Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Ξεκινά τη λειτουργία του το «Τραινοσκί» την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου




Ξεκινά την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011 την δοκιμαστική λειτουργία του το θεματικό τραίνο «Τραινοσκί», το οποίο θα μεταφέρει επιβάτες στη γραμμή Θεσσαλονίκη-Άρνισσα και από εκεί με λεωφορείο στο χιονοδρομικό κέντρο Βόρρα-Καϊμάκτσαλαν κάθε Σάββατο και Κυριακή δύο φορές την ημέρα.
Οι επιβάτες θα φθάνουν με το τραίνο στο σταθμό της Άρνισσας και από εκεί θα προωθούνται στο χιονοδρομικό κέντρο με λεωφορείο. Το πρώτο τρένο  θα ξεκινά από τη Θεσσαλονίκη στις 7:18 π.μ. και θα φτάνει στην Άρνισσα στις 9:00 π.μ., ενώ το δεύτερο τρένο θα ξεκινά από την Θεσσαλονίκη στις 12:05 μ.μ. θα φτάνει στην Άρνισσα στις 13:49μ.μ. και θα αναχωρεί από Άρνισσα για  Θεσσαλονίκη στις 17:48 μ.μ.
Το πακέτο της προσφοράς για τους επιβάτες θα περιλαμβάνει προσιτό εισιτήριο, έκπτωση 50% στην κάρτα χρήσης των αναβατήρων του Χιονοδρομικού Κέντρου και σημαντικές εκπτώσεις στις επιχειρήσεις του Αγίου Αθανασίου.
Η δρομολόγηση του τραίνου είχε ανακοινωθεί σε συνέντευξη τύπου  που παραχώρησαν στις 24-7-2010 στην Έδεσσα η Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Θ. Τζάκρη, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου  Μεταφορών κ. Χ. Τσιόκας και ο Πρόεδρος και Διευθύνων  Σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ. Αθ. Ζηλιασκόπουλος.
«Η δρομολόγηση του “Τραινοσκί” θα συμβάλει στην αύξηση της επισκεψιμότητας και στην τόνωση της τουριστικής κίνησης στην περιοχή, ενισχύοντας την δυναμική και την ανάπτυξη του Ν. Πέλλας. Επιπλέον τα δρομολόγια του ΟΣΕ στη γραμμή Θεσσαλονίκης – Έδεσσας διατηρούνται ως έχουν χωρίς περικοπή, ενώ έχει εξασφαλισθεί η χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ του έργου της μετατροπής της σιδηροδρομικής γραμμής Θεσσαλονίκης - Έδεσσας από συμβατική που είναι σήμερα σε γραμμή ηλεκτροκίνησης, επί της οποίας θα κινούνται σύγχρονες αμαξοστοιχίες (τύπου desiro), συντομεύοντας το χρόνο και συμβάλλοντας στην ποιότητα του ταξιδιού, ενώ στο ίδιο έργο συμπεριλαμβάνεται και η ανακαίνιση των δεκατριών ενδιάμεσων σιδηροδρομικών σταθμών και αναμένεται άμεσα η δημοπράτησή του», δήλωσε η Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Θ. Τζάκρη.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)