Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Τα ¨τσουγκρίζουν ‘ με τον Συμπαραστάτη του Δημότη;


ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ από τα θέματα τα ης ημερήσιας διάταξης   της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλιου Αλμωπίας την ερχόμενη Δευτέρα στις 19.00., το θέμα που είχε αναβληθεί για τη συγκεκριμένη συνεδρίαση και αφορούσε τη λήψη απόφασης

επί των προτάσεων του Συμπαραστάτη του Δημότη. Εκτός κιαν  τεθεί   εκτός ημερήσιας διάταξης
Η συγκεκριμένη απουσία ενισχύει μια  υπόκωφη φημολογία που φέρει αρκετούς δημοτικούς συμβούλους της παράταξης του Δημάρχου να προβληματίζονται με την τακτική που ακολουθείται.  Δεν αποκλείεται  το θέμα  να έμεινε εκτός ημερήσιας διάταξης μέχρι να καταλαγιάσουν διάφορες φερόμενες διαφωνίες.
Ενδεχομένως να μην ήταν τυχαίες οι αναφορές του Σταύρου Κλεισούρη στη προηγούμενη συνεδρίαση περί παραίτησης εάν δεν απολαμβάνει της εμπιστοσύνης όσων των ψήφισαν .
Κάποιοι ήδη προδικάζουν ακόμα  και  την παραίτηση του Σταύρου Κλεισούρη ,καθώς  γνωρίζουν ότι δεν συμβιβάζεται με μεσοβέζικες λύσεις ,ούτε και επιδέχεται «εκπτώσεις¨» στην εκτέλεση των καθηκόντων του .
Την Δευτέρα θα φανεί κατά πόσο  αυτή η φημολογία έχει έστω και ελάχιστες βάσεις.


           



   ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ   ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ   ΔΙΑΤΑΞΗΣ

1ο:         Αποδοχή χρηματοδότησης 527,21 €  για την πληρωμή σχολικού τροχονόμου από Ιανουάριο έως Μάρτιο 2011.
2ο:       Έγκριση  απολογισμού Σχολικής Επιτροπής Νηπιαγωγείου ΄Ιδας, οικονομικού έτους 2010.
3ο:       Αποδοχή χρηματοδότησης 22.699,26 €  για την πληρωμή μισθοδοσίας μονίμου προσωπικού ΚΕΠ.

4ο:       Αποδοχή χρηματοδότησης 1.677,48 €  για την κάλυψη δαπάνης καταβολής μισθωμάτων των κτιρίων των  ΚΕΠ.

5ο:       Αίτηση της  κ. Μπίνου  Ειρήνης του Ιλαρίωνα, για χορήγηση παραγωγικής άδειας Πωλητών Λαϊκών Αγορών.

6ο:       Αίτημα για παραχώρηση της  χρήσης των πρώην αστυνομικών  σταθμών στο Δήμο  Αλμωπίας.

7ο:       Αντικατάσταση παραιτηθέντος  υδρονομέα αγροκτήματος Νεοχωρίου.


8ο:       Εκμίσθωση  δημοτικού  κτιρίου, που βρίσκεται στον οικισμό Κάτω Ροδωνιάς Τ.Κ.  Τσάκων.

9ο:       Αντικατάσταση μελών επιτροπής ΕΚΠΟΤΑ


10ο:     Καθορισμός ποσού εξόδων παράστασης Προέδρου, Αντιπροέδρου και μελών Δ.Σ. του νομικού προσώπου  Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας – Αλληλεγγύης (ΚΕ.Κ.Π.Α.) Δήμου  Αλμωπίας.


11ο:     Μεταφορά  αδιάθετων  υπολοίπων από πιστώσεις εγκεκριμένων χρηματοδοτήσεων σε Έκτακτα  Γενικά.

12ο:     Επιβολή ενιαίου συντελεστή Τέλους Ακίνητης Περιουσίας (Τ.Α.Π.)  υπέρ Δήμου Αλμωπίας.


