Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ: ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΣΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΑΙΡΕΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ



Οεκλογών της 14ης Νοεμβρίου 2010, έκανε την παρακάτω δήλω πρώην υπουργός και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Γιώργος Πασχαλίδης με το ¨Μέτωπο Ανάπτυξης¨ του Μάρκου Μπόλαρη, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των περιφερειακών ση:
     «Θέλω να ευχαριστήσω τους πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας και της Θεσσαλονίκης, που συμπαρατάχθηκαν με τη ψήφο τους, τον λόγο τους και την πράξη τους, με το ¨Μέτωπο Ανάπτυξης¨ του Μάρκου Μπόλαρη.
     Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνυποψήφιους του συνδυασμού, ξεκινώντας από τον Μάρκο Μπόλαρη που με κάλεσε από την Λήμνο όπου βρισκόμουν στις αρχές Οκτωβρίου, να μοιραστούμε τις στιγμές ενός εξαιρετικού πολιτικού και πολιτισμένου αγώνα. Να μοιραστούμε εξ αδιαιρέτου τις δυνατές συγκινήσεις της πρώτης μάχης για την αιρετή περιφερειακή αυτοδιοίκηση στην Κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη.
     Μπορεί να μην πετύχαμε την εκλογική νίκη που επιδιώκαμε, πετύχαμε όμως μια νίκη πολιτική και ηθική, αν συνεκτιμήσουμε τον ελάχιστο χρόνο που είχαμε και την αλματώδη αύξηση που καταφέραμε με τον αγώνα όλων των συνυποψηφίων του συνδυασμού και το πρωταγωνιστικό ρόλο του Μάρκου Μπόλαρη.
     Το υψηλό ποσοστό του 48%, δείχνει τον μεγάλο βαθμό εμπιστοσύνης των πολιτών, την μικρή απόκλιση από τη νίκη, την μεγάλη ευθύνη μιας ουσιαστικής, προγραμματικής, δομικής αντιπολίτευσης που καλούμαστε να υπηρετήσουμε.
     Ιδιαίτερα το υψηλότερο ποσοστό της περιφερειακής ενότητας της Θεσσαλονίκης, της τάξης του 50% που πέτυχε το ¨Μέτωπο Ανάπτυξης¨, δείχνει το μέτρο της απόδοσης που καταφέραμε ως ομάδα Θεσσαλονίκης στα όρια της πρώην Νομαρχίας, αλλά και το μέτρο των προσδοκιών, για την παρουσία μας στην οργάνωση της μητροπολιτικής Θεσσαλονίκης.
     Προφανώς με συνέργιες με το δήμο Θεσσαλονίκης, μετά την ιστορική νίκη του Γιάννη Μπουτάρη, όπως και με τους άλλους δήμους της ευρύτερης Θεσσαλονίκης.
     Στη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα αποδείξαμε με τις ιδέες, τις προτάσεις, τα προγραμματικά παραδείγματα, πως πιστεύουμε στο νέο θεσμό της αιρετής περιφερειακής αυτοδιοίκησης.
     Πιστεύουμε στις μεγάλες δυνατότητες της Περιφέρειας των 2 εκατομμυρίων πολιτών της Κεντρική Μακεδονίας.
     Έχουμε την εντολή να είμαστε παρόντες στο ξεκίνημα, στη θεμελίωση, στη λειτουργία του νέου θεσμού.
     Ευχόμαστε στην νέα περιφερειακή αρχή, στον Παναγιώτη Ψωμιάδη, στον Απόστολο Τζιτζικώστα και στα μέλη της συμπολίτευσης του περιφερειακού συμβουλίου, να κινηθούν στο σωστό δρόμο, να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του ρόλου, και να πετύχουν για το καλό της Κεντρικής Μακεδονίας και της Θεσσαλονίκης.
     Εμείς πιστεύουμε στον προγραμματικό διάλογο, γι’ αυτό και οι προτάσεις μας στο πνεύμα της δομικής αντιπολίτευσης, θα έχουν σαν στόχο την σύνθεση, το ουσιαστικό αποτέλεσμα, τα βήματα της ανάπτυξης, τη βελτίωση της ζωής των πολιτών της Κεντρικής Μακεδονίας και της Θεσσαλονίκης.
     Η συνδιαμόρφωση του περιφερειακού προγράμματος είναι κάτι πολύ περισσότερο από το άθροισμα, από τη συρραφή αιτημάτων και προγραμμάτων δήμων.
     Είναι ένα στρατηγικό σχέδιο με συμπληρωματικότητα, ένα πλαίσιο στήριξης με πόρους τοπικούς, εθνικούς, ευρωπαϊκούς.
     Η ανάπτυξη δεν γίνεται ούτε με διαταγές, ούτε με ευχολόγια, ούτε με κατάρες, γίνεται με περιφερειακό σχεδιασμό, υπεύθυνο, σοβαρό, στοχευμένο.  
     Με μια τοπική διακυβέρνηση, που στηρίζεται στο ήθος, στην εντιμότητα, στη λογοδοσία που σέβεται το δημόσιο συμφέρον.
     Κεντρική ιδέα, η κοινωνικά δίκαιη έξοδος από την κρίση».

1 σχόλιο:

  1. ΓΙΑ ΑΡΧΗ, ΠΑΡΤΕ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΗ ΑΥΞΗΣΗ ΔΙΟΔΙΩΝ ΚΑΤΑ 40% ΣΤΑ ΜΑΛΓΑΡΑ.
    ΑΝΤΕ ΡΕ ΨΕΥΤΕΣ ΣΟΣΙΑ-ΛΗΣΤΕΣ ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)