Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Κατάληψη του κτιρίου της Νομαρχίας


Αγρότες από την Αγ. Φωτεινή

Το πρωί της Πέμπτης  το πρωί ξεκίνησαν με 50 τρακτέρ και τα αγροτικά τους αυτοκίνητα με προορισμό την Έδεσσα και με στόχο την κατάληψη του κτιρίου της Νομαρχίας.
Δυο ώρες διήρκησε η κατάληψη και τα τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα γέμισαν τον προαύλιο χώρο της Νομαρχίας. Οι αγρότες διαμαρτύρονται για το καταστροφικό χαλάζι που έπληξε το χωριό τους και ζητάνε την άμεση εκτίμηση των ζημιών. «Πρόκειται για ολοκληρωτική καταστροφή των καλλιεργειών κερασιού και μήλου στο χωριό μας» δήλωσε ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού κ. Ροδοβίτης. Οι αγρότες επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θ. Θεοδωρίδη και στη συνέχεια ακολούθησε σύσκεψη στο γραφείο του. Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν ακόμη ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δ. Γιάννου, ο Αντιδήμαρχος κ. Ζαίφης, αγρότες και γεωπόνοι της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας. Ο κ. Θεοδωρίδης τόνισε ότι άμεσα θα γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις προς τον ΕΛΓΑ ώστε να υπάρχει το κατάλληλο προσωπικό για την εκτίμηση των ζημιών. «Ζητάμε άμεσα να γίνουν οι εκτιμήσεις» είπαν οι εκπρόσωποι των αγροτών «γιατί αν γίνουν σε 10 μέρες δεν θα έχει μείνει τίποτα στα χωράφια. Αν δεν δρομολογηθούν άμεσα όσα ζητάμε τότε θα προχωρήσουμε σε ολική κατάληψη της Νομαρχίας και του Δημαρχείου».

Το Σάββατο 21 Μαίου στις 6 το απόγευμα στην Αγ. Φωτεινή θα γίνει σύσκεψη όπου έχουν καλεστεί οι βουλευτές του Νομού, ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ, ο Προϊστάμενος ΕΛΓΑ του Υποκαταστήματος στην Βέροια, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, ο Δήμαρχος Έδεσσας καθώς και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

ΠΗΓΗ: TAS TV


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)