Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΠΙΝΟΥ ΚΑΤΑ ΠΕΤΡΟΥ ΖΕΡΖΗ

ΔΕΝ χάνει ευκαιρία ο πρώην Δήμαρχος Αριδαίας και υποψήφιος Δήμαρχος Αλμωπίας Χρήστος Μπίνος να εξαπολύσει σφοδρές επιθέσεις στον σημερινό δήμαρχο και υποψήφιο δ'ημαρχο Αλμωπίας Πέτρο Ζέρζη. Αυτή τη φορά εξαπολύει επίθεση μέσα από συνέντευξη που έδωσε σε τοπική εφημερίδα
(δεν κατονομάζεται στην ανακοίνωση του συνδυασμού ποια είναι). μεταξύ αλλων τονίζει οτι
η υποβάθμιση και η αδιαφάνεια, η αδιαφορία και η αλαζονία αποτέλεσαν τους πυλώνες της πολιτικής της σημερινής δημοτικής αρχής. Είναι λογικό μέσα από μια τέτοια άδικη για τον τόπο κατάσταση να κινητοποιηθούν δυνάμεις και να συσπειρωθούν άνθρωποι προοδευτικοί. Που δεν νοιάζονται για τις κομματικές ταμπέλες και τις αγκιλώσεις του χθες, αλλά θέλουν να βάλουν όλοι από ένα χεράκι ώστε να ξεκολήσουμε, να πάμε επιτέλους μπροστά! Έτσι η κίνησή μας αυτή βρήκε τόσο μεγάλη ανταπόκριση που σήμερα αισιοδοξούμε πως θα μπορέσουμε να ξεκολήσουμε την Αλμωπία από όσους την πλήγωσαν.

Ο κ.Ζέρζης για 2 και πλέον χρόνια ήταν πρόεδρος των λουτρών. Στη θητεία του είχε υποσχεθεί διαφάνεια και ανάπτυξη. Αν επισκεφθείτε τα λουτρά δεν θα βρείτε τίποτα νεότερο πέρα από αυτά που είχε κατασκευάσει η απελθούσα δημοτική αρχή. Ανάπτυξη δεν μας έφερε. Αν μιλήσουμε για διαφάνεια σας λέω ότι από 4-4-10 έχουμε καταθέσει αίτημα να μας χορηγείσει όλα τα οικονομικά στοιχεία της επιχείρησης για τα έτη 2008 έως και 2010. Δεν μας δόθηκε τίποτα! Άρα όπως δεν υπήρξε ανάπτυξη έτσι δεν υπάρχει και διαφάνεια. Και τις 2 αυτές βασικές παραμέτρους της λειτουργίας των λουτρών τις ξέχασε.
¨ΟΛΗ η συνέντευξη έχει ως εξής:


1) κ.Μπίνο, όπως όλα δείχνουν από τα μηνύματα που λαμβάνουμε η Αλμωπία περιμένει πολλά από εσάς. Είστε έτοιμος να ανταποκριθείτε στο κάλεσμα αυτό;

Οι πολίτες μας εμπιστεύονται γιατί μας γνωρίζουν. Γνωρίζουν την προσφορά του καθενός σε αυτό τον τόπο και το σίγουρο είναι πως άλλα πειράματα δεν χωράν και αυτό φαίνεται πως το καταλαβαίνουν πλέον όλοι.

Έχουμε παρουσιάσει τις προτάσεις μας για την ανάπτυξη της Αλμωπίας στηριζόμενοι τόσο στην προστασία του περιβάλλοντος όσο και στην στήριξη της νεολαίας μας που τόσο το χρειάζεται σήμερα.

Πράγματι, τα μηνύματα από όλο το νέο δήμο μας είναι πολύ ενθαρυντικά και όπως φαίνεται στις 7 Νοέμβρη η Αλμωπία θα αλλάξει σελίδα. Στη νέα αυτή προσπάθεια καλώ άλλη μια φορά τους προοδευτικούς και δραστήριους πολίτες της Αλμωπίας
να μπουν μπροστά, μαζί μας ώστε να φτιάξουμε επιτέλους έναν δήμο αντάξιο στις προσδοκίες των παιδιών μας.


2) Είναι αλήθεια ότι έχετε συσπειρώσει ανθρώπους από όλους τους πολιτικούς χώρους στο ψηφοδέλτιό σας;

Ξέρετε, η υποβάθμιση και η αδιαφάνεια, η αδιαφορία και η αλαζονία αποτέλεσαν τους πυλώνες της πολιτικής της σημερινής δημοτικής αρχής. Είναι λογικό μέσα από μια τέτοια άδικη για τον τόπο κατάσταση να κινητοποιηθούν δυνάμεις και να συσπειρωθούν άνθρωποι προοδευτικοί. Που δεν νοιάζονται για τις κομματικές ταμπέλες και τις αγκιλώσεις του χθες, αλλά θέλουν να βάλουν όλοι από ένα χεράκι ώστε να ξεκολήσουμε, να πάμε επιτέλους μπροστά! Έτσι η κίνησή μας αυτή βρήκε τόσο μεγάλη ανταπόκριση που σήμερα αισιοδοξούμε πως θα μπορέσουμε να ξεκολήσουμε την Αλμωπία από όσους την πλήγωσαν.

