Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Ρύθμιση οφειλών από την ΔΕΥΑ Αλμωπίας

Την σωστή και δίκαιη λύση προσπαθεί να βρει η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης του Δήμου Αλμωπίας .
 Από την μια να εισπράξει τις οφειλές που είναι απαραίτητες προκειμένου να συνεχίσει την λειτουργία της στον ευαίσθητο τομέα του Ύδρευσης. Από την άλλη, γνωρίζει την δύσκολη οικονομική συγκυρία, γι αυτό και δίνει την δυνατότητα στους καταναλωτές  που αδυνατούν να πληρώσουν όλο το ποσό να τακτοποιήσουν  τις εκκρεμότητές τους τους  με δόσεις.
Σε σχετική ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Η ΔΕΥΑ Αλμωπίας, σεβόμενη τη δύσκολη οικονομική συγκυρία,  διατηρεί το τιμολόγιο της στα χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με τις περισσότερες αντίστοιχες επιχειρήσεις της Ελλάδος. Παρ’ όλα αυτά,  οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί υπολογίζονται σε πάνω από                                       1 εκατομμύριο  ευρώ. Το γεγονός αυτό επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την ήδη (μακροχρόνια) κακή οικονομική κατάσταση της επιχείρησης και δυσχεραίνει τη λειτουργία της, με πολύ αρνητικά αποτελέσματα για το σύνολο των πολιτών του Δήμου Αλμωπίας.
Η απόφαση να σταλούν οι οφειλές (εφόσον εξεταστούν όλες οι λεπτομέρειες και είναι σύννομη η διαδικασία) όσων δεν επιθυμούν, μέσα στο χρόνο που θα καθοριστεί,  να προχωρήσουν σε ρύθμιση και δεν εμπίπτουν σε συγκεκριμένα κοινωνικά κριτήρια (που θα αποσαφηνιστούν σύντομα) είναι δίκαιη και λαμβάνοντας υπ’ όψιν την οικονομική κατάσταση της επιχείρηση, επιβεβλημένη.
 Η οικονομική δυσπραγία της ΔΕΥΑ έχει έμμεσα και άμεσα αποτελέσματα στην καθημερινή της λειτουργία και το γεγονός αυτό, έχει επιπτώσεις στη ζωή όλων των κατοίκων της περιοχής. Για το λόγο αυτό, η ενέργεια της ΔΕΥΑ Αλμωπίας αποτελεί υποχρέωση και είναι ενέργεια δίκαιης αντιμετώπισης, έναντι της πλειονότητας των καταναλωτών που είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)