Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Τα εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου της Δημοτικής Ενότητας


Γεμάτη αυτοδιοικητικά μηνύματα και με έκδηλη την αισιοδοξία για τo αποτέλεσμα των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου ήταν η ομιλία του δημάρχου Γιαννιτσών και υποψηφίου δημάρχου Πέλλας Νίκου Παπανικολάου,
που πραγματοποίησε στα εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου του Συνδυασμού του χθες Τετάρτη 20 Οκτωβρίου στον πεζόδρομο των Γιαννιτσών.
Η εκδήλωση των εγκαινίων ξεκίνησε λίγο μετά τις 7:00 το βράδυ με τον καθιερωμένο Αγιασμό και τις ευχές των ιερέων για ορθές και χρήσιμες για τον τόπο αποφάσεις.
Στη συνέχεια ακολούθησε η ομιλία του υποψηφίου δημάρχου στο νέο δήμο  Πέλλας ο οποίος αναφέρθηκε σε τρείς ενότητες.
Η πρώτη αφορούσε τα νέα δεδομένα που δημιουργεί ο Καλλικράτης και η ανάγκη να τα διαχειριστούν άτομα ικανά, έμπειρα και με διάθεση για προσφορά.
Η δεύτερη αφορούσε την πορεία της δημοτικής Αρχής στα τελευταία τέσσερα χρόνια και στο δόγμα της διαφάνειας, της αξιοκρατίας και της  ισόρροπης ανάπτυξης που ακολούθησε στη διάρκεια της θητείας της.
Και τέλος στην τρίτη ενότητα αναφέρθηκε στους νέους στόχους που θέτει ο ίδιος και ο Συνδυασμός της «Δημοτικής Ενότητας» μέσα από το Στρατηγικό Σχέδιο Ανάπτυξης και τις  Προγραμματικές  Δεσμεύσεις που καταθέτει στους πολίτες του δήμου Πέλλας ενόψει των επερχόμενων εκλογών.
Σε όλα τα σημεία ήταν σαφής και ξεκάθαρος ενώ παράλληλα έστειλε αυστηρό μήνυμα σε όλους όσους επιχειρήσουν να πλήξουν με δόλια μέσα το ήθος και το έργο της Δημοτικής Αρχής για να μειώσουν τη δυναμική νίκης που διαμορφώνεται καθημερινά και  κάλεσε  τους πολίτες να τους θέσουν στο περιθώριο.
Ο κόσμος που κατέκλυσε τον πεζόδρομο της πόλης γύρω από το Εκλογικό Κέντρο παρακολούθησε με ενδιαφέρον την ομιλία και διέκοψε αρκετές φορές τον δήμαρχο Γιαννιτσών με έντονο χειροκρότημα, ως ένδειξη αποδοχής και στήριξης των θέσεων του.
Μετά το τέλος της ομιλίας του ο Νίκος Παπανικολάου χαιρέτησε τους παρευρισκόμενους και συνομίλησε μαζί τους, κάτι που συνήθιζε άλλωστε όλα τα χρόνια της πορείας του στην αυτοδιοίκηση.
Στην ομιλά του μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:

Φίλες και φίλοι
 «Με την ίδια διάθεση για προσφορά, με τον ίδιο ενθουσιασμό και με νέες δυνάμεις όπως πριν τέσσερα χρόνια, ξεκινάμε και πάλι το δικό μας αγώνα για τη νίκη  στις εκλογές  της 7ης Νοέμβρη. Έναν αγώνα που θα δώσει ο σύνθημα μιας νέας πορείας του νέου δήμου Πέλλας με αφετηρία τη σημερινή ημέρα που αποτελεί σύμβολο νίκης.  Μια πορεία που μπορούμε να τη χαράξουμε μαζί και να την  βαδίσουμε μαζί,  γιατί μας αφορά όλους….

Έχουμε ένα μεγάλο πλεονέκτημα  και μια μεγάλη δυνατότητα.
Έχουμε γνώση και εμπειρία και τρόπους να χειριστούμε τα μεγάλα ζητήματα που θα συναντήσουμε μπροστά μας.
Και φυσικά υπάρχει αυτή η δυνατή σχέση συνεργασίας μεταξύ μας που την έχουμε σφυρηλατήσει όλα αυτά τα χρόνια και που αντέχει και στις πιο σκληρές αντιπαραθέσεις.

Αφήσαμε το στίγμα μας ως διοίκηση που δεν κάνει διακρίσεις, δεν αντιμετωπίζει τους δημότες με κομματικά κριτήρια,  δεν μεροληπτεί και δεν σχεδιάζει με γνώμονα το εκλογικό συμφέρον,  αλλά το συμφέρον του τόπου. 

