Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

ΠΑΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ : ΄΄ Το πελατειακό και κομματικό κράτος το δημιούργησε το ΠΑΣΟΚ΄΄. ΄΄



Ιδιαίτερα ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο Τομεάρχης Εξωτερικών υποθέσεων, πρώην υπουργός και βουλευτής της Ν.Δ. Πάνος Παναγιωτόπουλος ο οποίος ήταν ο επίσημος προσκεκλημένος και ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης που διοργάνωσε την Παρασκευή το βράδυ στο κοσμικό κέντρο ΄΄ΜΙΜΗΣ΄΄ στην Σκύδρα η Ν.Ο.Δ.Ε.. Σε μία κατάμεστη αίθουσα από τοπικά πολιτικά πρόσωπα του νομού μας αλλά και απλούς Νεοδημοκράτες στάλθηκε το μήνυμα της αλλαγής σελίδα στην μεγάλη πατριωτική παράταξη. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πέρα από τα κομματικά στελέχη του νομού μας, οι Πρόεδροι των Ν.Ο.Δ.Ε Ημαθίας κ. Ακριτίδης, και Πιερίας κ. Γιαλένιος, καθώς και ο Περιφερειάρχης κ. Ψωμιάδης,
Στην συνέντευξη που παραχώρησε το Σάββατο το πρωί στην αίθουσα του ξενοδοχείου ΞΕΝΙΑ δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος που συνάντηση παλιούς και νέους φίλους στην Πέλλα, ανταλλάσοντας απόψεις με τους τοπικού πολιτικούς παράγοντες. Και συνέχισε.  
    Κατά την επίσκεψή μου όμως αυτή έκανα και ορισμένες διαπιστώσεις. Στους 16 μήνες που κυβερνά το ΠΑΣΟΚ ο νομός Πέλλας είναι ένας από τους ξεχασμένους. Η Ν.Δ. όταν ήταν στην κυβέρνηση πραγματοποίησε σημαντικά έργα ενώ δρομολόγησε άλλα φτάνοντάστα στο στάδιο της έναρξης. Αυτά τώρα έχουν σταματήσει. Γνωρίζω πολύ καλά τον αγώνα που έκανε και κάνει ο φίλος μου και βουλευτής σας Γιώργος Καρασμάνης αλλά και όλοι οι τοπικοί πολιτικοί παράγοντες για το μεγαλύτερο και σημαντικότερο έργο στο νομό σας την οδική σύνδεση με το δίκτυο της Εγνατίας οδού και την Θεσσαλονίκη. Γνωρίζω ότι ο νομός σας εξαιτίας του άσχημου οδικού δικτύου του θρηνεί πολύ συχνά θύματα. Η Ν.Δ.  είχε ολοκληρώσει τις μελέτες και δέσμευσε 120.000 εκατομμύρια ευρώ για την έναρξη του δρόμου αυτού. Όπως επίσης γνωρίζω ότι δεν προχωρά και το έργο του Φράγματος της Καλής που θα ενισχύσει σημαντικά την τοπική αγροτική οικονομία.
Ειλικρινά είναι άδικο για ένα νομό με τέτοιες φυσικές καλλονές να τυγχάνει αυτής της αντιμετώπισης. Παράγεται εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα και γι΄αυτό να είστε υπερήφανοι. Και όμως, η νυν κυβέρνηση υποσχέθηκε για το νομό σας πολλά, έπραξε όμως ελάχιστα.
