Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

ΑΔΕΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ Η Θ ΤΖΑΚΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΥ ΑΡΙΔΑΙΑΣ

"Αδειάζει "κυριολεκτίκά τον Δήμο ΄Αλμωπίας η υφυπουργός εσωτερικών Θεοδώρα Τζάκρη σχετικά με την κατάργηση της ΔΟΥ Αριδαίας.
 Ο Δήμος εξέδωσε σχετικό ψήφισμα μετά από ενημέρωση που έγινε στο δημοτικό συμβούλιο απο΄τον Δήμαρχο ,ότι στο επικείμενο σχεδιασμό θεωρείται σχεδόν βέβαιη η κατάργηση της  ΔΟΥ Αριδαίας ,απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Χρήστου Μπίνου ,επικεφαλής του συνδυασμού " Η ΑΛΜΩΠΙΑ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ''. Στις πληροφορίες αυτές βασίστηκαν σχετικά δημοσιεύματα του Τύπου. Η Θεοδώρα Τζάκρη διαβεβαιώνει οτι κάτι τέτοιο δεν υφίσταται.Απαντά όμως  εμμέσως στον Δήμο και όχι άμεσα αφου στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για δημοσιεύματα του Τύπου και όχι για το ψήφισμα .Η  ανακοίνωση της κ . Τζάκρη έχει ως εξής:

Η Υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κα Θεοδώρα Τζάκρη, αναφορικά με πρόσφατα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για επικείμενη κατάργηση της ΔΟΥ Αριδαίας, επισημαίνει ότι δεν υφίσταται τέτοιο θέμα και ότι η συγκεκριμένη υπηρεσία θα συνεχίσει κανονικά τη λειτουργία της.
Η ΔΟΥ Αριδαίας (Β’ τάξης) δεν πληροί τα κριτήρια κατάργησης, όπως ορίζονται από το Υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο του γενικότερου σχεδιασμού για συγχωνεύσεις ή καταργήσεις διαφόρων Υπηρεσιών, με στόχο τη μείωση των λειτουργικών δαπανών και την εξοικονόμηση πόρων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη υπηρεσία, η οποία απασχολεί 18 υπαλλήλους, με 13.929 δηλώσεις (περίπου 773 ανά υπάλληλο) παρουσιάζει έσοδα της τάξεως των 17.500.000 ευρώ (περίπου 1.000.000 ευρώ ανά υπάλληλο) και επιτελεί σημαντικό έργο στην κατεύθυνση της εξυπηρέτησης των πολιτών του Καλλικρατικού Δήμου Αλμωπίας.-


  ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ


 Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλμωπίας, στην τακτική του συνεδρίαση της 10ης Φεβρουαρίου 2011, με αφορμή την πληροφορία που έχει για σχεδιασμό του Υπουργείου Οικονομικών περί κατάργησης της Δ.Ο.Υ Αριδαίας, εκφράζει ομόφωνα τα παρακάτω:


   Δηλώνουμε την αντίθεσή μας στην πολιτική που ακολουθείται από την κεντρική εξουσία, των καταργήσεων υπηρεσιών, των συγχωνεύσεων ή υποβαθμίσεων αυτών, που ενώ στοχεύει τον περιορισμό των δημοσίων δαπανών, καταλήγει να καταστρέφει την κοινωνική δομή της επαρχίας και συγκεκριμένα της επαρχίας Αλμωπίας. Εκμηδενίζει κάθε πιθανότητα ανάπτυξής της, υποδαυλίζει την πορεία του νέου διευρυμένου Δήμου που προήλθε από τον Καλλικράτη, οδηγεί σε μεγάλη ταλαιπωρία χιλιάδες πολίτες και στραγγαλίζει την οικονομία της παραμεθόριας αυτής περιοχής.


   Ο Δήμος μας αναπτύσσεται σε έκταση 981 τετραγωνικών χιλιομέτρων, είναι από τους λίγους παραμεθόριους Δήμους του Καλλικράτη, στα όρια του οποίου υπάρχουν 1 Δημοτικό Διαμέρισμα και 29 Τοπικές Κοινότητες και έχει συνολικό πληθυσμό 29.354 κατοίκους.


   Από τη Δ.Ο.Υ. Αριδαίας εξυπηρετούνται ετησίως, μέχρι και σήμερα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της, 14.000 φορολογούμενοι και 2.500 επιχειρήσεις (φυσικά και νομικά πρόσωπα). Τα δε έσοδα από συναλλαγές αγγίζουν τα 15.000.000,00 ευρώ.