Τα έργα μας χαρακτηρίζονται από ουσία και από μεγάλη ωφέλεια στους πολίτες των οικισμών, των συνοικισμών και του κέντρου της πόλης.
Άλλωστε  η αποκέντρωση για μας δεν είναι απλά μια λέξη που την επαναλαμβάνουμε γιατί ακούγεται όμορφα,  αλλά είναι μια βασική υποχρέωση στη λειτουργία της διοίκησης ενός δήμου.

Συμμετέχουμε μαζί  σε ένα όμορφο και δύσκολο αγώνα, με τα ίδια όνειρα, τις ίδιες φιλοδοξίες, την ίδια αγωνία όπως πριν περίπου τέσσερα χρόνια και είμαι βέβαιος, όπως και τότε,  έτσι και τώρα,  το αποτέλεσμα θα μας δικαιώσει.
Ξεκινάμε από ένα κοινό σημείο. Την  αγάπη για τον τόπο μας και την ανάγκη να αλλάξουμε την εικόνα του προς το καλύτερο.

Η Δημοτική Αρχή του νέου δήμου Πέλλας πρέπει να είναι ισχυρή και ικανή γιατί θα είναι αυτή που θα μπορέσει να θέσει και να υλοποιήσει τους στόχους και παράλληλα να αναβαθμίσει τον ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Που θα αγωνιστεί να εξαλείψει κάθε φαινόμενο και πρακτικές αδιαφάνειας, που εξυπηρετούν  μικρά ή μεγαλύτερα τοπικά συμφέροντα, ώστε να επιτευχθεί η χρηστή διοίκηση.
Με αυτές τις προκλήσεις πρέπει σήμερα να αναμετρηθούμε. Να κερδίσουμε το μεγάλο στοίχημα της επιστροφής του  «δήμου» στους δημότες!

Θέλουμε έναν ανοιχτό σε ιδέες και προτάσεις Δήμο  με τους νέους και τις νέες πρωταγωνιστές, με  τον επαγγελματικό και επιχειρηματικό κόσμο στην πρώτη γραμμή της ανάπτυξης.
Θέλουμε  το επιστημονικό δυναμικό  του δήμου μας συμπαραστάτη και  την τρίτη ηλικία απελευθερωμένη από προβλήματα.

Στο Συνδυασμό μας επιλέξαμε τους καλύτερους. Αυτούς που πιστεύουν στο θεσμό και έχουν διάθεση και χρόνο να προσφέρουν. Αυτούς που σε λίγες ημέρες εσείς θα αξιολογήσετε και θα δώσετε ψήφο εμπιστοσύνης.

Σας ζητώ να δώσουμε μαζί,  έναν όμορφο και γεμάτο περιεχόμενο αγώνα, με αξιοπρέπεια και ήθος για να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη της κοινωνίας που μας τίμησε στο παρελθόν και να είστε σίγουροι ότι θα μας τιμήσει και στο μέλλον. Το βράδυ της 7ης Νοεμβρίου να είστε βέβαιοι ότι θα είμαστε εδώ να πανηγυρίζουμε τη μεγάλη νίκη της κοινωνίας, τη μεγάλη απόφαση για την ανάπτυξη και την πρόοδο, τη μεγάλη στιγμή της αναγνώρισης και της υπογραφής του νέου συμβολαίου τιμής με  όλη την κοινωνία».

Στην εκδήλωση των εγκαινίων του Εκλογικού Κέντρου της «Δημοτικής Ενότητας» με επικεφαλής τον  υποψήφιο δήμαρχο Γιαννιτσών Νίκο Παπανικολάου  παρευρέθηκαν ο νομάρχης Πέλλας και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Μιχάλης Καραμάνης, οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Σωτήρης Κεχαγιάς και Μπάμπης Παυλίδης (αντινομάρχες), Απόστολος Τσαλταφερίδης (δήμαρχος Πέλλας), Μιχάλης Μπογδάνης (Γραμματέας Ν.Σ.) καθώς επίσης και η πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Έλλη Χρηστάκη – Βουτσά, δημοτικοί και νομαρχιακοί σύμβουλοι, πρώην βουλευτές και δήμαρχοι, υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι και υποψήφιοι σύμβουλοι δημοτικών και τοπικών Κοινοτήτων του νέου δήμου Πέλλας και φίλοι της Δημοτικής Ενότητας.
Το πλήρες κείμενο της ομιλίας του δημάρχου υπάρχει αναρτημένο στην ιστοσελίδα της Δημοτικής Ενότητας www.dimotikienotita.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)