Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ Δ. ΠΑΣΟΗ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟ


   Η σημερινή εκδήλωση δεν πραγματοποιείται μόνο σε ένα ακριτικό χωριό του Δήμου Αλμωπίας, αλλά σε ένα ακριτικό χωριό της πατρίδας μας. Το γεγονός αυτό, μας χαροποιεί όλους διπλά.

   Στον Αρχάγγελο αποτυπώνονται με τον καλύτερο τρόπο τα  πλούσια φυσικά χαρακτηριστικά του τόπου μας. Αυτή η φυσική ομορφιά που μπορεί να προσελκύσει το ενδιαφέρον τουριστών. Αυτό το δώρο που μας χάρισε απλόχερα η φύση και θέλουμε να προστατέψουμε, να αναδείξουμε και να προβάλουμε με τον καλύτερο τρόπο.

   Η πρωτοβουλία του Υπουργείου Υγείας (αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα που προωθεί τη χρήση του ποδηλάτου), συμβάλλει σε αυτή την κατεύθυνση και μπορεί να βρει στον τόπο αυτό, την
καλύτερη εφαρμογή του.

   Το ποδήλατο, μπορεί και πρέπει να γίνει αναπόσπαστο μέρος της ζωής μας (όπως άλλωστε είναι σε πάρα πολλές πόλεις του κόσμου). Αποτελεί μέσο άθλησης και ψυχαγωγίας, και η χρήση του σήμερα παρουσιάζει πολλές δυνατότητες.
   Τον τελευταίο καιρό (όλοι βλέπουμε) ότι το ποδήλατο έχει αρχίσει να μπαίνει στη ζωή πολλών ανθρώπων, ως μία μορφή εκτόνωσης από την καθημερινότητα και το στρες, αλλά και δεν είναι λίγοι αυτοί,  που επιλέγουν πλέον το ποδήλατο για τις μετακινήσεις τους, προκειμένου να “χτυπήσουν” την οικονομική κρίση, αφού όλες οι μετακινήσεις μ’ αυτό, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι, είναι σχεδόν δωρεάν.

 
   Ταυτόχρονα, παρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρον και η χρήση του ποδηλάτου ως μέσο τουριστικής περιήγησης, αφού δίνει μία άλλη, σύγχρονη νότα στον φυσιολατρικό τουρισμό.

 
  Η χρησιμοποίηση του ποδηλάτου ως μέσο καθημερινής μετακίνησης μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να έχει, γι’αυτό και απαιτείται μία συνεχής εκστρατεία ενημέρωσης και προώθησης των ευεργετικών επιρροών του στην κοινωνία και το περιβάλλον. Ο Δήμος Αλμωπίας κινείται δυναμικά στην κατεύθυνση αυτή και στόχος μας είναι να εντάξουμε το ποδήλατο στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση κάθε έργου υποδομής. Να δημιουργηθεί ένα ασφαλές περιβάλλον βιώσιμης κινητικότητας, όπου σ’ αυτό θα εντάσσονται και οι ποδηλάτες, (όπως φυσικά και οι πεζοί, και τα αυτοκίνητα), με τη δημιουργία ποδηλατοδρόμων και ειδικών σημείων στάθμευσης ποδηλάτων.
   Η συμβολική αλλά και ουσιαστική αρχή, για να μπει και στη δική μας ζωή, στη ζωή της Αλμωπίας το ποδήλατο,  και για να επιτευχθεί ο στόχος μας (με σύνθημα),  
1. Αλμωπία και ποδήλατο μαζί  2. ποδήλατο για την Αλμωπία 3. τα ποδήλατα της Αλμωπίας   4. και ποδηλάτες οι  Άλμωπες 
5. κίνηση στα πηδάλια, υγεία στην Αλμωπία  
6. υγεία – ποδήλατο – Αλμωπία
γίνεται σήμερα εδώ στον Αρχάγγελο.

   Η εφαρμογή του ίδιου ή ανάλογου προγράμματος και σε άλλες τοπικές μας κοινότητες, μπορεί να ενισχύσει ένα ευρύτερο δίκτυο διαδρομών που θα δημιουργήσει μία δική του ξεχωριστεί δυναμική. Μία δυναμική τουριστικής ανάπτυξης και συγχρόνως, καθημερινής άσκησης ως τρόπος ζωής.

   Σε αυτό το σημείο, θέλω να ευχαριστήσω τον Υφυπουργό Υγείας κ. Χρήστο Αηδόνη και την βουλευτή κα Θεοδώρα Τζάκρη για τη συμβολή τους στην πραγματοποίηση αυτού του προγράμματος. Ακόμα, θέλω να ευχαριστήσω και τον Ειδικό Γραμματέα Διατροφής και Άθλησης κ. Κωνσταντίνο Παταβούκα, ο οποίος παρευρίσκεται στη σημερινή εκδήλωση.

  Συμμετέχουμε όλοι μαζί στο πρόγραμμα για να περάσει δυνατά το μήνυμα ότι, βελτιώνουμε την υγεία μας και συγχρόνως την ποιότητα της ζωής στην πόλη και στο χωριό μας, απλά, εάν βάλουμε «Το ποδήλατο στη ζωή μας».


   Τέλος, θα τολμήσω να πω ότι, με το ποδήλατο φτάνεις στον προορισμό σου γρηγορότερα, παρκάρεις χωρίς άγχος, δεν ξοδεύεις ευρώ και πάνω από όλα φτάνεις πιο υγιής .

Φίλες και Φίλοι,

  Θα ήταν παράλειψή μου, να μην συγχαρώ το Τοπικό Συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας Αρχαγγέλου, τον Πρόεδρο κ. Δρένο Διονύση και ιδιαίτερα τον κ. Ταγάρη Δημήτρη, ο οποίος έχει πάθος με το ποδήλατο, για τη διοργάνωση αυτής της όμορφης εκδήλωσης, η οποία τυγχάνει να συμπέσει με τη γιορτή κερασιού.

   Ο Δήμος Αλμωπίας σας καλωσορίζει στον Αρχάγγελο, σας εύχεται καλή περιήγηση και να περάσετε καλά.


                                  
                                                Σας ευχαριστώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)