Είναι γεγονός ότι περνάμε τα δυσκολότερα χρόνια μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Δεν είμαι καθόλου ευτυχής που πριν 10 μήνες μας έβαζαν στο μνημόνιο χωρίς διαπραγματευτικούς όρους. Δυστυχώς για την χώρα μας επαληθευτήκαμε, επαληθεύτηκε ο αρχηγός μας Αντώνης Σαμαράς ο οποίος είχε προβλέψει ότι με τους όρους αυτούς θα οδηγηθούμε σε αδιέξοδο μπαίνοντας σε μία διαρκεί ύφεση. Είναι γνωστό ότι και άλλες χώρες που μπήκαν στο μηχανισμό διάσωσης διαπραγματευτήκαν τους όρους πολύ σκληρά.
Και η αποτυχία αυτή της ελληνικής κυβέρνησης φαίνετε από τρία βασικά στοιχεία.
 - Εάν είχε πετύχει δεν θα μιλούσαν σήμερα για παράταση της αποπληρωμής, ενώ έλεγαν ότι το 2013 θα βγούμε στις αγορές.
 - Συζητάνε να γίνει επαναγορά του 60% των ομολόγων και των αξιόγραφων της χώρας μας.
 - Η επαναδιαπραγμάτευση του επιτοκίου δανεισμού. Αυτά είναι στοιχεία αποτυχίας της μέχρι σήμερα πολιτικής της κυβέρνησης για το μνημόνιο.
Το έχουμε τονίσει πολλές φορές ως κόμμα αλλά και ο αρχηγός μας προσωπικά. Το βαθύτερο πρόβλημα αυτήν την στιγμή στην χώρα μας είναι η ανταγωνιστικότητα που δεν υπάρχει. Η κυβέρνηση ακολουθεί την εύκολη λύση ΄΄βγάλτε τα πορτοφόλια σας να σας τα πάρουμε΄΄.
Εμείς ως αντιπολίτευση έχουμε κρατήσει μέχρι σήμερα υπεύθυνη στάση στηρίζοντας κάθε τι που κρίνουμε ότι είναι αναγκαίο να υλοποιηθεί. Έχουμε ψηφίσει πάνω από το 55% των νομοθετημάτων της κυβέρνησης γιατί κρίναμε ότι κινούνται στην σωστή κατεύθυνση . Κάτι που δεν γινόταν από το ΠΑΣΟΚ όταν ήταν στην αντιπολίτευση αυτό. Είμαστε οι πρώτοι που μιλήσαμε για την αξιοποιήσει της ακίνητης περιουσίας και σήμερα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έρχεται στα λόγια μας αλλά μένει μόνο στα λόγια. Είναι χαρακτηριστικό ότι έχουν αναστενάξει οι αερογραμμές με το ΚΑΤΑΡ από τις επισκέψεις εκεί Ελλήνων υπουργών για τον ερχομό επενδύσεων από την πλούσια αυτή χώρα χωρίς να βλέπουμε μέχρι σήμερα αποτέλεσμα.
Το ΠΑΣΟΚ σήμερα έχει μεταλλαχτεί σ΄ ένα μόρφωμα ακραίων νεοφιλελεύθερων πράξεων και αυτό οφείλετε αποκλειστικά στην ηγεσία του, γιατί οι απλοί ψηφοφόροι του είναι τίμιοι νοικοκυραίοι οικογενειάρχες και πατριώτες, τους οποίους σεβόμαστε και τιμούμε όλοι μας.

