Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑ

ΜΕ ...γκρεμίσματα ξεκίνησε το έργο της νέας Δημοτικής  Αρχής Αλμωπίαςκαι μάλιστα με αυτά που συμβολίζουν  τη χριστιανική θρησκεία.
 Γκρεμισε το  υπό κατασκευή εκκλησάκι που βρίσκεται στο πάρκο κοντά στο  ΙΚΑ.  Είναι περίεργο  που το έκανε με τόση βιασύνη ,λες και δεν υπάρχουν πιο σοβαρά προβλήματα.
Η  πιθανή  δικαιολογία για  τυχόν κινδύνους κλπ μάλλον δεν ευσταθεί γιατί έτσι όπως το παράτησαν  είναι ακόμα μεγαλύτερη πηγή κινδύνων . Δεν φρόντισαν ούτε καν να βάλουν προσωρινά κάτι να προστατεύονται τα παιδιά. Πράγματι ,όπως ήταν παρατημένο από τους προηγούμενους ήταν μόνιμη εστία μόλυνσης και κινδύνων κυρίως για τα παιδιά κάτι που είχε επισημανθεί κατά κόρον από εμάς.. Μπορούσαν προσωρινά να αποτρέψουν αυτούς τους κινδύνους πριν αρχίσουν το γκρέμισμα Να δούμε τι θα γίνει με άλλα εμπόδια που προκαλούν και εμποδίζουν.Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρχε αίτημα από την πλευρά της εκκλησίας για να εξεταστεί το όλο θέμα ,αλλά ο Δήμος αποφάσισε να προχωρήσει στο γκρέμισμα προκαλώντας το θρησκευτικό αίσθημα . ΄Αλλωστε δεν είναι τυχαίο που γνωστοί αντιχριστιανικοί κύκλοι εσπευσαν να τον συγχαρούν δημόσια με διθυράμβους...

10 σχόλια:

