Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

19 ΜΑΪΟΥ,ΗΜΕΡΑ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΣΥΝΗΣ,ΗΜΕΡΑ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΔΟΞΑΣ ΣΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΜΑΣ.



    Σαν σήμερα 19 Μαϊου 1919 αποβιβάζεται στην Σαμψούντα ο Σφαγέας των Ελλήνων του ΠΟΝΤΟΥ και της Μ. ΑΣΙΑΣ  Μουσταφά Κεμάλ και ξεκινάει η σφαγή περισσότερων από 353.000 Ελλήνων.
Μια σφαγή η οποία μέχρι και σήμερα δεν έχει αναγνωριστεί από την Διεθνή κοινότητα.
     Ωστόσο και στην Ελλάδα ενώ μας ορίζουν ημέρα μνήμης, την 19η Μαϊου, δεν αναγνωρίζουν την ίδια την Γενοκτονία σαν γεγονός, αφού δεν αναφέρεται καν ο αυτουργός αυτής και δεν καθιερώνουν την αναγκαία συνθήκη μιας τέτοιας αναγνώρισης, δηλαδή την προώθησή της διεθνώς. Επίσης, εκ των πραγμάτων δεν υφίσταται καμία αναγνώριση και κανένας σεβασμός προς τα θύματα, όταν Έλληνες αρχηγοί κομμάτων τιμούν των υπεύθυνο της Γενοκτονίας των Ελλήνων.
     Το ελληνικό κράτος μέχρι τώρα, δυστυχώς, με το πρόσχημα της εξομάλυνσης των ελληνοτουρκικών διαφορών
περιορίσθηκε σε μία πολιτική στείρας μνήμης και υποβαθμισμένων εκδηλώσεων-μνημοσύνων, χωρίς να αγγίξει τον πυρήνα του ζητήματος που είναι η διεθνοποίησή του.
    Η απόφαση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ για αναγνώριση της
Γενοκτονίας των Αρμενίων και η αναγνώρηση της γενοκτονίας των Ποντίων απο 10 πολιτείες της Αμερικής, αλλά και η απόφαση του Σουηδικού Κοινοβουλίου για αναγνώριση των Γενοκτονιών
των Ποντίων, Αρμενίων και  Ασσυρίων από το τουρκικό κράτος, όπως και η αναγνώρηση της γενοκτονίας από την Βουλή της Νότιας Αυστραλίας είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία ώστε η Ελλάδα να προωθήσει το θέμα διεθνώς.

ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ.
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΖΗΤΑΜΕ ΔΙΚΑΙΩΣΗ.


Κοροσίδης Δημήτριος
Πολιτευτής ΛΑ.Ο.Σ.  Ν. ΠΕΛΛΑΣ

1 σχόλιο:

  1. παλίκαρε αν και ποτέ δεν σε ψήφισα,παραδέχομαι το θάρρος της γνώμης σου.γιατί είναι η μοναδική δήλωση που έπιασε το νόημα.ότι δηλαδή και η δική μας βουλή δεν αναγνώρισε την γενοκτονία!συγχαρητήρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)