Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Ισχυρή χαλαζόπτωση έπληξε μεγάλες περιοχές στους Δήμους Έδεσσας και Αλμωπίας


Κλιμάκιο του ΕΛΓΑ επισκέφθηκε σήμερα την περιοχή για τις πρώτες εκτιμήσεις των ζημιών

§          Συνεχές το ενδιαφέρον της Υφυπουργού Εσωτερικών Θ. Τζάκρη
         


         
Ισχυρή χαλαζόπτωση έπληξε χθες το απόγευμα μεγάλες εκτάσεις στους Δήμους Έδεσσας και Αλμωπίας, προκαλώντας τεράστιες ζημιές σε καλλιέργειες, τόσο στην φυτική παραγωγή, όσο και στο φυτικό κεφάλαιο. Συγκεκριμένα  η χαλαζόπτωση έπληξε με μεγάλη σφοδρότητα εκτάσεις στα Δημοτικά Διαμερίσματα Αγίας Φωτεινής, Φλαμουριάς, Άγρα, Βρυττών, Νησίου, Παναγίτσας, Ζέρβης, Ξανθωγείων, Άρνισσας, Αγίου Αθανασίου, Καρυδιάς, Κερασιάς, Σαρακηνών, Κορυφής, Όρμας, Λουτρακίου κ.α.
Η Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Θεοδώρα Τζάκρη από την πρώτη στιγμή ήταν σε συνεχή επαφή, τόσο με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Σαρρή, όσο και με τον Προϊστάμενο του Υποκαταστήματος Βεροίας κ. Κουντουρά, με σκοπό την άμεση αντιμετώπιση της κατάστασης.
Κλιμάκιο του ΕΛΓΑ αποτελούμενο από τον Προϊστάμενο του Υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Βεροίας και την αρμόδια τμηματάρχη επισκέφτηκε σήμερα αρκετά χωριά του Δήμου Έδεσσας για μια πρώτη εκτίμηση της κατάστασης. Το κλιμάκιο θα βρίσκεται στην περιοχή και αύριο, αλλά και τις επόμενες ημέρες, ώστε να επισκεφθεί και να εκτιμήσει την κατάσταση σε όλες τις πληγείσες περιοχές.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οι περιοχές που επλήγησαν από τη χαλαζόπτωση είναι πολύ μεγάλες σε έκταση, ενώ η ζημία που υπέστη η φυτική παραγωγή σε πολλές περιοχές είναι σχεδόν ολοκληρωτική. Σε αρκετές δε περιπτώσεις ζημία υπέστη και το φυτικό κεφάλαιο.
«Θα εξαντλήσουμε όλα τα διαθέσιμα μέσα και θα είμαστε συνεχώς στο πλευρό των πληγέντων παραγωγών, με σκοπό γρήγορες, δίκαιες και αντικειμενικές εκτιμήσεις, αλλά και γρήγορη καταβολή των αποζημιώσεων στους παραγωγούς που επλήγησαν, καθώς σε πολλές περιπτώσεις η παραγωγή τους αυτή αποτελεί και το μοναδικό τους εισόδημα», δήλωσε η Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Θ. Τζάκρη, μετά την ενημέρωση που είχε από το κλιμάκιο του ΕΛΓΑ που επισκέφθηκε την περιοχή.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)