  1. Πού το είδες το εκκλησάκι ρε φίλε κι εμείς δεν το βλέπαμε τόσα χρόνια; Πασόη δεν ψήφισα, όμως φαίνεται ότι είναι μάγκας: Ζορίζομαι γιατί ο δικός μου, την προηγούμενη τετραετία, δεν καθάρισε τις κολόνες με τα σίδερα να εξέχουν και να είναι το κατασκεύασμα ένα έκτρωμα.
    Πασόη, βάλε τάξη και στη νότια πλευρά του οικοπέδου της εκκλησίας. Ξέρεις... εκεί που έκοψα τα πεύκα και ήθελαν να χτίσουν και τους σταμάτησε η πολεοδομία ( όχι βέβαια επειδή εκεί στην πολεοδομία ... ήταν αντίχριστοι!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΑΜΑΝΤΗ. ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΑΣ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΠΑΣΟΗ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ποιο εκλησσακι ρε παιδια? εγω εκει μενω και εκλησακι δεν ειδα ποτε.Μηπως ειχε και καμπανες? Πετρο εκτιθεσαι εσυ ή η γυναικα σου.Δεν πουλας ετσι. Μας συσπειρωνεις περισσοτερο διπλα στο Δημητρη με αυτα που γραφεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Από τα δίποδα εκτρώματα να φοβάστε στην Αριδαία και όχι από τα άψυχα τσιμέντα και σίδερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. xaxaxaxaxxaa ti polemaei? kollhtaria einai....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για τον/την ανώνυμο/η 5:53μ.μ.
    Μόνο για την ιστορία (όχι για το γκρέμισμα ή για το πώς είναι και πώς θα διαμορφωθεί ο συγκεκριμένος χώρος).
    Μάθε το λοιπόν ότι, σ' εκείνο το σημείο μετά την απελευθέρωση (βαλκανικοί πόλεμοι)ο Σαράφης, ο γνωστός Σαράφης της αντίστασης, αξιωματικός τότε του ελληνικού στρατού, έστησε με τη βοήθεια των στρατιωτών του εκκλησία σ' ένα οίκημα που βρισκονταν εκεί. Σ΄αυτήν την εκκλησία έγιναν τα πρώτα Θεοφάνεια της ελεύθερης πια Αριδαίας. Φυσικά η λειτουργία του ναού συνεχίστηκε για χρόνια.
    Ας ρωτήσουμε λοιπόν και κάποιον από τους παλιούς να δούμε τι έχει να μας πει;
    Το γεγονός ότι κάποια στιγμή το συγκεκριμένο οίκημα, μην αντέχοντας στο χρόνο και επειδή δε μπορούσε να χρησιμοποιηθεί πλέον γκρεμίστηκε, δεν αφαιρεί, ούτε την ιστορική, ούτε τη θρησκευτική αξία, από το συγκεκριμένο χώρο αλλά και από την πόλη της Αριδαίας γενικότερα...
    Υ.Γ.
    1. Πολλά πράγματα δεν έχουμε δει στη ζωή μας. Ακόμη περισσότερα δεν έχουμε ζήσει.
    Αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπήρξαν ή δε συνέβησαν ποτέ!
    2. Με τα παραπάνω δε θέλησα να γίνω συνήγορος κανενός. Απλά κάποια πράγματα πρέπει να λέγονται για να μη δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 2:43 είμαι ο 5:53, όλα αυτά που αναφέρεις τα γνωρίζω. Και την εκκλησία τη θυμάμαι (ίσως είμαι μεγαλύτερος από σένα...) Όμως υπάρχουν νόμιμες αποφάσεις που ΕΠΡΕΠΕ να υλοποιηθούν. Αναφέρθηκα στο γεγονός ότι εκεί ΔΕΝ υπήρχε εκκλησάκι παρά μόνο κολόνες με σίδερα που εξείχαν και ήταν εκεί αρκετά χρόνια. Απλά ο Πασόης εφάρμοσε τα προβλεπόμενα. Επίσης τον κάλεσα να βάλει τάξη και στη νότια πλευρά του οικοπέδου της εκκλησίας που, από το 2006 αν δεν κάνω λάθος, είναι σαν ξέφραγο αμπέλι και δεν περιποιεί τιμή για κανένα. Τι το κακό έχει η πρότασή μου; Ας συνεργαστούν δήμος και εκκλησιστική επιτροπή να βρουν, έστω και προσωρινή, λύση μέχρι να διευθετηθεί οριστικά το θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 7:53΄είμαι ο 2:43΄ και χαίρομαι που όλα όσα ανέφερα τα γνωρίζετε, μια και είστε μεγαλύτερος από μένα.
    Όλοι εσείς λοιπόν οι μεγαλύτεροι που κάποια πράγματα τα γνωρίζετε καλύτερα από εμάς τους νεώτερους. Κάποια γεγονότα τα έχετε ζήσει ή σας τα έχουν διηγηθεί παππούδες , γιαγιάδες, γονείς.
    Σκεφτείτε και απαντήστε στον εαυτό σας αλλά και σε εμάς. Πώς θα σας φαίνονταν η ιδέα ο συγκεκριμένος χώρος να διαμορφώνονταν με τέτοιο τρόπο ώστε, χωρίς να υποβαθμιστεί περιβαλλοντικά (πράσινο, κ.λπ.), να γίνει ένα ιστορικό-θρησκευτικό σημείο αναφοράς για μεγάλους και -κυρίως- για μικρούς;
    Ποιον θα ενοχλούσε;
    Όσο για την προτροπή σας προς τον κ. Δήμαρχο να βάλει τάξη, κανένα πρόβλημα.
    Θα ήμουν ο τελευταίος σ' αυτήν την πόλη που δε θα ήθελε κάτι τέτοιο.
    Να μπει τάξη, όπου πρέπει και όπως πρέπει.
    Για το συγκεκριμένο θέμα δε γνωρίζω τις ενέργειες που έγιναν, αν έγιναν, πότε έγιναν, από ποιους έγιναν κ.λπ.
    Δεν είχα σκοπό να ασχοληθώ, αλλά έγινε κάποτε τόσος λόγος, χύθηκε μελάνι, τώρα "ξανά - μανά" τα ίδια.
    Κάποιοι πανηγυρίζουν. Κάποιοι άλλοι όχι.
    Θα κλείσω με κάποιες απορίες που έχουν να κάνουν με τη διακοπή των εργασιών στο συγκεκριμένο σημείο χωρίς να περιμένω από κάποιον να μου τις λύσει.
    Πάρτε τις ως ρητορικά ερωτήματα.
    Το πρόβλημα ήταν η άδεια;
    Κι αν ήταν η άδεια, γιατί δεν βγήκε;
    Ήταν η ανέγερση μιας ακόμα εκκλησίας;
    Κι αν ήταν , τι και ποιον ενοχλούσε;
    Ήταν το πράσινο; Ποιο πράσινο;
    Και αλήθεια, πιστεύετε ότι δεν μπορεί να συνυπάρξει ένα εκκλησάκι με το πράσινο; Με μια παιδική χαρά; κ.λπ.
    Υ.Γ.
    1. Δεν ήθελα, μ' όσα έγραψα, να θίξω κανέναν...απλά την άποψή μου εξέφρασα.
    2. Η λακκούβα στην οποία προχθές "έπεσα" με το αυτοκίνητό μου, είναι το ίδιο (ίσως και περισσότερο)επικίνδυνη με τις κολόνες και τα μπετά της ημιτελούς κατασκευής για την οποία τόσος λόγος έγινε και γίνεται. Γιατί τα επικίνδυνα μπετά μπορείς, αν δεν τα γκρεμίσεις, να τα περιφράξεις. Πήγαινε αν μπορείς να περιφράξεις τις λακούβες ενός δρόμου!
    Όσο για τη λακκούβα - παγίδα; Είναι ακόμα εκεί..."αγέρωχη" και "επικίνδυνη", όπως τόσες άλλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. φιλε των 12:35 πολυ σωστα αυτα που γραφεις.επρεπε ο Ζερζης να ειχε περιφραξει το χωρο για να μην υπαρχει ο παραμικρος φοβος για τα παιδια. Δεν εκανε τιποτε. Επρεπε επισης σε συνεργασια με την εκκλησια να φροντισει για τη λυση των οποιων εκκρεμοτητων ανακαλυπταν παντα καποιοι κυκλοι και δεν επετρεψαν να ολοκληρωθει η ευγενικη χειρονομια συντοπιτη μας να κτιστει ενα παρεκκλησι-μικρο-προς τιμη της παλιας εκκλησιας που υπηρχε εκει και εφερε το ονομα ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ. Αυτα για την ιστορια. την ολη προσφορα του συντοπιτη μας ,την ειχε αγκαλιασει και η Μητροπολη μας με πολυ αγαπη.Αλλα δυστυχως καποιους......συμπολιτες τους ενοχλουσε ο σταυρος της ορθοδοξιας μας, πρωτοστατησαν με μπροσταρη καποιον εκπαιδευτικο, που κανει το δημοσιογραφο εμποδισαν την ανεγερση του ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ σε σμικρογραφια και σημερα επιχαιρουν. ΝΤΡΟΠΗ.ΝΤΡΟΠΗ για μας τους Νεοελληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Θα μετραμε μηνες εως οτου στρωθει ο χωρος ,οπως και ο υπολοιπος; Θα κρινουμε ολους στην ωρα τους. Παντως σημερα που περασα απο εκει, η λασπη περισσευε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)