Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Επιστημονικό και Ανθρωπιστικό ενδιαφέρον στο 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χειρουργών Θώρακος-Καρδίας



Σε μια «ζοφερή» ημέρα, 15 Νοε 2010, με το
 ΔΝΤ να πηγαινοέρχεται, την Eurostat να καταλήγει
στο 15,4% για το 2009, στους πολίτες να
διαδηλώνουν στο Σύνταγμα, η Συνέντευξη Τύπου
 για το 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χειρουργών
 Θώρακος-Καρδιάς-Αγγείων (αρχίζει 18 Νοε 2010,
               09.00, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, στο Σύνταγμα)
               μια αχτίδα  ελπίδας.
          
Οι 152 επιστημονικές ανακοινώσεις στο 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χειρουργών Θώρακος-Καρδιάς-Αγγείων, από 18 Νοε έως και 20 Νοε, είναι επαρκής βάση αισιοδοξίας και ελπίδας.
Η σύμπραξη 431 επιστημόνων (τόσοι αναφέρονται στις ανακοινώσεις που θα παρουσιασθούν) πολλών ειδικοτήτων συνθέτουν μια ελπιδοφόρα προοπτική για την αποτελεσματική συνεργασία επιστημόνων στην επιτυχέστερη αντιμετώπιση των ασθενών.
Ελπίδα για την Ελληνική επιστημονική κοινότητα, μέλη της οποίας εφαρμόζουν, ταυτόχρονα με όλη την Ευρώπη, πρωτοπόρες μεθόδους στην αντιμετώπιση του εμφράγματος του μυοκαρδίου με βλαστοκύτταρα (τα βλαστοκύτταρα μπορούν να εξελίσσονται σε κύτταρα του καρδιακού μυός, θεραπεύοντας).
Ελπίδα για την Ελλάδα, διότι ομάδα επιστημόνων του Αττικού Νοσοκομείου εργάζεται πειραματικά στην θεραπευτική προσέγγιση προβλημάτων καρδιάς, με την αξιοποίηση μιτοχονδρίων (τμήμα των κυττάρων) με ενδείξεις καλύτερες και από τα βλαστοκύτταρα, για πρώτη φορά στον κόσμο.
Ελπίδα από την αίσθηση επάρκειας μέσων καθ’ όσον σε όλη την Γερμανία λειτουργούν 6 Κέντρα Θωρακοχειρουργικής, ενώ στην Ελλάδα έχουμε δύο ισχυρά Κέντρα (Αθήνα & Θεσσαλονίκη) αλλά και εξαιρετικές ομάδες σε άλλες περιοχές, όπως στην Αλεξανδρούπολη και Ιωάννινα.
Ελπίδα διότι οι Έλληνες επιστήμονες πετυχαίνουν καθημερινά να διευρύνουν ηλικιακά τις εφαρμογές της θωρακοσκοπικής επεμβατικής τεχνικής. Ήδη έγινε επιτυχής επέμβαση σε βρέφος 17 μηνών στην Αθήνα, ενώ ήδη αντιμετωπίζονται επιτυχώς οι άνω των 75 ετών ασθενείς.
Ελπίδα από την πρόσφατη πρακτική σύνθεσης Ομάδων Επιστημόνων για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των ασθενών.
Η Συνέντευξη Τύπου, δόθηκε από την πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του 8ου Πανελλήνιου Συνέδριου Χειρουργών Θώρακος-Καρδιάς-Αγγείων Dr.med Καλλιόπη Αθανασιάδη, από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργών Θώρακος-Καρδιάς-Αγγείων καθ. Χ. Παπακωνσταντίνου και τον Καρδιοχειρουργό Δρ. Παναγιώτη Δεδεηλία, Γραμματέα της Οργανωτικής Επιτροπής του 8ου Πανελλήνιου Συνέδριου Χειρουργών Θώρακος-Καρδιάς-Αγγείων, που θα γίνει 18-20 Νοε 2010, Αθήνα, ξενοδοχείο Grande Bretagne.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)