Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Παναγιώτης Ψωμιάδης: Άνοιξε τον δρόμο της διαδοχής σε περίπτωση έκπτωσής του


“Αν έρθει η έκπτωσή μου από το αξίωμα του περιφερειάρχη, δεν πρόκειται να κλείσω τον δρόμο σε
κανέναν υποψήφιο για την αρχηγία της παράταξης”, δήλωσε εμφατικά ο κ. Ψωμιάδης, ο οποίος στη χθεσινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου άφησε αδειανό το έδρανο του περιφερειάρχη.
Ήταν η πρώτη συνεδρίαση από τη συγκρότηση του περιφερειακού οργάνου κατά την οποία ο κ. Ψωμιάδης, τελών εν αργία, αναγκάστηκε να καθίσει στα πίσω τελευταία έδρανα της αίθουσας, χωρίς να πάρει τον λόγο στα υπό συζήτηση θέματα. Παρότι έμεινε μόνος πολλές στιγμές, ήταν χαλαρός και σε καλή διάθεση, αρκετοί ήταν οι σύμβουλοι που έσπευδαν να καθίσουν δίπλα του. “Είναι καλύτερη η θέα από δω. Έχω τη δυνατότητα να τους βλέπω όλους και να τα ελέγχω όλα”, έλεγε χαριτολογώντας στους περιφερειακούς συμβούλους. Νωρίτερα ωστόσο, στη διάρκεια της συνεδρίασης της ομάδας του, εμφανίστηκε με το προφίλ του αρχηγού, που επιχείρησε να προετοιμάσει τους συμβούλους και για ενδεχόμενη έκπτωσή του από το αξίωμα του περιφερειάρχη. Προς το παρόν, όμως, αναμένει στα μέσα Ιουλίου την απόφαση του συμβουλίου αναστολών του ΣτΕ, στο οποίο προσέφυγε με το αίτημα προσωρινής αναστολής της ποινής του. “Έχετε το δικαίωμα να είστε όλοι υποψήφιοι για τη θέση του αρχηγού, αν και εφόσον το δικαστήριο αποφασίσει την έκπτωσή μου”, δήλωσε ο κ. Ψωμιάδης, για να προσθέσει ότι αυτό μπορεί να γίνει ανεξάρτητα από τη στήριξη που θα δώσει ο ίδιος σε κάποιον υποψήφιο. Όπως είπε, δύο σύμβουλοι της παράταξης τον επισκέφτηκαν ήδη στο γραφείο του και του ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να είναι υποψήφιοι, όταν και αν ανοίξει η διαδικασία για την ανάδειξη του νέου αρχηγού.

“Κρατήστε την παράταξη ενωμένη”
Δεν παρέλειψε επίσης να τονίσει ότι η πλειοψηφούσα παράταξη στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συνεχίζει κανονικά την πορεία της με τον Διονύση Ψωμιάδη ως αναπληρωτή περιφερειάρχη στο τιμόνι της διοίκησης. “Επειδή ξέρω ότι έχουν εκφραστεί αντιρρήσεις για αυτήν την επιλογή, σας λεω ότι η αναπλήρωση έγινε με βάση τον Καλλικράτη. Παρ’ όλα αυτά θέλω η παράταξη να μείνει ενωμένη ώς το τέλος, χωρίς αντιπαλότητες και αντιπαραθέσεις”, επισήμανε ο επικεφαλής της περιφερειακής πλειοψηφίας.
Δημοσίως στο θέμα τοποθετήθηκε και ο Διονύσης Ψωμιάδης, ο οποίος λίγο πριν από την έναρξη της συνεδρίασης δήλωσε: “Όλοι ξέρουμε ποιος είναι ο περιφερειάρχης στη συνείδηση του κόσμου και τη δική μας. Εγώ θα αναπληρώσω τον Παναγιώτη Ψωμιάδη όσο μπορώ καλύτερα, αν και η θέση μου δεν είναι εδώ”. Στη συνεδρίαση της ομάδας το κλίμα ήταν ενωτικό και ήρεμο και κανείς από τους συμβούλους δεν φάνηκε να διαφοροποιείται, τουλάχιστον ανοιχτά, μπροστά στον Παναγιώτη Ψωμιάδη.


Έβαλε χέρι στους αντιπεριφερειάρχες

Παρ’ ότι ο κ. Ψωμιάδης τελεί εν αργία, δεν ξεχνά τον ρόλο του στην περιφέρεια και απέναντι στα πρόσωπα που εμπιστεύτηκε σε νευραλγικές θέσεις στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Συγκεκριμένα εμφανίστηκε πολύ αυστηρός κυρίως με τους δέκα αντιπεριφερειάρχες, στους οποίους καταλόγισε αδράνεια και άρνηση συνεργασίας με τους άλλους περιφερειακούς συμβούλους. “Στο εξής κανένας αντιπεριφερειάρχης δεν θα φέρνει θέμα στο συμβούλιο αν προηγουμένως δεν έχει μιλήσει και δεν έχει διαβουλευτεί με τους συμβούλους των κατά τόπους περιφερειακών ενοτήτων. Αυτό δεν θα το επιτρέψω”, είπε σε οξύ τόνο ο κ. Ψωμιάδης. Ανέφερε ακόμη ότι μπορεί οι συνθήκες με τον “Καλλικράτη” να είναι δύσκολες, αλλά οι αντιπερειφερειάρχες δεν μπορεί να παραμένουν αδρανείς. “Πρέπει να παράγετε έργο με κάθε τρόπο. Να κάνετε σχετικές διαβουλεύσεις με τους συμβούλους και να τους κρατάτε ενήμερους. Δεν μπορεί να τους αφήνετε εκτός παιχνιδιού”, τόνισε χαρακτηριστικά.

ΠΗΓΗ  ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)