Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΣΟΗ Δεν έχουν πάτο τα χρέη του Δήμου Αλμωπίας

ΣΚΛΗΡΗ επίθεση  εξαπέλυσαν ο Δήμαρχος Αλμωπίας και συνεργάτες  του κατά των προκατόχων του στους πρώην Δήμους Εξαπλατάνου και Αριδαίας,οι οποίοι με την πολιτική  τους και την  κακοδιοίκηση χρέωσαν τον Δήμο με 10 εκατ. Ευρώ .


 Σε συνδυασμό δε με την βιομηχανία κατασχέσεων που παραδόξως ξέσπασε στη δική του θητεία ,για  τα χρέη που αυτοί δημιούργησαν ,με αποτέλεσμα η λειτουργία του Δήμου να καθίσταται κάθε δύσκολη και απρόβλεπτη, Αφορμή  , τα διάφορα σχόλια ,η κριτική  που επιχειρείται ,αλλά και οι απόψεις  μερίδας αιρετών που διαχειρίστηκαν τις τύχες των Δήμων , για  «κοινωνική ευαισθησία» κατόπιν εορτής .
Αποκορύφωμα της κατάστασης ήταν  η διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος στο Δημαρχείο για χρέη που κληρονόμησαν κυρίως από τον  πρώην Δήμο Εξαπλατάνου.
Αναφερόμενος στο θέμα των κατασχέσεων χρημάτων από τους  τραπεζικούς λογαριασμούς του Δήμου .τόνισε ότι παρά τις διαβεβαιώσεις που δόθηκαν στους εργολάβους για σταδιακή εξόφληση ,αυτοί προχωρούν σε κατασχέσεις.
Ο Δήμαρχος  τόνισε χαρακτηριστικά    ότι  «το σύστημα   που μας οδήγησε σε αυτά τα τεράστια ανοίγματα δημιούργησε αυτά τα φαινόμενα. Οι κατασχέσεις  με την δέσμευση ποσών σε τραπεζικούς  λογαριασμούς , μας δημιούργησαν αυτά τα προβλήματα με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να ανταποκρινόμαστε έγκαιρα σε
Αυτές τις υποχρεώσεις. »
Απευθυνόμενος στην μειοψηφία τους τόνισε  ότι δυσκολεύονται να καλύψουν τα δικά τους ανοίγματα. Ως Δημοτική αρχή όμως , έστω και δύσκολα ,με τις πενιχρές επιχορηγήσεις και έσοδα-μόλις 260.000 ευρώ ΣΑΤΑ-,φροντίζει να πληρώνει τους λογαριασμούς της. Καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να μην αφήνει εκκρεμότητες και κενά. Το μεγάλο πρόβλημα όμως είναι ,τα κενά και οι τεράστιες τρύπες του παρελθόντος . Αυτές οι τρύπες δεν κλείνουν εύκολα. ΄Εχουν πολύ μεγάλο βάθος. Αυτά τα χρέη δυσκολεύουν κάθε μέρα  την πορεία μας.

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης υπήρξαν σκληρές αντιπαραθέσεις.
Ο  πρόεδρος της ΔΕΥΑ Βασίλης Κανονίδης κατηγόρησε  τον Χρήστο Μπίνο για άδικη επίθεση στο πρόσωπό του , αναφορικά με το θέμα της ανάθεσης περιβαλλοντικών μελετών γεωτρήσεων στον γιό του.
 O Βασίλης Κανονίδης  τόνισε
ότι έγινε  δέκτης μιας προσπάθειας ενοχοποίησής του. .Ένιωσε ως άνθρωπος τεράστια ψυχολογική πίεση. Εδώ και αρκετά χρόνια ασχολείται με τα πολιτικά πράγματα. Δεν υπήρξε ποτέ ούτε θα γίνει  τώρα ανήθικο στοιχείο. Κατηγόρησε την ελάσσονα  αντιπολίτευση,  πως νόμισε ότι έπιασε λαυράκι και ότι εν απουσία του θα τον χτυπούσε σε ζητήματα ηθικής Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην υπόθεση της πολυσυζητημένης ανάθεσης, υπογραμμίζοντας ότι όλα έγιναν για το συμφέρον της ΔΕΥΑ και πως δεν γνώριζε ότι δεν θα πρέπει να συμμετέχει στη ψηφοφορία. είπε, «Αν το γνώριζα θα έφευγα με χίλια», υπογράμισε χαρακτηριστικά.  

