Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ


Ο λαός συνήθως έχει πάντα δίκιο. ΄Ετσι και η παροιμία  «η σιωπή είναι χρυσός » ‘εχει τη δική της  αξία Ιδίως όταν κάποιοι δεν γνωρίζουν ένα αντικείμενο ,είναι προτιμότερο να σιωπούν ,αφού δεν το κατέχουν .Διότι πέρα από την όποια ντροπή που πηγάζει από την ασχετοσύνη , με τα όποια παρατράγουδα και κωμικοτραγικά ,,είναι και  ασέβεια προς κάποιους ανθρώπους ,αλλά και ολόκληρες τοπικές κοινωνίες που έδωσαν αγώνες και μάχες για να μπορούν σήμερα κάποιοι να απολαμβάνουν παχυλούς μισθούς  και αξιώματα.  Πρόσφατη συνέντευξη  του προέδρου της Επιχείρησης  των Λουτρών είναι γεμάτη ανακρίβειες και ορολογίες ακατανόητες.
Στο πνεύμα  προφανώς   αυτοκριτικής ή ετεροκριτικής , η Επιχείρηση ονομάζεται ΜΕΛΟΜΕΤΟΧΙΚΗ  ( από τη λέξη μέλι; )
Στη συνέντευξη σε  πρωτοεκδιδόμενο περιοδικό του νομού, ο πρόεδρος της Επιχείρησης αναφέρει:

‘Πείτε μας λίγα λόγια για τα Λουτρά Αριδαίας.

            Τα Λουτρά βρίσκονται 13χλμ. από την Αριδαία και 110χλμ. από την Θεσ/νίκη. Ο κύριος μέτοχος είναι ο Δήμος Αλμωπίας και από το 2009 λειτουργεί ως ΜΕΛΟΜΕΤΟΧΙΚΗ Α.Ε.


            Η κύρια δραστηριότητα είναι η αναψυχή, η ευεξία και η λουτροθεραπεία του Ιαματικού Τουρισμού. Η επιχείρηση είναι σχέδιο ενός ιδιώτη, που λειτουργεί από το 1985 και από το 1998 έχει περάσει στα χέρια της Αμιγής Δημοτικής Επιχείρησης Αριδαίας.’
Ορολογίες βέβαια  που δεν υπάρχουν πουθενά και προκαλούν γέλιο  και αμηχανία ακόμα και στους πιο αδαής του αντικειμένου.
‘Οσο για το  ότι η επιχείρηση  είναι σχέδιο ενός ιδιώτη που λειτουργεί από το 1985 εκτός από βλακεία ,είναι και παραποίηση της πραγματικότητας. Τα  Λουτρά Λουτρακίου μετά από αγώνες των κατοίκων  περιήλθαν από το 1982-83 στη τότε κοινότητα Λουτρακίου από τον ιδιώτη που τα εκμεταλλευόταν ως τότε.
Συνεπώς δεν ήταν σχέδιο κανενός  ιδιώτη από το 1985εως το1998. Ούτε και το 1998 έγινε Αμιγής Δημοτική Επιχείρηση Αριδαίαςκ. πρόεδρε. Διάβασε και ψάξτο λιγο...Κάπως αλλοιώς είναι η ονομασία.

κύρις Δήμαρχε της Αλμωπίας. Σοβαρευτείτε επιτέλους και ανασκουμπωθείτε. Ζητήστε από τους συνεργάτες σας να μάθουν το αντικείμενό τους και να μην εκθέτουν  ολόκληρη την περιοχή(και σας προφανώς ,αλλά έρχεται σε τελευταία μοίρα αυτό)  με τις ασυναρτησίες και τις ανακρίβειες . Σε μια εποχή που ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και τα Λουτρά εκτός από φανατικούς φίλους έχουν και φανατικούς διώκτες, που περιμένουν «στραβοπατήματα».
Μπείτε επιτέλους στο πνεύμα της πραγματικότητας ,πριν να είναι αργά  για ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή.
Στην συνέντευξη υπάρχουν και άλλα μαργαριτάρια. Καλύτερα όμως να μην τα αναπαράγουμε διότι χωρίς την θέλησή μας μπορεί να δώσουμε τροφή στους πολέμιους που καραδοκούν…



1 σχόλιο:

  1. ΠΟΛΛΟΙ ΟΙ ΦΩΣΤΗΡΕΣ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ. ΑΣ ΜΑΘΟΥΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ!!!!!!ΑΚΟΥ "ΜΕΛΟΜΕΤΟΧΙΚΗ Α.Ε." ΤΑ ΛΟΥΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)