Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Άναψε την Παρασκευή το βράδυ το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στα Γιαννιτσά


Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο δήμος Γιαννιτσών σε συνεργασία με τη Δ.Ε.Π.Α.Γ. διοργάνωσε τη γιορτινή εκδήλωση «Προμήνυμα Χριστουγέννων»  στη διάρκεια της οποίας άναψε το μεγάλο φυσικό Χριστουγεννιάτικο Δέντρο της πόλης που βρίσκεται στην πλατεία Γκόνου Γιώτα.

 
 Η πλατεία ήταν γεμάτη από κόσμο, μικρούς και μεγάλους, με τα παιδιά να έχουν τη τιμητική τους αφού τα Χριστούγεννα είναι ουσιαστικά χαρακτηρίζεται ως η γιορτή των παιδιών. Αν και το κρύο ήταν τσουχτερό αυτό δεν πτόησε τους γονείς να φέρουν τα παιδιά τους για να χαρούν κι αυτά τη στιγμή της φωταγώγησης του Δέντρου.
Δεν ήταν όμως μόνο αυτό. Μετά από τη φωταγώγηση,  μέλη του Συλλόγου Ασβεσταριωτών Γκόνος Γιώτας ντυμένοι Αη Βασίληδες πάνω σε ένα επιβλητικό έλκηθρο μοίρασαν  καραμέλες και ζαχαρωτά στους παρευρισκόμενους δημιουργώντας μια όμορφη γιορτινή εικόνα. Την ίδια στιγμή η Βυζαντινή χορωδία του Αλεξάνδρειου Δημοτικού Ωδείου Γιαννιτσών τραγουδούσε Χριστουγεννιάτικους ύμνους και έψαλλε παραδοσιακά κάλαντα με τη συνοδεία του Συνόλου παραδοσιακής μουσικής  των καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου Γιαννιτσών.
Η καθιέρωση της γιορτής «Προμήνυμα των Χριστουγέννων» εκτός από το γιορτινό χαρακτήρα έχει και ένα άλλο σκοπό. Μέσα από παράλληλες εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες ενισχύεται κάθε χρόνο ένα ίδρυμα  της πόλης αλλά και της χώρας που στηρίζει τα παιδιά. Η φετινές εκδηλώσεις είναι αφιερωμένες στο ίδρυμα παιδικής φροντίδας «Το Χαμόγελο του Παιδιού» μέλη του οποίου (αγόρια και κορίτσια) παρευρέθηκαν στην εκδήλωση. Μάλιστα μαζί με το δήμαρχο της πόλης Νίκο Παπανικολάου πάτησαν το διακόπτη και άναψαν τα χιλιάδες λαμπάκια στο Χριστουγεννιάτικο Δέντρο,  συμμετέχοντας κι αυτά με τον τρόπο αυτό στη χαρούμενη αυτή στιγμή. Λίγο νωρίτερα ο κ. Δήμαρχος στο μήνυμα του, κάλεσε  τους ηγέτες των χωρών που αποφασίζουν για τις τύχες των λαών τους αλλά και ειδικά για αυτούς  που αποφασίζουν για το μέλλον της χώρας μας να πάρουν σωστές αποφάσεις με κοινωνικά κριτήρια ενώ παράλληλα ευχήθηκε σε όλους Καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά.
Το έλκηθρο του Αη Βασίλη στη συνέχεια περιηγήθηκε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και στον πεζόδρομο μοιράζοντας ευχές και εδέσματα συγκεντρώνοντας παράλληλα χρήματα για την ενίσχυση του έργου του Συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού». 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)