Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Θ. ΧΑΡΑΝΙΔΗΣ :Ευκαιριακές ασυλλόγιστες και καταστροφικές λύσεις;


 
          Με τα όσα είδαμε τα τελευταία χρόνια να συμβαίνουν στον τόπο μας, δεν είναι πολλά αυτά που θα μπορούσαν να μας προκαλέσουν έκπληξη και σκεπτικισμό.
Όπως και σε πολλές παρεμφερείς περιπτώσεις, ένα φαινόμενο που συναντάμε πολύ έντονα τα τελευταία χρόνια είναι ο θρησκευτικός κανιβαλισμός καθοδηγούμενος από την εφόρμηση μιας νέας αδίστακτης κοσμοθεώρησης, που προσπαθεί να υποκαταστήσει την παράδοση, τον πολιτισμό ακόμη και τη θρησκευτικά πιστεύω και τις αρχές του ελληνικού λαού.  Δυστυχώς δεν έχει επιβληθεί από κάποια εισβολή ξένης στρατιωτικής δύναμης. Ο θρησκευτικός κανιβαλισμός αποτελεί έναν είδος εμφυλίου πολέμου.
        Μερικοί Έλληνες έχουν υποστεί πλύση εγκεφάλου και καταστρέφουν την ίδια τους την κληρονομιά στην  προσπάθεια τους  απεγνωσμένα να συμβαδίσουν σύμφωνα με το cult του διαχειριστή της πολιτισμικής μπουλντόζας!  
        Η προσωπική μου άποψη αφορά την περίπτωση της κατεδάφισης μιας προδιαγραμμένης ανέγερσης Ναού στην πλατεία της συμβολής των οδών Αδριανουπόλεως και Αγίου Γεωργίου, στην Αριδαία. Δυστυχώς η απόφαση της νέας Δημοτικής Αρχής να ισοπεδωθεί ο χώρος με μηχανήματα του Δήμου πριν από λίγες μέρες, προκάλεσε την έκπληξη τόσο τη δική μου όσο και πολλών συμπολιτών μας.
        Η προδιεγραφίσσα ανέγερση ναού στον συγκεκριμένο χώρο αφορά την από καιρού επιθυμία των συμπολιτών μας να αποτιμήσουν φόρο τιμής σε όλους εκείνους που με δυσκολία κατάφεραν τα πέτρινα χρόνια της δεκαετίας του 1910, να μετατρέψουν ένα απλό οίκημα σε ναό, προκειμένου να αποκτήσουν τον πρώτο λατρευτικό τους χώρο στην Αριδαία.
         Παρότι όμως είναι γνωστό από ετών ότι υπάρχει ιδιώτης χρηματοδότης για την ανέγερση και αποπεράτωση του συγκεκριμένου ναού, η νέα δημοτική αρχή προτίμησε χωρίς καμία ηθική νομιμοποίηση, να προχωρήσει στην ολοσχερή κατεδάφιση του κτίσματος.
       Αν η δημοτική αρχή ήθελε πραγματικά να δώσει λύση θα έπρεπε να προχωρήσει προς την κατεύθυνση της νομικής απεμπλοκής για την ολοκλήρωση του κτίσματος. Αν όμως αυτή είναι μία ευκαιριακή  ασυλλόγιστη και καταστροφική λύση, τότε ίσως δούμε το επόμενο διάστημα ακόμη περισσότερες
.   
                             
                                                                                           Θεόδωρος  Στ.Χαρανίδης
     


13 σχόλια:

