Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

ΝΕΚΡΩΣΕ Η ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

ΠΑΝΩ από το ογοδόντα τοις εκατό των επαγγελματιών  του νομού μας συμμετείχαν στην 24ωρη απεργία και δεν άνοιξαν τα καταστήματά τους.



poreia_gunaikonΑπεργιακή συγκέντρωση και πορεία στο δημαρχείο Έδεσσας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου στην Έδεσσα από την Πρωτοβουλία Γυναικών σε δράση και πρωτοβάθμια σωματεία της περιοχής.
Στη συγκέντρωση που έγινε στην πλατεία Τημενιδών συμμετείχαν ο Σύλλογος ΟΤΑ Ν. Πέλλας, η Α’ ΕΛΜΕ Πέλλας, ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων, ο Σύνδεσμος Σιδηροδρομικών Β. Ελλάδας (παράρτημα Πέλλας), ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΔΕΗ ΥΗΣ Άγρα, η Ένωση Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων και η Νομαρχιακή Επιτροπή Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, η Εργατική Αλληλεγγύη Εφοριακών, το Σωματείο Εργαζομένων και υπαλλήλων Δήμου Έδεσσας και Αριδαίας και περιφέρειας «Δράση». Η πορεία των απεργών κατάληξε στο Δημαρχείο Έδεσσας όπου ζητήθηκε από το Δήμαρχο Έδεσσας να μην δοθούν χρήματα για το καρναβάλι, από τη στιγμή που υπάρχουν απλήρωτοι υπάλληλοι στη δημοτική επιχείρηση και σε δομές του Δήμου. Ο κ. Δημ. Γιάννου απάντησε ότι βρήκε μια κατάσταση δεδομένη, «ανέβηκα στο τρένο όταν ήταν σε κίνηση», είπε χαρακτηριστικά και ότι το κόστος συμπιέστηκε φέτος και θα δοθούν 60.000 ευρώ. Όπως βλέπετε με την πρωτοβουλία των γυναικών σε δράση ακολούθησαν και συνεργάστηκαν τα παραπάνω σωματεία και σύλλογοι για τις απεργιακές κινητοποιήσεις. Παρατηρήσαμε ταυτόχρονα διαμαρτυρία και από μεριάς του ΠΑΜΕ με τη συμμετοχή 15 ατόμων. Το δε εργατικό κέντρο ούτε καν ενεργοποιήθηκε. Γιατί δεν συνεργάζονται όλοι μαζί από κοινού για την πορεία διαμαρτυρίας; Μήπως οι λόγοι δεν είναι οι ίδιοι;
poreia_pame




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)