αρμόδια όργανα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, να προχωρήσουν σε άμεση και κατεπείγουσα έρευνα, αυθημερόν, για την πρόωρη και επιλεκτική διαρροή που έλαβε χώρα, σε αντίθετη περίπτωση θα υποχρεωθώ να αιτηθώ όπως η ίδια έρευνα ανατεθεί νόμιμα σε αρμόδιες εισαγγελικές και δικαστικές αρχές», επισημαίνει.

kasselakis_ex_1_29681.JPG

kassel_ex2_e2867.JPG

Απάντηση πηγών ΣΥΡΙΖΑ

Όπως αναφέρουν πηγές από το ΣΥΡΙΖΑ, «δείχνοντας» προς τους συνεργάτες του κ. Κασσελάκη για τη διαρροή, «η κ. Τζάκρη παρέδωσε το φάκελο με το πόθεν έσχες του Στέφανου Κασσελάκη στο προεδρείο της Κεντρικής Επιτροπής.

Εκεί ανοίχτηκαν για να ελεγχθούν ότι υπάρχουν μέσα τα σχετικά έγγραφα.

Στο τέλος της συνεδρίασης, το βράδυ, παρέλαβε τους φακέλους υποψηφιοτήτων η γραμματέας του κόμματος Ράνια Σβίγκου».

Την προσφυγή στη Δικαιοσύνη είχε προαναγγείλει πριν από λίγο ο διευθυντής του γραφείου του κ. Κασσελάκη, Μανώλης Καπνισάκης σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, με αφορμή τη δημοσιοποίηση του πόθεν έσχες του στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Παράλληλα, ο κ. Καπνισάκης ζήτησε την παραίτηση της Ράνιας Σβίγκου από τη θέση της Γραμματέως του κόμματος.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, όλοι οι υποψήφιοι Πρόεδροι για να δηλώσουν την υποψηφιότητά τους, υποχρεούνταν να δώσουν το πόθεν έσχες τους, το οποίο και θα δημοσιοποιούνταν - για να είναι προσβάσιμο σε όλους - ούτως ή άλλως στην ειδική ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Η εν λόγω δημοσιοποίηση - ανάρτηση του πόθεν έσχες όλων των υποψηφίων στην διαδικτυακή πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ θα αποτελούσε θέμα συζήτησης στη σημερινή Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, στη βάση της σχετικής απόφασης της ΚΕ όταν και υπερψηφίστηκε η πρόταση για το πόθεν έσχες.

«Οι Γκρίζες ζώνες στο Πόθεν Έσχες Κασσελάκη»

Η «Εφημερίδα των Συντακτών» δημοσιεύει το Πόθεν Εσχες του Στέφανου Κασσελάκη και κάνει λόγο για «γκρίζες ζώνες». Στη Δικαιοσύνη ο Στέφανος Κασσελάκης για τη διαρροή του πόθεν έσχες του – Ζητεί την παραίτηση της Ράνιας Σβίγκου.

Το Πόθεν Έσχες του Στέφανου Κασσελάκη δημοσιεύει σήμερα Τρίτη η «Εφημερίδα των Συντακτών», εν αναμονή της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ στη 1 το μεσημέρι, όπου θα εξεταστούν οι φάκελοι των υποψηφίων για την ηγεσία του κόμματος, με τα Πόθεν Έσχες και τις υπογραφές που συγκέντρωσαν.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το 15σέλιδο έγγραφο με τα περιουσιακά στοιχεία τού Στέφανου Κασσελάκη «αποτελεί κατ' ουσίαν συνέχεια - και φωτοτυπία - του αντίστοιχου εγγράφου που κατέθεσε στη Βουλή στις 30 Ιουνίου».

«Γιατί ενώ κατέθεσε τα πλήρη στοιχεία στις 30 Ιουνίου δεν πέρασε αμέσως στην αντεπίθεση, δίνοντας ο ίδιος στη δημοσιότητα τα περιουσιακά του στοιχεία;», αναφέρει το δημοσίευμα και συνεχίζει: «Οι φωτοτυπίες που απέστειλε στην Κουμουνδούρου είναι το σύνολο των σελίδων της αντίστοιχης δήλωσης στη Βουλή;».

Αναφορικά με τα περιουσιακά στοιχεία του συζύγου του, Τάιλερ Μακμπέθ, η ΕΦΣΥΝ τονίζει: «Η περιουσιακή κατάσταση του συζύγου του παρατίθεται ή όχι στο έγγραφο προς την Κουμουνδούρους Ακούγεται πως στοιχεία για εκείνον δεν υπάρχουν, μολονότι στο excel της Θεσσαλονίκης υπήρχε ενημέρωση για την περιουσία του Τάιλερ Μακμπέθ».

Εισοδήματα - συμμετοχές

Ο Στ. Κασσελάκης, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα της ΕΦΣΥΝ, ενημερώνει τον ΣΥΡΙΖΑ ότι την 31η Δεκεμβρίου 2023 το εισόδημά του από μισθωτές υπηρεσίες κ.ά ανήρχετο στο 1,7 εκατ. δολάρια.

«Εδώ, το κρίσιμο ερώτημα είναι αν στη δήλωση που κατέθεσε προσδιορίζονται οι πηγές εισοδήματος ή γίνεται απλώς παράθεση πινάκων (όπως είχε γίνει στο excel της Θεσσαλονίκης). Αν δεν υπάρχουν αναλυτικά στοιχεία, τότε οι ορκωτοί - όποτε ασχοληθούν με το θέμα - βέβαιον είναι ότι θα ζητήσουν στοιχεία, ειδικότερα βεβαιώσεις από τις φορολογικές αρχές της χώρας στην οποία είχε αναπτύξει τις εν λόγω επιχειρηματικές δραστηριότητες κατά το επίμαχο έτος», αναφέρει το δημοσίευμα.