Ρώτησε μεταξύ άλλων  τον  Χρήστο Μπίνο. «Είναι αλήθεια κ. Μπίνο ότι κατά την θητεία σας

αντί να αγοράζετε καινούρια υλικά για τις γεωτρήσεις χρησιμοποιούσατε μεταχειρισμένα και τα χρεώνατε στον Δήμο ως καινούρια; Δεν θα παίξω ποτέ με την υγεία των Αριδαιοτών, όμως εσείς παίξατε. Ευτυχώς όμως ο κόσμος σας έστειλε εκεί που σας άξιζε».
Κατηγόρησε μεταξύ άλλων  τον πρώην Δήμαρχο Αριδαίας ότι κατέστρεψε στη θητεία του και τον Δήμο και την ΔΕΥΑ . Χαρακτήρισε το έργο  ύδρευσης  στους λόφους της Σωσάνδρας  ΑΧΡΗΣΤΟ, αφού γνώριζε ότι το νερό είναι ακατάλληλο. Τόνισε δε ότι όσο είναι πρόεδρος της ΔΕΥΑ δεν πρόκειται να το βάλει στο δίκτυο ύδρευσης  ,για να μην παίξει με την υγεία των κατοίκων της Αριδαίας.
Ο Χρήστος Μπίνος του είπε ότι δεν απάντησε επί της ουσίας, και ότι ο καθένα κρίνεται για την προσφορά τ

6 σχόλια:

  1. “”Κατηγόρησε μεταξύ άλλων τον πρώην Δήμαρχο Αριδαίας ότι κατέστρεψε στη θητεία του και τον Δήμο και την ΔΕΥΑ . Χαρακτήρισε το έργο ύδρευσης στους λόφους της Σωσάνδρας ΑΧΡΗΣΤΟ, αφού γνώριζε ότι το νερό είναι ακατάλληλο. Τόνισε δε ότι όσο είναι πρόεδρος της ΔΕΥΑ δεν πρόκειται να το βάλει στο δίκτυο ύδρευσης ,για να μην παίξει με την υγεία των κατοίκων της Αριδαίας.””

    Από την τοποθέτηση σας κρατάω κύριε Κανονίδη το παραπάνω κείμενο. Παρακαλώ ενημερώστε τους πολίτες της Αλμωπίας με επίσημη καταχώρηση για την συγκεκριμένη ακαταλληλότητα του νερού και πώς δόθηκε άδεια να προχωρήσει ένα τέτοιο μεγάλο έργο.
    Παρακαλώ επίσης αιτιολογήστε γιατί και πόσα λεφτά χάθηκαν απο αυτήν την ενσυνείδητη αστοχία από την οποία δεν θα λάβουν υπηρεσίες 12000 κάτοικοι της Αριδαίας .
    Επίσης να τοποθετηθεί επίσημα και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για το θέμα της κλειστής λαϊκής, πόσα λεφτά χάθηκαν και πόσα δάνεια πάρθηκαν για ένα άθλιο κατασκεύασμα το οποίο είναι ρυπογόνος εστία και στέκεται κουφάρι γύρω στα δέκα χρόνια.

    Α.Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΚΕΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΚΛΕΙΣΤΗ ΑΓΟΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΚΟΥΦΑΡΙ. ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΤΟΥ ΜΠΙΝΟΥ. ΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΚΑΙ Η ΕΠΙΧΕΙΡΙΣΗ "ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ"?. ΠΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΟΣΤΙΣΕ ΤΟ ΓΙΑΠΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ?. ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 1*5000=5000*12 = € 60.000 ΔΗΜΑΡΧΟΣ
    5*2500=12.500*12 = € 150.000 ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ
    16*1000=16.000*12= € 192.000 ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ ΛΟΙΠΩΝ
    30*600=18.000*12 = € 216.000 ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ
    2*3000=6000*12 = € 72.000 ΕΙΔΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
    1*3000=3000*12 = € 36.000 ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ

    ΣΥΝΟΛΟ € 726.000
    ΤΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΤΟ ΕΤΟΣ (ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ)Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ.
    ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. re... 6.08 den varethikes na ta grafeis se kathe site.. ta idia kai ta idia..... den einai tosa ta lefta... o dimarxos pairnei 3000 meikta.... oi antidimarxoi 2100 to poly 2200 meikta .. oi eidiki symvouloi 2400 meikta... gia tous ypoloipous den kserw... opote auta pou les.. einai aerologies... kai episis... tosa xronia pou epairnas pio megalous misthous... kai 3-4 misthous mazi.. den elege kaneis kati.. twra sas peiraksan ola... 6.03
    kai stin teliki... prospathoun na mazepsoun ta xalia twn proigoumenwn...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΟΝ 6.3 ΘΑ ΠΩ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΡΕΙ ΣΤΟ Υ.ΟΙΚΟΝ.ΤΕΤΟΙΟ ΣΑΙΝΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΕΡΓΟΣ.ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΝΑ ΛΕΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ.ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΦΤΑΙΣ ΕΣΥ ΦΤΑΙΝΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΛΕ ΦΙΛΕ 9,36 ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ. ΤΟΤΕ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙΣ. ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΝ ΕΝΑΙ 726.000 ΕΙΝΑΙ 650.000. ΟΥΤΕ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΗΣ Ε.Κ.Τ. ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟΣΑ. ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΕ ΒΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΣ? ΕΙΔΕΣ ΤΙΠΟΤΑ ΠΟΥ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ?. ΕΝΑΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΠΑΙΡΝΕΙ 1000 € ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙ. ΑΥΤΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΧΟΡΕΥΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥΣ? ΓΡΑΨΕ ΕΝΑ ΕΡΓΟ, ΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΩ ΟΛΑ ΠΙΣΩ. ΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ. ΜΙΑ, ΜΟΝΟ ΜΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)