Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Σε απόγνωση λόγω ανεργίας η Πέλλα”

Σε απόγνωση λόγω ανεργίας η Πέλλα”
Η Δηλώνει η υποψήφια περιφερειάρχης Ασημίνα Ξηροτύρη


Περιοδεία στον νομό Πέλλας πραγματοποίησε χθες η υποψήφια περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Ασημίνα Ξηροτύρη μαζί με την υποψήφια αντιπεριφερειάρχη στον νομό Καίτη Τσαρουχά-Κομψοπούλου και τους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους.
Κατά την επίσκεψή τους στο Εργατικό Κέντρο Γιαννιτσών και στον ΟΑΕΔ στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκε το διαρκώς διογκούμενο πρόβλημα της ανεργίας στην περιοχή. Από την ενημέρωση από τους αρμόδιους εκπροσώπους των φορέων η ανεργία αναδείχθηκε ως το μείζον πρόβλημα στα Γιαννιτσά, καθώς το ποσοστό της αγγίζει το 40%. Το πρόβλημα συνδέεται με τις εποχιακές εργασίες και δεν υπάρχει καμία προοπτική ανάκαμψης της απασχόλησης. “Ο νομός Πέλλας, αν και διαθέτει σημαντικά πλεονεκτήματα, που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην πολύμορφη ανάπτυξή του, ακολουθεί τη μοίρα της ελληνικής υπαίθρου, με την παρακμή της αγροτικής οικονομίας, την αποβιομηχάνιση και την εγκατάλειψή του στην αφάνεια”, τόνισε η υποψήφια περιφερειάρχης.
Στη συνέχεια επισκέφθηκε το αρχαιολογικό μουσείο της πόλης, ενημερώθηκε για τις ανάγκες του και συναντήθηκε με εκπροσώπους άλλων φορέων του νομού.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)