Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Δ. ΠΑΣΟΗΣ: ΞΕΡΙΖΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΑΓΚΑΘΙΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ


«Οριστικό τέλος σε όλους αυτούς τους αρνητικούς παράγοντες δεν δίνεται με ευχολόγια, ούτε με συγχωροχάρτια.
 Το κακό χτυπιέται στην ρίζα του και η ρίζα δεν είναι τα πρόσωπα. Η ρίζα είναι η νοοτροπία και οι πρακτικές του παρελθόντος. Χρέος μας είναι να  ξεριζώσουμε τις συνήθειες του χθες και να εξασφαλίσουμε με κάθε τρόπο ότι δεν θα φυτρώσουν, αγκάθια κακοδιοίκησης και κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος.»
Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Αλμωπίας Δημήτρης Πασόης στη τοποθέτησή του κατά της διάρκεια της γενικής συνέλευσης των μετόχων της Επιχείρησης των Λουτρών Πόζαρ.
Η Τοποθέτησή  του έχει ως εξής:


Σήμερα πρέπει να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα και να επαναλάβω ότι, η δημοτική αρχή και η γενική συνέλευση της επιχείρησης των λουτρών δεν είναι δικαστήριο. Δεν δικάζει και πολύ περισσότερο δεν καταδικάζει πρόσωπα προηγούμενων δημοτικών αρχών και διοικητικών συμβουλίων.
Δεν είναι αυτός ο θεσμικός μας ρόλος και ούτε αποτελεί κάποια αρχή μας. Αδιαπραγμάτευτες αρχές μας είναι η διαφάνεια, η εντιμότητα, η αξιοκρατία και η δημιουργία προοπτικής για τον τόπο μας. Αυτές οι αρχές για να ευδοκιμήσουν και να επικρατήσουν απαιτούν το  τέλος της διαφθοράς, της υποκρισίας και του παραγοντισμού. Αντιλαμβάνεστε και αντιλαμβάνονται όλοι οι συμπολίτες μας ότι, οριστικό τέλος σε όλους αυτούς τους αρνητικούς παράγοντες δεν δίνεται με ευχολόγια, ούτε με συγχωροχάρτια. Το κακό χτυπιέται στην ρίζα του και η ρίζα δεν είναι τα πρόσωπα. Η ρίζα είναι η νοοτροπία και οι πρακτικές του παρελθόντος. Χρέος μας είναι να  ξεριζώσουμε τις συνήθειες του χθες και να εξασφαλίσουμε με κάθε τρόπο ότι δεν θα φυτρώσουν, αγκάθια κακοδιοίκησης και κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος.
Και αυτό που λέω, δεν εννοώ για τη δική μας θητεία αλλά για πάντα.
Το να εφαρμόζει κανείς τους νόμους, να αισθάνεται και να αντιλαμβάνεται το χρέος της προσφοράς στον τόπο του (από την πρώτη στιγμή που εκλέγεται)  δεν είναι   θέμα συγκυρίας ή συγχρονισμού αλλά τρόπος ζωής ενός πολίτη που σέβεται την κοινωνία, το κράτος και τον εαυτό του. 