Η εποχή μας, η εποχή της αποθέωσης της τεχνολογίας, του ιντερνετ και των ευκαιριών δεν μπορεί να βρίσκει τον τόπο που ζουν και μεγαλώνουν τα παιδιά μας απλό παρατηρητή των εξελίξεων. Πιστεύουμε στις δυνατότητες της Αυτοδιοίκησης. Πιστεύουμε και στις δημιουργικές δυνάμεις της νεολαίας μας. Γιαυτό αξιοποιώντας το δυναμικό του τόπου μας αισιοδοξούμε για το μέλλον και γιαυτό παλεύουμε.

Θέλουμε να κοιτάμε ψηλά. Θέλουμε να ξεφύγουμε από τις "δημιουργικές λογιστικές" και την συμπεριφορά των καρεκλοκένταυρων της σημερινής δημοτικής αρχής. Δεν μας αξίζει αυτός ο δήμος. Οι καρέκλες δεν είναι ο σκοπός. Ο σκοπός είναι η προσφορά στο τόπο.


3) Ποιός είναι ο λόγος νομίζετε για την αδυναμία που εμφανίζει η σημερινή δημοτική παράταξη του κ.Ζέρζη να παρουσιάσει ένα νέο πρόσωπο;

Πρόσφατα, σε ένα "ντιμπέιτ" το οποίο πραγματοποιήθηκε σε κανάλι του Νομού μας, ο σημερινός δήμαρχος Αριδαίας παρουσίασε ένα έργο το οποίο δυστυχώς και για εμάς, μόνο ο ίδιος βλέπει. Άρα αφού όλα πήγαν τόσο καλά στην τετραετία που πέρασε και έγινε τόσο έργο θα ήταν εύκολο σήμερα να πρωτοπορεί στον προεκλογικό αγώνα. Αντιθέτως φαίνεται πως οι δυσκολίες θα είναι ανυπέρβλητες και η Αλμωπία θα μπορέσει τελικά να ξεκολήσει. Όπως σε μια νίκη έτσι και σε μια ήττα το αποτέλεσμα έρχεται μέσα από πολλές αιτίες. Πιστεύω πως θα έχουν τον χρόνο να σκεφτούν τι έφταιξε.


4) κ.Μπίνο, ο λαός της Αλμωπίας έχει βαρεθεί γενικόλογες εξαγγελίες. Πέστε μας συγκεκριμένα πως θα βοηθήσετε τον τόπο. Για ποιά θέματα δεσμεύεστε;

Φρόντισα ο ίδιος προσωπικά να αποκτήσει ο συνδυασμός μας ένα πρόγραμμα όχι σαν αυτά που κυκλοφορούν με γενικόλογες εξαγγελίες και αοριστίες ή ακόμα και θολές δεσμεύσεις.

Αμέσως μετά τη νίκη μας, οι συνεργάτες μου και εγώ ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των συμπολιτών μας θα μπούμε μπροστά για να αλλάξει ο δήμος, να ξεκολήσει η Αλμωπία.

Ως συνδυασμός δευσμευτήκαμε για:

α) Συχνή παρουσία στα χωριά μας ώστε οι ίδιοι να μπορούμε να ακούμε άμεσα τα προβλήματα των συμπολιτών μας. Αυτό θα γίνει με εβδομαδιαία δημοσίευση του προγράμματος των επισκέψεών μας.

β) την ανάπτυξη και στήριξη της αγροτοκτηνοτροφίας

γ) την ανάπτυξη ήπιων μορφών τουρισμού

δ) την ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σαν μια ευκαιρία για μείωση του λειτουργικού κόστους του δήμου

ε) την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού και στήριξη των μονών Αρχαγγέλου και Ιλαρίωνα

ζ) την αμφίπλευρη ανάπτυξη του νέου μας δήμου και όχι μόνο την στήριξη της μιας μεριάς, αφού και στην ανατολική Αλμωπία υπάρχουν σημεία τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη και την προσέλκυση τουριστών στον τόπο μας


5) Σε πρόσφατο "ντιμπέιτ" δεσμευτήκατε για μείωση τελών άρδευσης. Πιστεύετε μπορεί να γίνει αυτό;

Προκειμένου να βοηθήσουμε τον αγροτικό κόσμο της περιοχής μας που εκφράζει το μεγιστό ποσοστό του πληθυσμού μας σαν μελλοντική δημοτική αρχή πιστεύουμε ότι θα πρεπει να συμβάλουμε και εμεις στο κόστος μείωσης της αγροτικής παραγωγής. Πιστεύουμε ότι έτσι θα συμβάλλουμε μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων του δήμου στην καταπολέμηση της κρίσης που μαστίζει την χώρα μας.


