Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Το ΠΑΜΕ στην 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ σε ΕΔΕΣΣΑ & ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

 


       Με την πραγματοποίηση δύο συγκεντρώσεων συμμετείχε το ΠΑΜΕ στην 48ωρη πανελλαδική
απεργία ενάντια στη ψήφιση του νέου αντιλαϊκού Μνημονίου  , που συζητιέται αυτές τις μέρες στη Βουλή . Με κεντρικό σύνθημα « Δεν γονατίζουμε - Δεν σκύβουμε το κεφάλι ! » οργάνωσε συγκεντρώσεις και πορείες στην Έδεσσα στις 28 Ιούνη & στα Γιαννιτσά την επομένη στις 29 Ιούνη .
      Εκδήλωσε με τις απεργιακές συγκεντρώσεις και τις πορείες , που ακολούθησαν στους δρόμους των δύο πόλεων του Νομού , την ριζική & ξεκάθαρη αντίθεση των εργαζομένων , των επαγγελματοβιοτεχνών , των αγροτών στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα της εξαθλίωσης των λαϊκών στρωμάτων .
      Στη συγκέντρωση της  Έδεσσας στους Μικρούς Καταρράκτες χαιρέτισε από την Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση - ΠΑΣΥ ο Ανέστης Προυσανίδης τονίζοντας την αντίθεση των μικρομεσαίων αγροτών της περιοχής στην πορεία των αρνητικών μέτρων , που δίνουν το τελειωτικό κτύπημα στο  - έτσι και αλλιώς – κουτσουρεμένο αγροτικό εισόδημα ( Αύξηση του ΦΠΑ από 13% στο 23% των αγροτικών εφοδίων , αλλά και όλων των ειδών πλατιάς κατανάλωσης , Μείωση των επιδοτήσεων κατά 35% , Αύξηση εισφορών στον ΟΓΑ , «Χαράτσια»  για την ασφάλιση στον ΕΛΓΑ, & για τις δηλώσεις  ΟΣΔΕ, που  εισπράττουν παράνομα οι Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών του Νομού   , για την αδειοδότηση των γεωτρήσεων, για την άρδευση από τους ΤΟΕΒ, για τις σταυλικές εγκαταστάσεις και την ηλεκτρονική σήμανση των ζώων κ.α.
     Την ομιλία από τη μεριά της Γραμματείας Ν.Πέλλας του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου - ΠΑΜΕ πραγματοποίησε το μέλος της Φάνης Κουτούφης .
     Ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ τόνισε : «Η κρίση είναι βαθειά και οξύνεται παραπέρα. Δεν είναι αποτέλεσμα κλεφτών και κακών διαχειριστών , δεν είναι  κρίση χρέους. Αυτά είναι τα συμπτώματα , δεν είναι η ασθένεια. Είναι κρίση υπέρ-συσσώρευσης κεφαλαίων και υπερπαραγωγής . Είναι κρίση του καπιταλισμού. Είναι κρίση , που δεν αφορά μόνο την Ελλάδα αλλά όλες τις χώρες.  Για αυτό και η επίθεση στα εργατικά, λαϊκά δικαιώματα δεν έχει τέλος σε ολόκληρη την ΕΕ .
      Οι εργαζόμενοι δεν παζαρεύουμε απλά την απόσυρση του μνημονίου , αλλά παλεύουμε ενάντια στις πολιτικές που γενούν τα μνημόνια . Δεν θέλουμε μόνο να φύγει το ΠΑΣΟΚ και να αλλάξει και πάλι ο διαχειριστής . Θέλουμε να τελειώνουμε με το κεφάλαιο και τις πολυεθνικές τα συμφέροντα των οποίων διαχειρίζονται οι διάφοροι διαχειριστές . Όποιοι και να είναι οι διαχειριστές του καπιταλισμού στην Ελλάδα και την Ευρώπη ανθρωπινότερος δεν γίνεται ο καπιταλισμός. Θα γίνεται όλο και πιο βάρβαρος απέναντι στα λαϊκά στρώματα.
    Είναι ώρες ευθύνης για όλους μας και κυρίως για όσους με την ψήφο τους και την στάση τους ενίσχυαν το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ, τα κόμματα του ευρωμονόδρομου.
     Απευθυνόμαστε σαν ΠΑΜΕ σε όλους και όλες , που πίστεψαν και έδωσαν δύναμη στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ και στους μηχανισμούς τους στο συνδικαλιστικό κίνημα , να κάνουν σήμερα το βήμα. Να συνταχθούμε στον κοινό αγώνα για να ματαιώσουμε το γονάτισμα του λαού. Να χαράξουμε τη δική μας προοπτική».
     Η αντίστοιχη συγκέντρωση των Γιαννιτσών πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία ΕΠΟΝ στον Πεζόδρομο της πόλης . Με την ολοκλήρωση των ομιλιών ακολούθησε αγωνιστική πορεία  στους δρόμους της πόλης και με τα συνθήματα των διαδηλωτών να δίνουν ξεχωριστό αγωνιστικό τόνο και να γίνονται αποδεκτά με χειροκροτήματα των θαμώνων στις καφετερίες της πόλης .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)