Για το σημαντικότατο ρόλο της επιχείρησης των Λουτρών στην ανάπτυξη της Αλμωπίας δεν χρειάζεται να πω οτιδήποτε. Όλοι οι πολίτες τον γνωρίζουν.
Αυτό που πρέπει όλοι να γνωρίζουν είναι ότι, σήμερα που μιλάμε, η διοίκηση της επιχείρησης εφαρμόζει έναν άλλον, σύγχρονο τρόπο  διοίκησης με διαφάνεια και εφαρμογή όλων των ασφαλιστικών δικλείδων που αποκλείουν τα αρνητικά φαινόμενα του χθες. Οι παλιές πρακτικές και τακτικές τελείωσαν.
Ο νέος κανονισμός διαχείρισης και ο Εσωτερικός Κανονισμός Υπηρεσιών  που ψηφίσαμε, εφαρμόζεται κατά γράμμα και υπάρχει πλέον απόλυτος έλεγχος όλων των εσόδων και απόλυτος έλεγχος όλων των δαπανών.
Εάν στη λειτουργία της επιχείρησης στο παρελθόν εφαρμόζονταν αυτά που εφαρμόζονται σήμερα δεν θα είχαμε υποχρεώσεις στο ποσό των 1.343.562,77 € . Δεν θα είχαμε οφειλές προς εργαζόμενους, προμηθευτές, Δ.Ο.Υ,  Ι.Κ.Α κτλ.
Η προηγούμενη διοίκηση των λουτρών κρίθηκε και κρίνεται εκ του αποτελέσματος .
Πολλοί συνδημότες μας απαιτούν και θέλουν να μάθουν τι τελικά έγινε στα λουτρά και οι υποχρεώσεις της εταιρείας  στις 31/12/2010 έφτασαν σε ένα ποσό πάνω από 1.340. 000 €. Η νέα διοίκηση είχε την υποχρέωση να εμφανίσει στην γενική συνέλευση  τα οικονομικά στοιχεία. Και αυτό πράττει με την έκθεση του διοικητικού συμβουλίου της επιχείρησης για τα πεπραγμένα της υπερδωδεκάμηνης χρήσης 2009 – 2010. Όμως δεν έχει το νομικό αλλά και ηθικό δικαίωμα να αποδώσει ευθύνες και να κατονομάσει διοικούντες που πιθανόν ευθύνονται για τα οικονομικά αποτελέσματα της επιχείρησης.
Αυτό θα πρέπει να γίνει ξεκάθαρο. Και επαναλαμβάνω. Το νέο Δ.Σ της επιχείρησης όπως και η νέα δημοτική αρχή δεν μπορεί να επιδίδεται σε κυνήγι  μαγισσών, ούτε σε διώξεις αυτών που διοίκησαν ή είχαν οικονομικές συναλλαγές με την επιχείρηση. Τονίζω πάλι. Δεν είναι θέμα προσώπων αλλά συγκεκριμένης νοοτροπίας και συγκεκριμένων πράξεων, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα θαφτούν αυτά που έβλαψαν την επιχείρηση.  Και κάτι που δεν πρέπει να παραβλέψουμε είναι ότι, αν κάποιοι ευνοήθηκαν αυτό σίγουρα έγινε σε βάρος του κοινωνικού συνόλου.

Αγαπητοί συνάδελφοι
Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να τελειώνουμε με όλα αυτά που πλήγωσαν την κοινωνία. Με όλα αυτά που δεν άφησαν τον τόπο μας να πάει μπροστά. 

Από αύριο λοιπόν πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά.
Να δούμε το μέλλον του τόπου μας.
Το μέλλον της Αλμωπίας.


4 σχόλια:

  1. ΩΡΑΙΑ ΟΜΙΛΙΑ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΠΑΡΟΥΤΟΓΛΟΥ.
    ΒΡΗΚΕ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΦΕΡΕΦΩΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΕΙ.
    ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΠΟΛΥ, ΜΕ ΡΙΓΕ ΣΤΟΛΗ, ΤΟΝ ΖΕΡΖΗ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ. ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΠΟΛΥ,ΤΟ 2014 ΤΟΝ ΠΙΝΕΖΑ ΣΤΑ ΡΙΓΕ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑ ΤΟΝ ΨΗΛΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΕΝΗ. ΩΡΕ ΒΕΝΤΕΤΑ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΩΤΕΣ. ΕΜΠΡΟΣ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ,ΒΓΑΛΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ. ΙΣΩΣ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΕΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΑΚΗ ΧΑΤΣΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΩΛΟΦΑΡΔΟΣ.ΑΣΤΟΥΣ,ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ. ΑΡΑ ΠΟΙΟΣ ΟΔΗΓΕΙ ΤΟΝ ΠΑΣΟΗ ΣΕ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ; Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΠΑΡΟΥΤΟΓΛΟΥ ή Ο ΓΙΟΣ; ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ. ΚΑΙ ΕΛΕΓΑΝ ΚΑΠΟΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΛΟΥΤΡΑΚΙΩΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΟΙ ΚΑΡΑΤΖΟΒΙΤΕΣ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κ ΔΗΜΑΡΧΕ Ο ΠΑΡΟΥΤΟΓΛΟΥ ΠΟΤΕ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ. ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΗΡΘΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΒΡΗΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)