6) κ.Μπίνο ψάξαμε αλλά δεν βρήκαμε τους προϋπολογισμούς της δημοτικής επιχείρησης των Λουτρών. Επιτέλους τι συμβαίνει με τον κ.Ζέρζη και τα Λουτρά;

Ο κ.Ζέρζης για 2 και πλέον χρόνια ήταν πρόεδρος των λουτρών. Στη θητεία του είχε υποσχεθεί διαφάνεια και ανάπτυξη. Αν επισκεφθείτε τα λουτρά δεν θα βρείτε τίποτα νεότερο πέρα από αυτά που είχε κατασκευάσει η απελθούσα δημοτική αρχή. Ανάπτυξη δεν μας έφερε. Αν μιλήσουμε για διαφάνεια σας λέω ότι από 4-4-10 έχουμε καταθέσει αίτημα να μας χορηγείσει όλα τα οικονομικά στοιχεία της επιχείρησης για τα έτη 2008 έως και 2010. Δεν μας δόθηκε τίποτα! Άρα όπως δεν υπήρξε ανάπτυξη έτσι δεν υπάρχει και διαφάνεια. Και τις 2 αυτές βασικές παραμέτρους της λειτουργίας των λουτρών τις ξέχασε. Κατά την κρίση μας αφού δεν μας έδωσε τα στοιχεία που όφειλε να δώσει πιστεύουμε ότι μαζί με τα αόρατα έργα του υπήρξαν και αδιαφάνεια στις προμήθειες, στις εργολαβίες και στην πρόσληψη του προσωπικού. Λέγονται πολλά. Τίποτα μέχρι σήμερα δεν έχει διαψευστεί και περισσότερα υπονοούνται. Αυτή ήταν η θητεία του δημάρχου και προέδρου των λουτρών.


7) "Η Αλμωπία μας Ενώνει" , το όνομα του συνδυασμού σας. Τι προσπαθείτε να ενώσετε στον τόπο μας κ.Μπίνο;

Καλή η ερώτησή σας. Ο στόχος του συνδυασμού μας είναι να δημιουργήσει ένα ρεύμα συστράτευσης ενεργών πολιτών που στόχο έχουν να λύσουν τα προβλήματα του Εξαπλατάνου, της Αριδαίας αλλά και των κοινοτήτων μας.

Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια πλατειά κοινωνική βάση που θα μπορεί να έχει τη δύναμη να προσφέρει στους συμπολίτες μας, που θα τους συμπεριφέρεται ανθρώπινα, με σεβασμό και θα δίνει λύσεις στα καθημερινά τους προβλήματα.


8) Είστε ο μόνος που έχει παρουσιάσει δεκάδες συμπολίτες μας που δήλωσαν την στήριξή τους στο πρόσωπό σας. Λίγες μέρες πριν την παρουσίαση ολόκληρου του συνδυασμού σας ποιό είναι το μήνυμά σας;

Πράγματι πολλοί και αξιόλογοι συμπολίτες μας αποφάσισαν να βοηθήσουν στην μεγάλη αλλαγή που θέλουμε να φέρουμε στην Αλμωπία. Στόχος όλων των υποψηφίων είναι να διαδώσουν το μήνυμα της αλλαγής που θέλουμε να επιφέρουμε στον τόπο μας.

Μια αλλαγή η οποία έχει ως στόχο, η ένωση των δύο υφιστάμενων δήμων να είναι ουσιαστική για τα συμφέροντα και τις ανάγκες όλων των κατοίκων της Αλμωπίας. Ανάγκες οι οποίες έχουν μείνει τέσσερα (4) χρόνια τώρα ανεκπλήρωτες λόγω της απραξίας και ανικανότητας της απερχόμενης δημοτικής αρχής.

Έτσι με το σύνθημα "ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ" στέλνω το μήνυμα σε όλους εσάς να γίνετε μέλη αυτής της κίνησης πολιτών, της δικής σας κίνησης που θα επιφέρει την μεγάλη αλλαγή!

ΠΑΜΕ ΜΑΖΙ...

7 σχόλια:

  1. ΑΣ ΚΑΝΕΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ΠΟΥ ΖΗΤΑΝΕ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΛΕΦΤΑ Ο ΜΠΙΝΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΞΥΠΝΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ!
    ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΕΣΤΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΠΟΥ ΕΠΕΛΕΞΕ Ο κ. ΣΑΜΑΝΤΗΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΜΠΙΝΟΥ!
    ΣΚΟΠΙΜΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΝ ΔΗΘΕΝ ΣΧΕΔΟΝ Γ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΣΤΟΧΟ ΟΜΩΣ?ΜΗΠΩΣ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΤΟΝ 3ο ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΕΙ ΜΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΤΟ ΝΤΙΜΠΕΙΤ?ΜΗΠΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΘΕΛΕΙ ΔΗΘΕΝ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΠΟΛΩΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΠΙΝΟΥ-ΖΕΡΖΗ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΔΗΘΕΝ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΟΝ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΚΑΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΠΑΣΟΗ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. λογια λογια λογια......και μετα......βεσκος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. φοβαστε μηπωσ ειναι αντιδημαρχοσ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ(ΒΕΣΚΟΣ) ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ.
    ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΑΡΚΕΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΠΗΔΟΥΣΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)