Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

ΕΚΕ: Αδυναμία εξόφλησης των ροδακινοπαραγωγών

   
Σε \"πραγματική, προσωρινή οικονομική αδυναμία\" σειράς βιομηχανιών κομπόστας ροδάκινου οφείλεται η καθυστέρηση που παρατηρείται στην εξόφληση των ροδακινοπαραγωγών, σύμφωνα με την Ενωση Κονσερβοποιών Ελλάδας (ΕΚΕ).
 Αυτό ανέφερε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, εν όψει της σύσκεψης που έχει συγκαλέσει για την Τρίτη 26 Οκτωβρίου με αυτό το θέμα το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο Κων. Οικονόμου, πρόεδρος της ΕΚΕ και συγχρόνως πρόεδρος της Ενωσης Μεταποιητών Φρούτων και Λαχανικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Οπως υποστηρίζει, ορισμένες επιχειρήσεις που έχουν τη δυνατότητα προχωρούν στην τμηματική εξόφληση των καλλιεργητών για το προϊόν που παρέδωσαν, ωστόσο οι περισσότερες αδυνατούν να ανταποκριθούν \"πρώτον γιατί οι αποθήκες των επιχειρήσεων παραμένουν ακόμη γεμάτες λόγω δυσχερειών απορρόφησης της παραγωγής από αγορές του εξωτερικού και, δεύτερον, επειδή οι Τράπεζες δεν προχωρούν με τους ρυθμούς των προηγούμενων χρόνων στις αναγκαίες δανειοδοτήσεις\".

Στη σύσκεψη που έχει συγκαλέσει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η ΕΚΕ θα επαναφέρει μεταξύ άλλων, όπως ανέφερε ο Κ. Οικονόμου, τα αιτήματά της για εκ νέου παρέμβαση της πολιτείας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, ώστε να εξουδετερωθούν τα δασμολογικά και άλλα εμπόδια που θέτουν τρίτες χώρες (λατινοαμερικανικές, η Κίνα και η Νότιος Αφρική) στη διάθεση της ελληνικής παραγωγής ή, τουλάχιστον, να θεσπιστούν ανάλογης ισχύος μέτρα για τη διάθεση των ομοειδών προϊόντων των χωρών αυτών στην ευρωπαϊκή αγορά. Οι βιομηχανίες κομπόστας ροδάκινου θα επιμείνουν, επίσης, στο αίτημά τους \"να χαρακτηριστεί ο κλάδος εποχιακός, όπως είναι στην πραγματικότητα δηλαδή\", έτσι ώστε να τύχει των προβλεπόμενων γι\' αυτούς τους κλάδους μέτρων.

 
 
  

2 σχόλια:

  1. ΛΕΝΕ ΨΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΟΜΠΟΣΤΑΣ.
    ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΑ ΡΟΔΑΚΙΝΑ ΠΟΥ ΠΑΡΕΛΑΒΑΝ ΓΙΑ ΧΥΜΟ, ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΚΟΜΠΟΣΤΑ.
    ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ,ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ.
    ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ??????????????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ
    ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΟΠΕΚΕΠΕ:
    ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΝ ΠΟΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΔΟΚΟΜΕΝΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΟΧΙ ΤΑ ΜΑΙΜΟΥΔΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

    ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΟΜΑΔΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ

    ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)