Ο πατριωτισμός όλως μας δεν μετριέται με μονάδα μέτρησης. Το σίγουρο είναι ότι για να ζούμε καλά εμείς στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη πρέπει να είστε εσείς εδώ ήσυχοι και ευχαριστημένοι γι΄ αυτό και σας τιμούμε ιδιαίτερα.
Η σημερινή οικονομική κρίση που περνάει η χώρα μας δεν πρέπει να επιτρέψουμε να μετατραπεί σε κρίση ασφάλειας για την χώρα μας αναλαμβάνοντας η κυβέρνηση δεσμεύσεις για εθνικά μας ζητήματα. Τα θέματα της εθνικής κυριαρχίας προηγούνται των θεμάτων της οικονομικής κυριαρχίας.
Το στοιχείο που χρεοκόπησε το κράτος  σήμερα ήταν το μοντέλο λειτουργίας του κράτους τα τελευταία 30 χρόνια. Γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά πότε διογκώθηκε το κράτος. Άλλωστε εμείς δεν εφευρίσκαμε τις κλαδικές και τα συνδικάτα, ούτε μετεξελίξαμε ένα σπουδαίο θεσμό των συνεταιρισμό σε μόδα, ενώ ταυτόχρονα δινόντουσαν αφειδώς οι επιδοτήσεις χωρίς προγραμματισμό. Το πελατειακό και κομματικό κράτος το δημιούργησε το ΠΑΣΟΚ γιατί μπορεί ο Ανδρέας Παπανδρέου να πραγματοποίησε κοινωνική πολιτική αλλά την στήριξε στα δανικά. Το αντιπαραγωγικό κράτος βαρύνει το ΠΑΣΟΚ.
     Σε ερώτηση της εφημερίδας μας σχετικά με τις ανησυχίες που εκφράζει η Ν.Δ. όσον αναφορά τους χειρισμούς της κυβέρνησης στα εθνικά θέματα αλλά και την επαναβεβαίωση των κόκκινων γραμμών της Ν.Δ. ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων ανέφερε .
    Τον πατριωτισμό του κάθε έλληνα ανεξάρτητα σε ποιο κόμμα ανήκει δεν τον αμφισβητεί κανένας ούτε φυσικά και του πρωθυπουργού της χώρας. Εμείς αυτό κάνουμε ως σοβαρή αντιπολίτευση είναι να ρωτάμε και να ελέγχουμε τον κ. Παπανδρέου πως κινείτε, πως βλέπει, τις σχέσεις μας με τους γείτονες μας. Δεν μας έχει πει ακόμα ο κ. Παπανδρέου τι είπε με τον κ. Ερντογάν στο Ερζερούμ με τον οποίο είχε τε τα τετ συνάντηση οι δυο τους. Ο κ. Σαμαράς έχει καλέσει επανειλημμένος τον Παπανδρέου να κηρύξει την Ελληνική ΑΟΖ, κάτι που έχει κάνει ακόμα και η μικρότερη σε έκταση από εμάς Κύπρος.
    Η Ν.Δ. είχε και έχει πάντοτε ιδιαίτερη ευαισθησία για την Μακεδονία γι΄ αυτό και τα θέματα που την αφορούν είναι πάντα στην πρώτη γραμμή. Εμείς είμαστε αυτοί που θέσαμε το βέτο στο Βουκουρέστι και δεν πρέπει η κυβέρνηση να φύγει χιλιοστό από την κόκκινη γραμμή που θέσαμε. Ο κ. Γκρουέφσκι πρέπει να συμφωνήσει σε μία σωστή λύση διαφορετικά θα παραμένει η χώρα του έξω από την Ευρωατλαντικές δομές με όποιες συνέπειας υπάρχουν για την χώρα και τον λαό των Σκοπίων. Η Ελλάδα έχει δείξει μέχρι σήμερα όλες τις καλές της διαθέσεις. Το ίδιο πρέπει να κάνει και η γείτονα χώρα.
Σε ερώτηση ς σχετικά με τον χαρακτηρισμό της Ν.Δ. του σχεδίου ΄΄ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ΄΄ ως πρόχειρο και άδικο και εφόσον έρθει η Ν.Δ. την κυβέρνηση εάν τον βελτιώσει και αποκαταστήσει της αδικίες, δήλωσε.
Είναι γεγονός ότι ο νόμος αυτός ήταν ένα ΄΄γονατογράφημα΄΄ της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ χωρίς να λάβει σοβαρά θεάματα λειτουργικότητας και χωροταξίας υπόψη. Όσον αναφορά την θέση μας θα σας παραπέμψω στην δέσμευση του Αντώνη Σαμαρά στην βουλή, ότι όταν θα έρθει η Ν.Δ. στην κυβέρνηση ο νόμος αυτός θα βελτιωθεί και θα αποκαταστήσει κάθε αδικία

3 σχόλια:

  1. ΚΑΤΑΜΕΣΤΗ ΑΙΘΟΥΣΑ?ΕΔΩ ΓΕΛΑΜΕ!!!!!!!!!ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΜΩΠΙΑ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ?ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΟΙ "ΚΑΚΟΙ""ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΙΚΟΙ" ΚΑΙ ΓΕΜΙΣΕ ΛΙΓΟ Η ΑΙΘΟΥΣΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ντορολαγνοι προβοκατορες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΟΤΕ δουλεψες κυριος? μιλας χωρις να εχεις δουλεψει ποτε στη ζωη σου.Οπως πολλοι αλλοι.Η ωρα που καποιοι πολιτικοι θα κανουν σκωτζεζικο ντουζ δεν αργει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)