Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Σκληραίνει η κόντρα Χ. Μπίνου-Β.Κανονίδη


Στην αντεπίθεση περνά ο Χρήστος Μπίνος επικεφαλής  του συνδυασμού η ΑΛΜΩΠΙΑ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ ,για όσα του καταλογίζει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ  Β.Κανονίδης  για τις θέσεις του στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο . Ηαπάντηση έχει ως εξής:



Απάντηση του Συνδυασμού η ΑΛΜΩΠΙΑ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ του Χρήστου Μπίνου στον πρόεδρο της ΔΕΥΑ Αλμωπίας Βασίλη Κανονίδη


«Από τα ΜΜΕ της περιοχής μάθαμε για την γραπτή απάντησή σου για όσα ειπώθηκαν την 9/9/2011 στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Φίλε Βασίλη,
Είσαι άδικος, επιθετικός και επιπόλαιος. Βλέπεις παντού εχθρούς, αντιπάλους και με τα γραφόμενά σου μας θυμίζεις το «φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης».
Χρησιμοποιείς μάλιστα και πολύ βαρείς χαρακτηρισμούς όπως «κοινός συκοφάντης», όταν θα μπορούσες τα δεις τα πρακτικά να μάθεις τι ακριβώς ειπώθηκε και μετά να απαντήσεις.
Δηλαδή Βασίλη, πρώτα να σκέπτεσαι, να συλλογιέσαι και μετά να απαντάς. Με εσένα και τα συγγενικά σου πρόσωπα, εμείς δεν έχουμε καμία αντιπαλότητα και καμία αντιπαράθεση.
Έτσι επιστρέφουμε τους χαρακτηρισμούς σου, ως απαράδεκτους.
Φίλε Βασίλη,
Δοθείσης ευκαιρίας σε ρωτάμε και ειλικρινά περιμένουμε τις απαντήσεις σου:
1ον Τι συμβαίνει με τη λειτουργία της ΔΕΥΑ; Είσαι Πρόεδρος τόσο καιρό και το μόνο που σε ενδιαφέρει είναι οι προσωπικές σου απολαβές όταν υπάρχουν τόσες εκκρεμότητες;
2ον Είναι αλήθεια ότι μέχρι σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑ δεν έχει καθορίσει ψηφίζοντας τη μισθοδοσία σου; Αν αυτό είναι αλήθεια, δεν αναρωτήθηκες ποτέ το γιατί;
3ον Είναι αλήθεια ότι στο τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο της Επιχείρησης παραβρέθηκε ακόμα και ο κ. Δήμαρχος; Είναι αλήθεια ότι σου πρότινε μισθό ΚΑΘΑΡΑ 1.500 ευρώ; (Ξέρεις φίλε Βασίλη, είναι καλός μισθός αυτήν τη δύσκολη εποχή).
4ον Είναι αλήθεια ότι τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου δεν το δέχτηκαν και στην ψηφοφορία που ακολούθησε το καταψήφισαν, το απέρριψαν με 5 «όχι» και 2 «ναι»;
5ον Είναι αλήθεια ότι από την συνεδρίαση αποχώρησαν τρία (3) μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου (2 της συμπολίτευσης και 1 της αντιπολίτευσης), λόγω της απρεπούς συμπεριφοράς σου, επειδή καταψήφισαν τη μισθοδοσία σου των 1.500 ευρώ ΚΑΘΑΡΑ;
6ον Είναι αλήθεια ότι από τους εναπομείναντες τρεις (3) συμβούλους ζήτησες ψηφοφορία ανάθεσης μελετών σε συγγενικό σου πρόσωπο (συγγένεια α’ βαθμού), στην οποία ψηφοφορία και ΕΣΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕΣ; Είναι αλήθεια ότι παραπλάνησες αυτούς τους συμβούλους λέγοντας ότι «οι ημερομηνίες τρέχουν και πρέπει τώρα να γίνει αυτό»; (Οι ημερομηνίες λένε αρμοδίως ότι τελειώνουν 31 Δεκεμβρίου 2011 και όχι 30 Σεπτεμβρίου 2011 όπως ισχυρίστηκες). Είναι αλήθεια ότι η πρότασή σου αυτή εγκρίθηκε κει με την ψήφο σου (3 «ναι» και 4 «όχι»); Είναι αλήθεια ότι ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ (που καταψήφισε την πρότασή σου) μετά από αυτό αποχώρησε καταγγέλλοντας τη μεθόδευσή σου;
7ον Είναι αλήθεια ότι αν εσύ δε συμμετείχες δεν θα υπήρχε απαρτία, με ότι αυτό συνεπάγεται;
8ον Είναι αλήθεια ότι με τη συμμετοχή σου η απόφαση αυτή ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ;
Και τέλος φίλε Πρόεδρε,
9ον Την απόφαση αυτή ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ;
Αγαπητέ Βασίλη,
Στη ζωή που ζούμε η γυναίκα του Καίσαρα είναι τίμια, αλλά πρέπει και να φαίνεται, να το δείχνει. Εσύ σήμερα τι κάνεις; Για αυτό αν υπάρχει δημοκρατική ευαισθησία πρέπει άμεσα να πάρεις πίσω τους χαρακτηρισμούς, να ζητήσεις δημόσια συγνώμη και να ακυρώσεις την απόφαση. Διαφορετικά θα μείνει το ερώτημα για το ποιος είναι συκοφάντης, ψεύτης, οπαδός της οικογενειοκρατίας και της φαυλότητας.
Μην λειτουργείς Πρόεδρε παρορμητικά. Μη γίνεσαι άδικος και υβριστής.
Προστάτεψε τον εαυτό σου και το θεσμό που εκπροσωπείς. Όλοι κρινόμαστε.
Πάντως κ. Πρόεδρε,
Στο Δημοτικό Συμβούλιο όλα αυτά επιβεβαίωσε και ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ, κ. Θεοδωρίδης, προς τιμήν του. Όπως και προς τιμήν του δήλωσε σε αντίθεση με εσένα κ. Κανονίδη, ότι θέλει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ΑΜΙΣΘΙ!
κ. Δήμαρχε,
Κρίνουμε ότι χρειάζονται αποφάσεις, βάσει αυτών που προεκλογικά υποσχεθήκατε, εκτός ένα αυτό είναι το νέο ήθος και ύφος της νέας δημοτικής αρχής.
Εμείς δεν πιστεύουμε κάτι τέτοιο.
Όμως χρειάζεται αποδείξεις τώρα!