13ο:     Επιβολή ενιαίου Τέλους Πεζοδρομίων υπέρ Δήμου Αλμωπίας.


14ο:     Λήξη  μίσθωσης κτιρίου όπου  στεγαζόταν η Ταμειακή  Υπηρεσία (Οικονομική) του πρώην Δήμου Εξαπλατάνου.


15ο:     Μερική αναμόρφωση προϋπολογισμού του  Δήμου Αλμωπίας, οικονομικού έτους 2011.


16ο:     Τροποποίηση της αριθμ.61/2011 Απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου ως προσθήκη για ειδικής κατηγορίας στεγασμένους χώρους. 


17ο:     Ψήφιση Οργανισμού Εσωτερικών Υπηρεσιών Δήμου Αλμωπίας (άρθρο 10 του Ν. 3584/2007).


        Μέχρι την ημέρα της συνεδρίασης, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, μπορείτε να επισκεφθείτε το Γραφείο της Γραμματείας Δημοτικού Συμβουλίου και να ενημερωθείτε σχετικά.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΔΗΜ.  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ



 ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 





13 σχόλια:

  1. Καταρχάς θα έρθω εδώ ξανά για να συγχαρώ το κύριο Κλεισούρη για τις προθέσεις του που είναι η διαφάνεια και υπό αυτή την προϋπόθεση τοποθετήθηκε. Αφήστε επιτέλους ή βοηθήστε κιόλας ας είστε και εσείς μές τα σκατά να κάνει αυτός ο άνθρωπος τι ΔΟΥΛΕΙΑ του !! την αρμοδιότητά του , αυτό για το οποίο υπερψηφίστηκε με από 16 στους 20 δημοτικούς συμβούλους. Μη κάνετε το λάθος πάλι να τα πλακώσετε όλα να τα ξεχάσετε όλα , φτάνει πια ,κάποια μοσχάρια έφαγαν και πρέπει να υποστούν τις συνέπειες των πράξεων τους , τα μοσχάρια αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΣΑΜΑΝΔΗ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΟΥΚΑ ΑΚΟΜΑ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ. ΜΆΘΑΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟ ΠΤΟΒΛΗΜΑ . ΠΕΡΙΜΈΝΟΥΜΕ ΑΝΆΡΤΗΣΗ.ΕΠΙΣΕΙΣ ΜΆΘΑΜΕ ΟΤΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΟΥΣΦΕΤΟΥ ΔΟΥΚΑ ΕΦΑΓΕ ΠΟΡΤΑ ΚΑΙ Ο ΡΟΥΣΦΕΤΑΚΙΑΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ.ΣΑΜΑΝΔΗ ΤΟ ΘΕΜΑ ΘΑ ΠΑΕΙ ΠΟΛΥ ΨΙΛΑ.........ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΑΙ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΗΜΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΑΛΑΝ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΧΑΖΟΙ ΕΙΝΑΙ?
    ΤΟΣΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΛΕΕΙ ΤΙ ΝΑ ΚΆΝΟΥΝ?
    ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΦΩΤΙΣΤΟΥΣ ΞΕΡΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΙ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΠΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΣΩΣΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. να ξερουν ολοι οσοι πληρωνονται εστω και ενα ευρω απο το Δημο οτι θα πρεπει να το αξιζουν και να το ''βγαζουν'' με τα οσα προσφερουν για Δήμο.
    Κρινονται όλοι και για όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. η δουκα να κοιταξει να πληρωσει τουσ υπαληλουσ τησ που ειναι μηνεσ απληρωτοι.ας της δωσει η πρωην υπουργος λεφτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΠΙΣΤΟΛΗ
    Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 108 ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ ΑΡΙΔΑΙΑΣ
    “ Όταν οι ανεξάρτητες αρχές δημιουργούνται, για να διοικούνται από ανίδεους!
    Δυστυχώς για μας , αυτά συμβαίνουν στο Δήμο μας ”

