Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Ομιλία της Θ. Τζάκρη στην έναρξη της δράσης «Με το ποδήλατο εξερευνώ το βουνό»

Με επιτυχία διεξήχθη την Κυριακή 24 Ιουλίου στον Αρχάγγελο η έναρξη της δράσης «Με το ποδήλατο εξερευνώ το βουνό» στα πλαίσια του προγράμματος του Υπουργείου Υγείας «Το ποδήλατο στη ζωή μας»,
παρουσία του Υφυπουργού Υγείας κ. Χρήστου Αηδόνη και του Ειδικού Γραμματέα Διατροφής και Άθλησης κ. Κώστα Παταβούκα.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο ανοικτό αμφιθέατρο του χωριού, όπου ο Υφυπουργός Υγείας, παρουσία των κατοίκων, παρέδωσε τα ποδήλατα προς χρήση στην τοπική κοινωνία.

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Θ. Τζάκρη στον χαιρετισμό της ανέφερε τα εξής:

«Κυρίες και κύριοι, αγαπητοί μου φίλοι,

Για μια ακόμη χρονιά ο Αρχάγγελος γιορτάζει, μέσα από ένα τριήμερο εκδηλώσεων πολιτισμού, για την φύση αλλά και για τον ίδιο τον άνθρωπο, που με τον κόπο του προσπαθεί με τον δικό του τρόπο να ισορροπήσει ανάμεσα στο περιβάλλον που του χαρίζει τα αγαθά και στην καθημερινότητα που ορίζει την ίδια του την ζωή.
Με όλους σας έχουμε βρεθεί αρκετές φορές. Γνωρίζετε πως εκτιμώ ότι ο Αρχάγγελος και γενικότερα η ευρύτερη περιοχή που βρίσκεται στο βορειοανατολικό άκρο του νομού έχει πολλά να δώσει, αλλά και να πάρει, στην κοινή προσπάθεια της ανάδειξης του φυσικού πλούτου και των ανθρώπινων δυνατοτήτων της.
Σήμερα, όπως όλοι γνωρίζετε, είναι μαζί μας ο καλός φίλος και συνάδελφος στη Βουλή, Υφυπουργός Υγείας κ. Χρήστος Αηδόνης και ο Ειδικός Γραμματέας Διατροφής και Άθλησης κ. Κώστας Παταβούκας, η παρουσία των οποίων δίνει ένα ωραίο μήνυμα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς.
Και αυτό έχει να κάνει με το ζωντάνεμα της ελληνικής περιφέρειας, με πολυποίκιλες δράσεις, που μπορούν να στοχεύσουν στην ανάδειξη εκείνων των χαρακτηριστικών, τα οποία μπορούν να δώσουν την πραγματική διάσταση στην αναπτυξιακή προοπτική κάθε περιοχής.
Σήμερα λοιπόν, κάνουμε μια προγραμματισμένη αρχή, στο πλαίσιο της υλοποίησης του πιλοτικού προγράμματος του Υπουργείου Υγείας με τίτλο «Το ποδήλατο στη ζωή μας».
Είναι ένα πρόγραμμα που όπως είπα εφαρμόζεται πιλοτικά στον Αρχάγγελο, την Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και την Σαμοθράκη.
Μέσω προγραμματικής σύμβασης ανάμεσα στο Υπουργείο Υγείας και το Δήμο Αλμωπίας διατίθενται στην τοπική κοινότητα 100 ποδήλατα με στόχο την άθληση, την αναψυχή και την τουριστική αναπτυξιακή προοπτική.
Σε αυτήν εδώ την περιοχή επιλέγουμε το ποδήλατο και ως μέσο μεταφοράς και ως μέσο εξερεύνησης, γιατί πραγματικά αξίζει τον κόπο ο επισκέπτης, όλοι μας, να την γνωρίσουμε καλύτερα.
Όλο αυτό το εγχείρημα δεν είναι μια απλή προσφορά, αλλά το χρέος της πολιτείας, που με στοχευμένες δράσεις πρέπει να ανταποδίδει στους πολίτες γι’ αυτά που προσφέρουν σ’ αυτήν, δίνοντας παράλληλα έναν συνδυασμό αναπτυξιακών δράσεων στην γεωργία και τον τουρισμό.
Από εδώ και πέρα, η τοπική κοινωνία ξέρει καλύτερα πως μπορεί να εκμεταλλευτεί αυτή τη δράση, με τον σχεδιασμό των διαδρομών στην γύρω περιοχή, που ως σημείο εκκίνησης και άφιξης θα έχουν τον Αρχάγγελο.
Η επιλογή του Αρχαγγέλου έγινε με τη συνεργασία μας σε κεντρικό επίπεδο, επιθυμώντας να προσδώσει μια νέα αντίληψη σχετικά με τη χρήση του ποδηλάτου. Όπως ήδη έχω τονίσει, στόχος μας είναι η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής.
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι μένουμε μόνο σε αυτήν την δράση.
Μέσα από την καθημερινή μας συνεργασία, μπορούμε να προτείνουμε και άλλες λύσεις στη συνέχεια, γιατί πέρα από όλα αυτά θέλω να γνωρίζετε ότι ουσιαστικός μας στόχος είναι κάθε τόπος να γίνει ισχυρός και μοναδικός στο σύνολο του νομού μας.
Και το κυριότερο βασική μας επιδίωξη είναι να κρατήσουμε τον κόσμο στην περιοχή.
Να δώσουμε προοπτική στις νέες και τους νέους για να γίνει και ο Αρχάγγελος μια από τις πολλές κοινωνικές δυνάμεις που ενωμένες μπορούν να αποφέρουν την αναπτυξιακή μας προοπτική.
Καλή αρχή λοιπόν και καλή συνέχεια για την επιτυχή υλοποίηση αυτού του πιλοτικού προγράμματος».-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)