Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ : ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ ΣΤΗΝ Γ΄ ΖΩΝΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ


Ο Κοσμήτορας της Βουλής και Βουλευτής Πέλλας Γιώργος Καρασμάνης, κατέθεσε στη Βουλή
υπόμνημα προς τον  Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αναφορικά με την ένταξη του Κέντρου Υγείας Αριδαίας στην Γ΄ Ζώνη των παραμεθορίων και απομακρυσμένων περιοχών.
Όπως επισημαίνεται στο υπόμνημα που κατέθεσε ο Βουλευτής, το Κέντρο Υγείας Αριδαίας λειτουργεί σε μια πόλη η οποία απέχει 20 χιλιόμετρα από τα σύνορα με τη FYROM, έχει υπό την εποπτεία του 11 περιφερειακά ιατρεία και εξυπηρετεί εκτός από τους κατοίκους της Αριδαίας και τους κατοίκους 41 χωριών, πολλά εκ των οποίων είναι ορεινά και βρίσκονται σε μεγάλη χιλιομετρική απόσταση ( όπως π.χ. τα χωριά Νότια, Λαγκαδιά, Περίκλεια, Αρχάγγελος κλπ ). Καθημερινά μάλιστα επισκέπτονται το Κέντρο Υγείας πάνω από 300 ασθενείς, γεγονός που το κατατάσσει μεταξύ των πρώτων Κέντρων Υγείας  σε επισκεψιμότητα πανελλαδικά. Ο μόνιμος πληθυσμός του Δήμου Αλμωπίας ξεπερνά τους 30000 κατοίκους, ενώ αυξάνεται σημαντικά με την εισροή χιλιάδων τουριστών, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες  και όχι μόνο, εξαιτίας των πολλών τουριστικών θέρετρων στην ευρύτερη περιοχή και ιδιαίτερα των Λουτρών Πόζαρ.
Με βάση  τα παραπάνω και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το πλησιέστερο Νοσοκομείο ( Έδεσσας ) απέχει 26 περίπου χιλιόμετρα, γίνεται αντιληπτό ότι το Κέντρο Υγείας Αριδαίας καλείται να διαδραματίσει έναν ιδιαίτερο κρίσιμο ρόλο στις υπηρεσίες υγείας των δημοτών και επισκεπτών του Δήμου Αλμωπίας.
Για το λόγο αυτό και προκειμένου να ενισχυθεί ο αποκεντρωμένος χαρακτήρας του Κέντρου Υγείας Αριδαίας, με σκοπό την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των πολιτών της ακριτικής Αλμωπίας, ο Γιώργος Καρασμάνης ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας να προβεί στην ένταξη του συγκεκριμένου Κέντρου Υγείας στην Γ΄ Ζώνη των παραμεθορίων περιοχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)