    Το Ο.Τ 108 βρίσκεται στη συμβολή των οδών Εμ..Παππά και Παύλου Μελά απέναντι από την Εύξεινο Λέσχη.Το συγκεκριμμένο ακίνητο παραχωρήθηκε στο Δήμο Αριδαίας,δηλαδη' ενα οικόπεδο έκτασης 8.585τ.μ με την υπ'αριθ. 4276/1983 απόφαση Νομάρχη Πέλλας .Σε εφαρμογή της Ε.Π.Α και μετά την έγκριση του αναθεωρημμένου ρυμοτομικού σχεδίου Αριδαίας το 1990, χαρακτηρίστηκε και διαμορφώθηκε μια νεα κατάσταση χρήσεων γης στην περιοχή, χώροι πρασίνου, πεζόδρομοι, χώροι για σχολικά συγκροτήματα,αθλητικές εγκαταστάσεις ,θέση για ΚΤΕΛ.κλπ.
    Η προηγούμενη Δημοτική Αρχή μέσα στον χώρο αυτό πρότεινε στην Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας την κατασκευή του 2ου Δημοτικού Σχολείου με χρηματοδότηση από το Ε.Σ.Π.Α 2007 -2013 και επέτυχε την καταρχήν έγκριση του έργου.Για την υλοποίηση του ως άνω έργου προχώρησε στις απαραίτητες εκείνες ενέργειες που αφορούν την ωριμότητα, μέχρι την δημοπράτηση του, από την Δ/νση Τ.Ε. Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας.Ο φάκελος του έργου περιλαμβάνει:
    Τόν τίτλο κυριότητας με τον οποίο φέρεται ο Δήμος Αλμωπίας ιδιοκτήτης της οικοδοπεδικής έκτασης (4276/1983 αποφ.Νομάρχη)
    Τήν τροποποίηση του Ο.Τ 108 με βάση την υπ' αριθ.115/2008 απόφαση Δ.Σ ΑΡΙΔΑΙΑΣ η οποία διαχωρίζει έκταση 4.153τ.μ., προοριζόμενη για χώρο σχολικών και αθλητικών εγκαταστάσεων .Γνωμοδότηση από Σ.Χ.Ο.Π Πέλλας και έγκριση από νομάρχη Πέλλας με αριθμό απόφασης 26/2009
    Την υπ'αριθ. 148/2010 οικοδομική άδεια για την ανέγερση του 2ου Δημοτικού Σχολείου, από την πολεοδομία Αριδαίας.
    Εν αναμονή λοιπόν της κατάρτισης των τευχών δημοπράτησης του έργου έρχεται ο Συμπαράστατης του Δημότη , βαθύς γνώστης όλων των θεμάτων που αφορούν την
    Τοπική Αυτοδιοίκηση και με το πόρισμά του ''δικαιώνει '' δημότη αγνώστων λοιπών στοιχείων, ως συγκύριο και κάτοχο τμήματος 1005τ.μ. από την επίμαχη δημοτική έκταση των 4 στρεμμάτων. Αυτό γιατί ο δημότης και καταγγέλων του επέδωσε έναν αμφισβητούμενο τίτλο ετους 2007, ενώ ο συμπαραστάτης δεν μπαίνει στο κόπο να διερευνήσει την ορθότητα του τίτλου και την εγκυρότητα του! Ούτε λίγο ούτε πολύ, σχεδόν αμφισβητεί επομένως ο Συνήγορος την κυριότητα που έχει ο Δήμος επί του συγκεκριμμένου ακινήτου από το 1983.
    Αν όλα αυτά ισχύουν κύριε Δήμαρχε γνωρίζετε πολύ καλά τι πρόβλημα θα δημιουργηθεί με την κατασκευή του 2ου Δημοτικού Σχολείου; Αλήθεια αν το πόρισμα του συμπαραστάτη σας πάει στη Διαχειριστική αρχή της Π.Κ.Μ. ποια η τύχη του έργου , που ήδη αργοπόρησε να δημοπρατηθεί;
    Μήπως μπορεί να συμβεί το χειρότερο; Ο φερόμενος ως ιδιοκτήτης και καταγγέλων που τόσο απλόχερα του συμπαρίσταται ο Συνήγορος, που δηλώνει κύριος κάτοχος 1005τ.μ εντός του επίμαχου δημοτικού ακινήτου να εγείρει και άλλες απαιτήσεις και να προσβάλει ακόμα και την οικοδομική άδεια του σχολείου στην αρμόδια υπηρεσία, δηλαδή την υπ'αριθ. 148/2010 Ο.Α;
    Τέλος κύριε Δήμαρχε δεν υποψιαστήκατε από την στάση που έχουν κρατήσει από το 1983 έως σήμερα οι προκάτοχοί σας -πέντε στον αριθμό πρώην Δήμαρχοι της Αριδαίας- στο συγκεκριμμένο πρόβλημα; Το λιγότερο που έκαναν, το αυτονόητο δηλαδή , δεν αμφισβήτησαν την δημοτική αυτή έκταση, αλλά την προστάτευσαν.
    ΠΡΟΣΕΧΤΕ κύριε Δήμαρχε γιατί ο συμπαραστάτης σας με την ανωριμότητα που δείχνει, την ημιμάθεια του και τον υπερβάλλοντα ζήλο του, θα σας οδηγήσει σε επικίνδυνα μονοπάτια!!