Δημοτικός Συνδυασμός «Η Αλμωπία μας ενώνει»


Τι έλεγε ο Β. Κανονίδης


Ο ΧΡ. Μπίνος εκμεταλευόμενος την απουσία   του προέδρου της ΔΕΥΑ από το πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο ,έκρινε ότι βρήκε αυτή την τεράστια ευκαιρία να τον χτυπήσει σε « ζητήματα ηθικής»,πετώντας λάσπη.
Πίστεψε ,όπως όλοι σε αυτές τις περιπτώσεις ,ότι  στο τέλος κάτι θα μείνει.
Ο Διπλωματούχος Μηχανικός Περιβάλλοντος , Κοσμάς  Β. Κανονίδης και το γραφείο περιβαλλοντικών Εφαρμογών που εδρεύει στην Αριδαία,κατέθεσε προσφορά  κατά 10% μικρότερη .εναντι άλλου μελετητή από τα Γιαννιτσα για την μελέτη περιβαλλοντικής αδειοδότησης μερικών γεωτρήσεων .
Όπως γίνεται πάντα το ζήτημα της ανάθεσης τέθηκε στη κρίση του Δ.Σ.  της ΔΕΥΑ , το οποίο αυτό αποφασίζει. Κατά συνέπεια δεν αποφάσισε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ , αλλά το Δ.Σ. λαμβάνοντας  υπ όψη την καλύτερη προσφορά , με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον της ΔΕΥΑ.
Ο Χρ. Μπίνος ,λοιπόν ,λειτουργώντας  με τον ιδιαίτερο τρόπο που τον διακρίνει ,ως κοινός συκοφάντης ,παραπληροφορεί και καταφέρνει να παραπλανήσει  ακόμα και την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, και να δημιουργήσει αμφιβολίες για την ηθική του προέδρου . ΄Όμως πλανάται.
Ο καθένας  έχει το δικαίωμα και μπορεί  να έρθει στα γραφεία της ΔΕΥΑ και να μάθει την αλήθεια  από τον Διευθυντή της Επιχείρησης για την ακολουθούμενη διαδικασία , η οποία ήταν πέρα για πέρα διαφανής .
  


                                                        Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ

                                                          Βασίλης Κανονίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)