Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Οι «ΑΚΡΙΤΕΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ» στην πανέμορφη Budva στο Μαυροβούνιο


Για μια ακόμη φορά οι «Ακρίτες Αλμωπίας» εκπροσώπησαν επάξια τη χώρα μας και παρουσίασαν τη μουσικοχορευτική παράδοση του τόπου μας στο εξωτερικό.Budva (Μπούντβα) και εμφανίστηκε στο 6ο  Διεθνές Λαογραφικό Φεστιβάλ «Septemberfest», όπου ενθουσίασε με τη ζωντάνια και τη δεξιοτεχνία του και καταχειροκροτήθηκε.
 Αυτήν τη φορά το χορευτικό συγκρότημα του Πολιτιστικού Λαογραφικού Ομίλου «Ακρίτες Αλμωπίας» ταξίδεψε στο Μαυροβούνιο ύστερα από πρόσκληση του πολιτιστικού οργανισμού του Δήμου
Οι «Ακρίτες Αλμωπίας» συναντήθηκαν στo φιλόξενo Μαυροβούνιο με χορευτές και χορεύτριες από τη Σλοβακία, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, τη Σερβία, την Κροατία και την Ουγγαρία. Δημιούργησαν σχέσεις φιλίας και μελλοντικής συνεργασίας. Παρουσίασαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μιαν άλλη όψη της Ελλάδας: το μακεδονικό λαϊκό πολιτισμό μέσα από τους ρυθμούς και τους χορούς της Αλμωπίας.
Παράλληλα ταξίδεψαν στην αρχαία πόλη Κοτόρ όπου βρίσκεται το μοναδικό φιορδ της Μεσογείου.
Οι Ακρίτες Αλμωπίας επέστρεψαν με τις καλύτερες εντυπώσεις από την άρτια διοργάνωση, από την πανέμορφη χώρα αλλά και από τη φιλοξενία και την ευγένεια του λαού του Μαυροβουνίου και αντάλλαξαν αμοιβαία υπόσχεση φιλίας και συνεργασίας με το διοργανωτή σύλλογο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)