   Στόχος μας, ως Δημοτική Αρχή, είναι:


   Η εξυπηρέτηση του πολίτη και η δημιουργία προϋποθέσεων για την ανασύνταξη και την αναζωογόνηση της Αλμωπίας. Είναι επιβεβλημένο τη στιγμή αυτή, να συγκροτήσουμε ένα σύγχρονο Δήμο αρωγό στα καθημερινά προβλήματα του πολίτη. Η κατάργηση υπηρεσιών όπως η Δ.Ο.Υ. Αριδαίας υποβαθμίζει το Δήμο μας και δημιουργεί τεράστια προβλήματα, όπως:
1. Τη μεγάλη ταλαιπωρία των κατοίκων και κυρίως των ορεινών χωριών λόγω της μεγάλης απόστασης από την Έδεσσα και της ελλιπούς συγκοινωνίας.  Για παράδειγμα, η μετάβαση από την τοπική κοινότητα Αρχαγγέλου στην Έδεσσα απαιτεί περίπου μιάμιση ώρα.
2.Την οικονομική επιβάρυνση των επαγγελματιών που καλούνται να συναλλάσσονται καθημερινά σχεδόν με την εφορία.
3.Την αναγκαστική αλλαγή έδρας των συναφών επαγγελμάτων (λογιστές, συμβολαιογράφοι, μηχανικοί) στην πόλη της Έδεσσας.
4.Τορπιλίζει το κοινωνικό κεκτημένο της ύπαρξης αποκεντρωμένων περιφερειακών υπηρεσιών και της εξυπηρέτησης του πολίτη.
5.Αναιρεί την ουσία της αποκέντρωσης και της περιφερειακής ανάπτυξης.
6.H κατάργηση της θα συμβάλει στον οικονομικό μαρασμό της Αριδαίας.
7.Η κατάργηση της τοπικής εφορίας είναι αντιφατική με την ουσία του Καλλικράτη, ο οποίος ζητά έναν αυτόνομο οικονομικά Δήμο.
8.Η κατάργηση της εφορίας από την Αριδαία στερεί από τους δημότες την αυτοδύναμη εξυπηρέτησή τους από μια σοβαρή και αναγκαία σε καθημερινή βάση δημόσια υπηρεσία.    
   Η ΔΟΥ Αριδαίας είναι η μόνη Δ.Ο.Υ. του νέου καλλικρατικού Δήμου Αλμωπίας.
  Ζητάμε να εξεταστεί η ευρύτερη οικονομική και κοινωνική σύσταση, να υπολογιστούν παράμετροι όπως οι εργατοώρες, τα έξοδα μετακίνησης, η επιβάρυνση (περιβαλλοντική, συγκοινωνιακή κλπ) για την πόλη της Έδεσσας και τέλος, τις οικονομικές συνέπειες στην πόλη της Αριδαίας και των τοπικών της κοινοτήτων, και κυρίως των κατοίκων της.


   Επιδιώκουμε την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των υπαρχουσών υπηρεσιών αλλά και τη δημιουργία νέων.


   Είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε απόφαση για κατάργηση υπηρεσιών που λειτουργούν στο Δήμο Αλμωπίας γιατί πρέπει ο ακριτικός αυτός τόπος να έχει προοπτική και ανάπτυξη.
 

 

8 σχόλια:

  1. Έπρεπε να γίνει το ψήφισμα για να απαντήσει η Τζάκρη. Αυτό είναι νίκη του Πασόη κι ο Σαμάνδης λέει οτι είναι άδειασμα.. Τι να πει κανεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πόσους υπαλλήλους απασχολεί???????? Ούτε δέκα δεν μείνανε.......ενημερωμένοι βλέπω οι πολιτικοί μας!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. απ τις λιγες κερδοφορες ΔΟΥ της χωρας ειναι η εφορια της Αριδαιας αναλογικα με τους υπαλληλους που εχει.Αυτος ειναι ο σμαντικοτερος λογος που δεν κλίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ σωστός ο φίλος 9:10. Πασόη γερά και μην μασάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΤΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΣΤΗ ΔΟΥ? ΜΗΝ ΤΡΕΛΛΑΘΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΟΡΟΦΟ Η ΚΥΡΙΑ ΕΓΩ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΜΕ ΤΟ ΧΑΖΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΑΓΕΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΕΝΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΑΙ Η ΚΥΡΙΑ ΔΕΝ ΚΟΙΜΗΘΗΚΑ ΚΑΛΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΑΣ ΠΗΡΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΣΗΚΩΣΕ ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΓΡΑΦΕΙΟ (ΑΛΛΗ ΠΟΡΤΑ ΕΝΝΟΩ) ΑΛΛΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΟΥΛΈΥΕΙ ΑΠΛΑ ΘΕΜΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΕΧΕΙ ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΔΥΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙ ΟΛΟΥΣ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. σε ολες τις υπηρεσιες το ιδιο ειναι.Μην θιγεται προσωπικα δεδομενα μεσα απο την ανωνυμια.Το προβλημα ειναι ότι αντι να ζηταμε απο το αθηναικο κρατος ενισχυση και αναβαθμιση,βγαζουμε τα ματια μας μονοι μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. στο ικα που για δουλεια 3 πληρωνονται 13 ειναι καλυτερα τα πραγματα ? ή στον οαεδ που απ τα παραθυρα μπηκαν και αντιδημαρχοι βγηκαν χωρις πτυχια και γνωσεις? τελικα όλοι μια τραπεζα χρειαζονται: να πηγενεις 7μιση και να φευγεις 5 !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)