    Αριδαία, 18/06/2011

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩς ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ ΠΡΩΤΑ, ΔΙΟΤΙ ΑΝ ΧΑΘΕΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΙΔΑΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. εσύ που έγραψες την επιστολή γιατί δεν τη καταθέτεις μέσα στο δημοτικό συμβούλιο . χαιλάντερ ε χαιλάντερ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. re seis perimenete kai ligo.... ola einai ypo elenxo an exete dikio tha fanei.alla poly anhsyxhte kai ayto sa dhmoth tou dhmou aridaias me vazei se polu skepsh.........mhpws vrwmaei para polu h douleia;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. μάλλον βρωμάει πάρα μα πάρα πολύ η δουλειά ... μπόχα ... μοσχαρίλα και προβατίλα , δεινόσαυροι ουστ κοπρίτες όλοι .. αφήστε τον άνθρωπο να κάνει τη δουλειά του γιατί θα πέσει πολύ βρισιά όταν θα σας βρίσκουμε στις καφετέριες στους γάμους στα βαπτίσια στην εκκλησία στην ενορία στην εξορία γίδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΚΛΕΙΣΟΥΡΗ ΑΔΙΚΕΙΣΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΕ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ. ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙΣ ΤΕΤΟΙΑ ΞΕΥΤΙΛΑ.
    ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ.
    ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΒΡΙΣΙΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΧΩΡΙΣ "ΜΠΑΣΤΑΚΑ", ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΗΝ ΑΡΙΔΑΙΑ, ΕΜΕΙΣ ΠΩΣ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ; ΤΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΤΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ 308 ΔΗΜΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΞΕΛΕΞΑΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ "ΜΠΑΣΤΑΚΑ"; [17 ΔΗΜΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ].ΠΑΣΟΗ,ΑΥΡΙΟ, ΠΟΙΟΣ ΜΠΑΣΤΑΚΑΣ ΘΑ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ "ΜΑΣΑΖ";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΝΑ ΠΟΥ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΚΛΗΤΗΡΑΣ -ΓΑΜΠΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΡΙΔΑΙΑ-ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ. ΡΕ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ. ΚΑΫΜΕΝΗ ΑΛΜΩΠΙΑ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ. ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΤΑΝΤΙΑ! ΚΡΙΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ Η ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΗ. ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)