Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΕΦΤΟΥΝΕ ,Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΜΕΝΕΙ

ΟΣΟ ήταν το κόμμα του Γιώργου Κρασμάνη στη κυβέρνηση, εκ του αποτελέσματος συμπεραίνεται ,οτι δεν έκανε τίποτα για το στεγαστικό πρόβλημα του ΓΕΛ Αριδαίας. Το ΠΑΣΟΚ ως αντιπολίτευση εριχνε μαύρο δάκρυ για το συγκεκριμένο πρόβλημα. Το γνώριζε καλά αφού η σημερινή υπουργός το ειχε επισκεφθει μισό χρόνο πριν το κόμα της αναλάβει την κυβέρνηση. Τότε κατεθεταν ερωτήσεις προς την Νέα Δημοκρατία. Τώρα  καταθέτουν ερωτήσεις οι Νεοδημοκράτες.  ΄Οπως αυτή που κατέθεσε ο Γιώργος Καρασμάνης.

                                                                                               Αθήνα, 24 Νοεμβρίου 2010
                                                          ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ τους κ. κ.  1. Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής                                 Διακυβέρνησης.
                              2. Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
                              3. Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων                     
 
ΘΕΜΑ: « Ανεπαρκείς και τραγικές οι σχολικές εγκαταστάσεις του ΓΕΛ Αριδαίας ».

Στο ΓΕΛ Αριδαίας Ν. Πέλλας στεγάζονται 450 μαθητές και 60 περίπου καθηγητές, σε σχολικές εγκαταστάσεις οι οποίες έχουν δημιουργηθεί για να καλύπτουν τις ανάγκες 250 μόλις ατόμων.
Όπως γίνεται αντιληπτό, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες, οι μαθητές υποχρεώνονται να στοιβάζονται σε αίθουσες χωρισμένες στη μέση με γυψοσανίδες, μη λειτουργικές, με παντελή έλλειψη πυρασφάλειας και γενικά με επικρατούσες συνθήκες που παραπέμπουν στην εκπαίδευση τριτοκοσμικής χώρας.
Οι μαθητές μάλιστα ( οι οποίοι κατά καιρούς διαμαρτυρόμενοι έχουν προβεί σε διάφορες κινητοποιήσεις )  προχώρησαν δυστυχώς και σε κατάληψη του Σχολείου εξοργισμένοι για τις επικρατούσες συνθήκες.
Επειδή όμως η επίλυση του στεγαστικού προβλήματος του ΓΕΛ Αριδαίας είναι υποχρέωση της Πολιτείας και των συντεταγμένων υπηρεσιών της.
Επειδή είναι αυτονόητο το δικαίωμα των μαθητών  να απαιτούν σύγχρονες σχολικές εγκαταστάσεις και υποδομές, οι οποίες θα βελτιώσουν το επίπεδο της παρεχόμενης εκπαίδευσης.
Επειδή θεωρείται βέβαιο, ότι το πρόβλημα δεν θα λυθεί με την τοποθέτηση των 2 λυόμενων αιθουσών που έχουν εξαγγελθεί.
          ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κύριοι Υπουργοί,
Εάν προτίθενται και πότε να προχωρήσουν στην οριστική επίλυση του στεγαστικού προβλήματος του ΓΕΛ Αριδαίας, με την ανέγερση νέας σύγχρονης σχολικής μονάδας; 

Ο Ερωτών


Γιώργος Καρασμάνης
Κοσμήτορας της Βουλής
Βουλευτής Πέλλας
σμάνης:

3 σχόλια:

  1. Έχεις δίκιο γιατί οι βουλευτές της αντιπολίτευσης πρέπει να κάνουν Ερωτήσεις για να ελέγχουν την κυβέρνηση. Οι κυβερνητικοί βουλευτές δεν τρέχουν να κάνουν Ερωτήσεις πίσω από τα γεγονότα αλλά πρέπει με παράσταση στον αρμόδιο υπουργό να διεκδικούν τα δίκαι αιτήματα των πολιτών. Σίγουρα φίλε και ιδιοκτήτα της εφημερίδας ο Καρασμάνης δεν τα έκανε όλα, αλλά το έργο του ήταν πολύ μεγάλο και διαπιστώνεται και από δελτία που δημοσίευαν και δημοσιεύουν άλλες εφημερίδες (φανταζομαι ότι δεν θα σου τα στέλνεις γιαυτό και δεν τα δημοσιεύεις). Αν η Ν.Δ. δεν έπεφτε θα φαινόταν αυτά που είχε δρομολογήσει και το 2013 θα τον ψήφιζες και εσύ. Αναρρωτιέμαι εσύ καταφέρνεις να ικανοποιείς όλα΄αυτά που ζητούν τα παιδιά σου και στον χρόνο που απαιτουν; η μήπως είσαι προκατελημένος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://dhmoths.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%AC%CE%BD%CE%B7%CF%82?updated-max=2009-09-04T16%3A15%3A00%2B03%3A00&max-results=20

    http://dhmoths.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%AC%CE%BD%CE%B7%CF%82?updated-max=2009-09-04T16%3A15%3A00%2B03%3A00&max-results=20

    Εμδεικτικα βρήκα σε αρχεία που μάλλον δεν τα έχεται, και αφορούν το έργο του ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ επι Ν.Δ. μαλλον δεν τον πας καθόλου φίλε. κατι θα σου έκανε ή κάτι δεν σεκανε.
    ψαξε το αρχειο σου.
    ρωτα και τον Μπίνο ή τον Ζέρζη ή πολύ περισσότερο τον προηγούμενο του Μπίνου τον Παλίκογλου τι έκανε ο Καρασμάνης για τα χωριά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΙΑΤΙ ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΞΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ, ΚΥΡΙΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΕ ΤΟΥ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ ΣΤΗΝ ΑΡΙΔΑΙΑ, ΠΟΥ ΕΙΠΩΘΗΚΕ Η ΑΛΗΘΕΙΑ;
    Ή ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ, ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΘΕΜΑ, ΕΠΙ ΝΔ;;;;;;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)