Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Μέχρι το τέλος του έτους η δημοπράτηση του τμήματος Χαλκηδόνα-Μελίσσι


 Εκδόθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων για την τροποποίηση του έργου που αφορά στο οδικό τμήμα Χαλκηδόνα-Μελίσσι της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης-Έδεσσας, το οποίο διακρίνεται σε τρία υποτμήματα, ήτοι την παράκαμψη της Νέας Χαλκηδόνας, την παράκαμψη της Πελλαίας Χώρας και την παράκαμψη Γιαννιτσών.
Σύμφωνα με την ΚΥΑ, στο 1ο και το 3ο υποτμήμα, ήτοι στην παράκαμψη Ν. Χαλκηδόνας και στην παράκαμψη Γιαννιτσών, η τροποποίηση με στόχο την ασφαλέστερη και ανετότερη εξυπηρέτηση της κυκλοφορίας αφορά στην διεύρυνση της διατομής (από 11m σε 21,1m), στην προσθήκη παράπλευρων οδών (επιπλέον αυτών που είχαν προβλεφθεί στον αρχικό σχεδιασμό) και στην υλοποίηση δύο επιπλέον ανισόπεδων κόμβων (επιπλέον των δύο που προβλέπονταν στον αρχικό σχεδιασμό) σε θέσεις που προηγουμένως προβλέπονταν ισόπεδες οδικές διαβάσεις. Επίσης, σύμφωνα με την ίδια ΚΥΑ, στο μεσαίο υποτμήμα (παράκαμψη Πελλαίας Χώρας) προβλέπεται η υλοποίηση ανισόπεδου κόμβου στη συμβολή της Νέας Εθνικής Οδού με την οδό που συνδέει τον οικισμό Πέλλας και τον αρχαιολογικό χώρο, ήτοι την επαρχιακή οδό Μικρού Μοναστηρίου-Πέλλας, προς αντικατάσταση του υφιστάμενου ισόπεδου κόμβου.
Η εν λόγω ΚΥΑ, που φέρει τις υπογραφές της Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής κ. Μπιρμπίλη, του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων κ. Ρέππα, του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σκανδαλίδη και του Υπουργού Πολιτισμού & Τουρισμού κ. Γερουλάνου,   ουσιαστικά αποτελεί την τελευταία πράξη πριν την δημοπράτηση του έργου, και θα γίνει από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μέχρι το τέλος του χρόνου και η υλοποίηση του έργου από την ΔΕΚΕ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)