Στα ποσά αυτά θα πρέπει να προστεθεί εισόδημα 70.000 δολαρίων από ενοίκια, και τρεις συμμετοχές σε funds που αποτιμούνται σε 330.000, 1,050 εκατ. και 2,4 εκατ. αντίστοιχα.
Ο Στέφανος Κασσέλακης φέρεται, κατά το δημοσίευμα, να δηλώνει συμμετοχή στη μονοπρόσωπη εταιρεία Osios, με 500.000 δολάρια κεφάλαιο, ενώ ταυτόχρονα υπάρχει συμμετοχή στην ετερόρρυθμη εταιρεία Pura Vita με κεφάλαιο 15.000 ευρώ.

Καταθέσεις

Οσον αφορά τις καταθέσεις, όπως αναφέρει η ΕΦΣΥΝ, ο Στ. Κασσελάκης εμφανίζεται να έχει δύο λογαριασμούς:

πρώτος, δικός του, ύψους 25.000 ευρώ στην JPMorgan

δεύτερος, μαζί με τη μητέρα του, στην Εθνική Τράπεζα, ύψους 27.000 ευρώ.

Ακίνητα

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, όσον αφορά τα ακίνητα ιδιοκτησίας Κασσελάκη, μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2023 διέθετε:

ένα σπίτι 290 τ.μ. σε οικόπεδο 470 τ.μ. στις Σπέτσες

ένα οροφοδιαμέρισμα 106 τ.μ. στον Νέο Κόσμο

55 στρέμματα στη Νέα Υόρκη, με κτίσμα 360 τ.μ.

μια υποθήκη 1,6 εκατ. δολαρίων σε αγορά ακινήτου στις 9 Μαρτίου 2022 στις ΗΠΑ

Οπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο κ. Κασσελάκης φαίνεται να δηλώνει:

χρέη 5.600 δολάρια σε κάρτες

ένα όχημα που απέκτησε στις ΗΠΑ με δάνειο 80.000 δολαρίων

ένα όχημα πενταετίας που απέκτησε στην Ελλάδα προς 110.000 ευρώ εκ των οποίων τα 100.000 είναι δάνειο

Δήλωση του Διευθυντή του Γραφείου του Στέφανου Κασσελάκη, Μανώλη Καπνισάκη

Είναι απαράδεκτο και καταδικαστέο το γεγονός ότι το προεδρείο της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ παραβίασε τα προσωπικά δεδομένα του Στέφανου Κασσελάκη, δημοσιοποιώντας πληροφορίες σχετικά με το πόθεν έσχες του. Αυτού του είδους η διαρροή, πέρα από την ηθική διάσταση, εγείρει σοβαρά ζητήματα για την προστασία των προσωπικών δεδομένων και τη διαφάνεια, αξίες που υποτίθεται ότι πρεσβεύει το κόμμα.

Απαιτούμε την άμεση παραίτηση της γραμματέως του κόμματος, Ράνιας Σβίγκου, η οποία φέρει την κύρια ευθύνη για τη διασφάλιση της προστασίας των προσωπικών δεδομένων των υποψηφίων.

Ο Στέφανος Κασσελάκης αναγκάζεται πλέον να εξετάσει σοβαρά το ενδεχόμενο προσφυγής στη δικαιοσύνη για την προάσπιση των δικαιωμάτων του.
Εξάλλου, το ότι η διαρροή έγινε την ίδια ημέρα με τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας δεν συνιστά τυχαίο γεγονός ή απλή σύμπτωση...

Σημειώνεται ότι ο Στέφανος Κασσελάκης κατέθεσε τη δήλωση πόθεν έσχες για τη χρήση μέχρι τις 24/9/2023 (ημερομηνία κτήσης της ιδιότητας του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ), ενώ όλοι οι υπόλοιποι υποψήφιοι κατέθεσαν ή θα καταθέσουν δηλώσεις για τη χρήση του έτους 2021, με δεδομένο ότι η σχετική πλατφόρμα για την ηλεκτρονική υποβολή πόθεν έσχες των επόμενων ετών, παραμένει ακόμη κλειστή για όλα τα υπόχρεα πρόσωπα.

Πρέπει, επίσης, να διευκρινισθεί ότι ο Τάιλερ Μακμπέθ, παρότι νομικά δεν ήταν υπόχρεος, καθώς τον Σεπτέμβριο του 2023 δεν είχε ακόμη τελεσθεί ο γάμος του με τον Στέφανο Κασσελάκη, εντούτοις υπέβαλε και ο ίδιος αρχική δήλωση πόθεν έσχες. Εφόσον ζητηθεί από οποιονδήποτε έχοντα έννομο συμφέρον, θα προσκομισθεί με τον κίνδυνο βέβαια να διαρρεύσει κι αυτή παρανόμως.

Εν κατακλείδι και με δεδομένο ότι όλα τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στη δήλωση πόθεν έσχες του Στέφανου Κασσελάκη είναι ακριβή, αληθή και πλήρως τεκμηριωμένα από πλήθος εγγράφων, θα συνιστούσαμε σε όσους "επένδυσαν" στο προεκλογικό αφήγημα της ΝΔ περί πόθεν έσχες, να αλλάξουν γραμμή πλεύσης γιατί εκτίθενται ανεπανόρθωτα... 

Πηγή: dnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)