Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας που γιορτάζεται στις 12 Αυγούστου σε ολόκληρο τον κόσμο, ο Πρόεδρος & το Δ.Σ του Το.Συ.Νέων Δήμου Έδεσσας
απευθύνει το ακόλουθο μήνυμα:
‘’Η Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας έχει ως στόχο  την ανάδειξη των προβλημάτων και δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι νέοι σε όλο τον πλανήτη.
 Εμείς, ως Συμβούλιο Νέων Έδεσσας έχουμε θέσει ως στόχο  να ενθαρρύνουμε τη συμμετοχή των νέων στα προγράμματα, δράσεις και εκδηλώσεις που αφορούν τη Νεολαία και να τους βοηθήσουμε να έχουν ενεργό ρόλο και εμπλοκή στο ότι συμβαίνει γύρω τους.
 Σκοπός της συνεχιζόμενης δράσης μας είναι να προάγει το διάλογο και την συνεργασία με όλους τους νέους, και παράλληλα να προσφέρει ένα αντιπροσωπευτικό πλαίσιο για ανάπτυξη πρωτοβουλιών, εφαρμογή δράσεων, ανταλλαγή πληροφοριών και εμπειριών, για την προώθηση της επίλυσης των διαφόρων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι νέοι.
Η νέα γενιά στις μέρες μας αντιμετωπίζει διάφορα προβλήματα καθώς επίσης και δυσκολίες προσαρμογής στην κοινωνία. Η ανεργία αποτελεί το βασικότερο ίσως πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι νέοι σήμερα. Άλλα προβλήματα που συναντούμε σε τοπική, πανελλαδική και παγκόσμια κλίμακα είναι ο ρατσισμός, η ξενοφοβία, τα ναρκωτικά, το AIDS, οι φυλετικές διακρίσεις, ο κοινωνικός αποκλεισμός και το περιβάλλον στο οποίο ζούμε με την συνεχώς αυξανόμενη ρύπανση.
Τα προβλήματα των νέων δεν έχουν ούτε χρώματα, ούτε αφορούν σε κάποιους συγκεκριμένους. Οι νέοι άνθρωποι με ενότητα και συνεργασία σε θέματα βασικών αρχών και θέσεων μπορούν να πάνε τον κόσμο μας ένα βήμα μπροστά. Το έχουμε όλοι και όλες ανάγκη, το χρειάζεται ο κόσμος μας.
   H Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας θέλει να υπενθυμίσει ότι ο κόσμος του αύριο ανήκει στη νέα γενιά. Γι’ αυτό οι νέοι οφείλουν να έχουν λόγο και ρόλο στη διαμόρφωσή του μέλλοντος.



     Κλείνοντας, ελπίζουμε όλο και περισσότερο οι νέοι άνθρωποι να ασχολούνται με τα κοινά ώστε να μπορούν να είναι συνδιαμορφωτές όχι μόνο του μέλλοντος αλλά και του παρόντος τους΄΄.

Ο Πρόεδρος
ΤΟ.ΣΥ.Ν Δήμου Έδεσσας     Η Γραμματέας
ΤΟ.ΣΥ.Ν Δήμου Έδεσσας
           
           
Αντώνης Μπουρδάνης            Ειρήνη Θωμαϊδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)