  1. ΩΡΑΙΟ ΚΑΙ ΣΩΣΤΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΗΜΑΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ. ΜΠΡΑΒΟ ΘΟΔΩΡΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το κειμενο το εγραψε ο χαρανιδης. καλα εκανε. Αλλα στη συνεχεια με νεο κειμενο, επιβραβευει τον εαυτο του.Ε! κατι δεν παει καλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν ήταν να λυθεί το θέμα, θα το έλυναν οι θρησκευόμενοι δεξιοί του Κυρίου Μπίνος και Ζέρζης. Όταν το θέμα έχει καταλήξει σε αδιέξοδο εδώ και καιρό, τι θα έπρεπε να κάνει ο Πασόης;;; Να αδρανήσει και να αφήσει την ίδια εικόνα;;; Χαρανίδη ξύπνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Νο 3 εχει τοσα πολλα να πει που αρκειται στην αντιγραφη- επικοληση κειμενου απο αλλο μπλογκ. τα ιδια λαμο που κανουν την εργολαβια τους. συχαρητηρια αξιοσ ο μισθοσ τους πασοη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. STO FILO No 2. το κειμενο ειναι περιεκτικο και στοχευμενο χωρισ να προσβαλει προσωπα, αλλα και χωρισ να επικροτει καποιουσ. ο χαρακτηρισμοσ πρακτικων και οχι προσωπων με κοσμιο τροπο ειναι αποδεκτη. ολα τα αλλα σχολια ή μη ειναι μπορουμε να πουμε κακοπροαιρετα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. dokimasthkan kai oi prohgoymenoi kai telika fanhke to ergo tous!!!!!
    8 xronia xamena!!!!
    kai tora sthrizoyn oi idioi ton pasoh. ante kala.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ειναι πολυ νωρις για καλαμια τσιφτιδες.Τον γαμπρο ξυριζουν στο τελος. Εργα που απλα κατεδαφιζουν υπαρχοντα κτισματα, νομιζω ειναι και αναξια σχολιασμου.Εκτος αν υπαρχει ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ.Μην προκαλειτε.οι δυσκολιες των ημερων πρωτα τα δικα σας χερια θα οπλισουν με την πετρα του αναθεματος εναντια στον Πασοη, οταν δεν θα μπορεσει να σας προσφερει αυτο που εσεις με πολυ πιεση θα ζητατε.Για αυτο μη λειτουργειτε με παρορμηση.Ενας δικος σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΟΙΟΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟΣ ΡΕ ΧΑΡΑΝΙΔΗ.
    ΜΙΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΗΤΑΝ.
    ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ποια εκκλησια και παρεκκλιση σε ολη την Ελλαδα εχει μελετη περιβαντολογικων επιπτωσεων και μελετη πρασινου καλε μου ανθρωπε; Ρωτα τον παπα του χωριου σου ισως σε κανει σοφοτερο. Το μικρο παρεκκλιση που θα πληρωνε καποιος συμπολιτης κτιζονταν εκει που ηταν η παλια μας εκκλησια του ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ. Ειναι ισως αληθεια οτι αυτη η εκκλησια αυτη δεν θα ειχε αδεια και μελετη περιβαντολογικων επιπτωσεων και κατα τη γνωμη σου ηταν "αυθερετη και παρανομη". Το μοναστηρι στους Προμαχους που ανασυστηνεται μηπως πρεπει να το κατεδαφισουμε; Τα λουτρα μηπως πρεπει να τα εξαφανισουμε;Ρωτησες ποτε για την ποιοτητα του νερου και το τι περιεχει;Ανθρωπε μου βγαλε τις παρωπιδες σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. θελουμε πλανο αναπτυξης, οργανογραμμα οικονομικης αναβαθμισης της περιοχης μας, προτασεις αμεσες και υλοποιησιμες για προυποθεσεις επιβιωσης του κοσμου κι οχι ανουσιες θεωριες για εκκλησιες και λατρείες.
    Οποιος θελει περισσοτερα μπορει να παει στο αγιο ορος.
    Εδω η χωρα τελειωσε ,εσβησε,διαλυθηκε και μερικοί μαλώνουν με τη ρουχα θα μας θαψουν....
    Καληνυχτα σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο ΧΑΡΑΝΙΔΗΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΟΝΤΑΡΕΙ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟ "ΠΑΤΡΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ". ΑΡΧΙΣΕ ΑΠΟ ΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ. ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ. ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΞΕΠΑΡΑΝΟΜΟ, ΣΩΣΤΟ. ΑΤΣΙ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΟ ΔΗΜΟ ΧΑΡΑΝΙΔΗ?.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΩΡΑΙΑ ΤΑ ΕΙΠΕ Ο ΔΟΔΩΡΟΣ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΟΥ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΕ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΕΧΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, ΕΧΕΙ ΠΛΑΝΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ. ΜΠΡΑΒΟ ΘΟΔΩΡΕ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)