Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΝΟΥ 40ος στον κόσμο



Στους αγώνες slalom (19 – 20.2.2011), του παγκόσμιου πρωταθλήματος που πραγματοποιήθηκε στο Garmisch-Rartenkirchen της Γερμανίας συμμετείχαν 180 αθλητές από 69 χώρες.
Μετά από διεξαγωγή προκριματικού αγώνα, οι 100προκρίθηκαν στον τελικό αγώνα, εκ των οποίων οι καλύτεροι 60 αθλητές είχαν δικαίωμα να προκριθούν στην δεύτερη διαδρομή του τελικού.

            Ο αθλητής της εθνικής ομάδας και του χιονοδρομικού ομίλου Αλμωπίας Νίκος Μπόνου πραγματοποίησε εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία κατακτώντας την 40η θέση στον κόσμο.
            Πρωταθλητής κόσμου αναδείχθηκε ο J.B. Grange (Γαλλία), δεύτερος ο  J. Byggmark (Σουηδία) και τρίτος M. Moelgg  (Ιταλία).
            Ο προπονητής του αθλητή Αλέξανδρος Μίσκοβιτς δήλωσε: «Το αποτέλεσμα είναι ένα από τα καλύτερα αποτελέσματα στην ιστορία της Ελληνικής χιονοδρομίας και παίρνει ακόμη μεγαλύτερη αξία επειδή στον αγώνα αυτόν οι συμμετοχή χωρών και αθλητών ήταν η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα, και επειδή ο στίβος και η χάραξη των διαδρομών είχαν πολύ μεγάλο βαθμό δυσκολίας. Το γεγονός αυτό αποτελεί την καλύτερη αρχή για την προετοιμασία το Νίκου Μπόνου για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που θα γίνουν το 2014 στη Ρωσία. Συγχαίρω θερμά τον αθλητή μου για την επιτυχία και θέλω να ευχαριστήσω το προσωπικό του Χιονοδρομικού κέντρου Καϊμακτσαλάν για την αμέριστη υποστήριξη του έργου μας.

1 σχόλιο:

(3)