Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΑΓΚΙΣΤΡΟ ΣΕΡΡΩΝ

Τις λουτροπόλεις Σιδηροκάστρου και Αγκίστρου του νέου δήμου Σιντικής στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών επισκέφτηκε αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας, κατόπιν πρόσκλησης των διοικούντων, προκειμένου να εξετάσει από κοντά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δύο ακριτικές λουτροπόλεις.

Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν ο πρόεδρος Ανέστης Αναστασιαάδης και τα μέλη του Δ.Σ. Παναγιώτης Έμμας και Νίκος Ματθαίου που είναι και υπεύθυνος προβολής των ελληνικών λουτροπόλεων μέσον του site του Συλλόγου. Την επίσκεψη διοργάνωσε το μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου και διευθυντής των  λουτρών Σιδηροκάστρου Ηλίας Σαχπατσίδης.
Αρχικά η αντιπροσωπεία επισκέφτηκε τη λουτρόπολη Σιδηροκάστρου και ενημερώθηκε από το κ. Σαχπατσίδη για τα προβλήματα της. Συζήτησε επίσης την  πρόταση που θα υποβάλει ο Πανελλήνιος Σύλλογος στο υπό κατάρτιση Νομοσχέδιο από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, για την Ιαματικό Τουρισμό. Συζήτησε επίσης τα φλέγοντα ζητήματα αναφορικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς των λουτροπόλεων και της αναγνώρισης της ιαματικής πηγής της κάθε λουτρόπολης, καθώς σήμερα, σχεδόν όλες οι λουτροπόλεις, δεν διαθέτουν νόμιμη άδεια λειτουργίας.
Στην συνέχεια η αντιπροσωπεία επισκέφτηκε την λουτρόπολη Αγκίστρου. Μία λουτρόπολη που με την ανάπτυξη της έδωσε λύση στο πρόβλημα της ανεργίας και σήμερα δίνει δουλειά σε όλους τους κατοίκους της κοινότητας Αγκίστρου.
Σημειώνεται ότι εδώ και 6 μήνες η λουτρόπολη από δημοτική επιχείρηση μετατράπηκε σε Εταιρία Λαϊκής Βάσης Α.Ε. οπού μέτοχοι είναι οι κάτοικοι της λουτρόπολης.
Στη συνάντηση, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ανέστης Αναστασιάδης ενημέρωσε αρχικά τους παράγοντες της λουτρόπολης για την δραστηριότητα του Συλλόγου από την ίδρυση του μέχρι και σήμερα και ζήτησε από όλους τους παρισταμένους τη στενότερη συνεργασία των δύο πλευρών καθώς κοινός στόχος και των δύο πλευρών είναι η ανάπτυξη και προβολή των ελληνικών λουτροπόλεων.
Επεσήμανε επίσης ότι όλα τα Μ.Μ.Ε. της Ελλάδας, αλλά και ο ελληνόφωνος τύπος του εξωτερικού προβάλλουν τη δραστηριότητα του Συλλόγου και αναδεικνύουν μέσα από αυτή την προβολή το θεραπευτικό τουρισμό.
Στην συνεχεία ο πρόεδρος της λουτρόπολης Ελευθέριος Μπάδρας ενημέρωσε την αντιπροσωπεία για τις γραφειοκρατικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η λουτρόπολη με τον Ε.Ο.Τ. σχετικά με την άδεια του ξενοδοχείου που ανήγειρε.
Επίσης ζήτησε από τον σύλλογο την συμπαράσταση του για την επίλυση των  θεμάτων που ταλανίζουν τη λουτρόπολη και κυρίως στα ζητήματα περαιτέρω ανάπτυξη της ( με την κατασκευή νέων λουτρικών εγκαταστάσεων, πισινών κ.τ.λ.)
Στη συνάντηση ήταν παρών και ο πρώην πρόεδρος της κοινότητας Αγκίστρου  Λευτέρης Γεωργιάδης, ο οποίος εξήρε τη συμμέτοχη νέων παιδιών στην διοίκηση της λουτρόπολης και ζήτησε από τις δύο πλευρές, διοίκηση και Πανελλήνιο Σύλλογο Ιαματικών Πηγών και λουτροπόλεων Ελλάδας, να αναπτύξουν στενότερη συνεργασία. Τόνισε, επίσης, τη μεγάλη προσφορά του πρόεδρου του Συλλόγου Ανέστη Αναστασιάδη στην ανάπτυξη και προβολή αυτού του εθνικού μας πλούτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)