Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ : ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΙΣ ΔΟΜΕΣ «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»





Ο Κοσμήτορας της Βουλής και Βουλευτής Πέλλας Γιώργος Καρασμάνης, κατέθεσε στη Βουλή υπόμνημα του προέδρου των εργαζομένων Ν. Πέλλας
στις υπηρεσίες Βοήθεια στο Σπίτι  κυρίου Χουρζόγλου Ιωάννη   προς τον Υπουργό Εσωτερικών, σχετικά με την εργασιακή αβεβαιότητα που αντιμετωπίζουν οι συγκεκριμένοι απασχολούμενοι, δεδομένου ότι στις 31-12-2010 λήγει η χρηματοδότηση μέσω του ΕΣΠΑ  του εν λόγω προγράμματος.
Όπως επισημαίνεται στο υπόμνημα που κατέθεσε ο Βουλευτής, οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι οι οποίοι προσφέρουν σπουδαίο κοινωνικό και ανθρωπιστικό έργο, βρίσκονται σε καθεστώς πλήρους απασχόλησης με πλήρη ωράρια, έχουν προσληφθεί με διαδικασίες ΑΣΕΠ ( Ν. 2190/94 ) και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες γεγονός που αποδεικνύεται και από τις συνεχώς ανανεούμενες συμβάσεις τους. Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», λόγω της αμεσότητας και του ιδιαίτερου χαρακτήρα του, κατέχει την πρώτη θέση στη συνείδηση και του πιο απομακρυσμένου πολίτη της χώρας, με πρακτικά, ουσιαστικά και πολύ μεγάλα κοινωνικά αποτελέσματα.   
Τέλος, στο υπόμνημα που κατέθεσε ο Γιώργος Καρασμάνης, τίθεται ευθέως το αγωνιώδες ερώτημα των εργαζομένων προς τον Υπουργό Εσωτερικών για το τι θα γίνει τελικά με το «Βοήθεια στο Σπίτι» μετά τις 31/12/2010, ημερομηνία λήξης της χρηματοδότησης  του προγράμματος μέσω ΕΣΠΑ.


1 σχόλιο:

  1. O αδελφοs του Χουρσογλου, του αντιδημαρχου Εξαπλατανου, που κατεβαινει με τον Μπινο δεν ειναι αυτοs; Αυτοs ειναι, δουλευει στο "Βοηθεια στο Σπιτι" στον δημο Εξαπλατανου. Δεν ηξερα οτι μπαινουν με "ΑΣΕΠ" σ'αυτη την δουλεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)