Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΟΥ ¨Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ¨ ΣΤΟ ΠΑΝΕΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΝΑΠΟΛΙ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ

    Έκαναν περήφανη την πόλη των Γιαννιτσών και την Ελλάδα οι τρεις αθλητές του Αθλητικού Συλλόγου Μακεδονίας ¨Μ.Αλεξάνδρου¨ Γιαννιτσών στο Πανερωπαϊκό Πρωτάθλημα Παγκρατίου Αθλήματος κατακτώντας ένα χρυσό, ένα αργυρό και ένα χάλκινο μετάλλιο.



    Συνολικά συμμετείχαν 25 χώρες από όλη την Ευρώπη και πάνω από 1000 αθλητές και ο τόπος διεξαγωγής ήταν η Νάπολι της Ιταλίας.
    Συνδιοργανωτές ήταν η Ιταλική Ομοσπονδία Παγκρατίου Αθλήματος και η Πανερωπαϊκή Ομοσπονδία, η οποία έχει έδρα στην Ελλάδα.
    Στο Πρωτάθλημα συμμετείχαν οι κατηγορίες παίδων – κορασίδων 14 -15 ετών, εφήβων – νεανίδων 16-17 ετών και ανδρών – γυναικών 18 ετών και πάνω και έλαβαν μέρος οι εξής χώρες: Ρωσία, Λετονία, Γεωργία, Ρουμανία, Αλβαν΄΄ια, Κύπρος, Ολλανδία, Γερμανία, Βέλγιο, Ουγγαρία, Σερβία, Σλοβενία, Καζακστάν, Αζερμπαϊτζάν, Δανία, Αγγλία, Ελβετία, Νορβηγία, Αυστρία, Ισπανία, Τσεχία, Σλοβακία, Σουηδία, Ελλάδα και Ιταλία.
    Ο ¨Μ.Αλέξανδρος¨ Γιαννιτσών συμμετείχε με τρεις αθλητές , μέλη της Εθνικής ομάδας και είχε 100% επιτυχία, καθώς και οι τρεις κατάφεραν να αποσπάσουν μετάλλια. Η Αλμπάνη Αγγέλα κατέκτησε χρυσό μετάλλιο, αργυρό μετάλλιο πήρε η Αλμπάνη Παναγιώτα και χάλκινο μετάλλιο απέσπασε ο Καραγκούνης Κυριάκος. Οι προπονητές του συλλόγου Μάστερ Ινδόπουλος Δημήτρης και Αλμπάνης Απόστολος είδαν με χαρά να αποδίδουν οι προσπάθειές τους με την μεγάλη επιτυχία των αθλητών τους.
    Ο Δημήτρης Ινδόπουλος δήλωσε: ¨συγχαρητήρια στους αθλητές μας που υπερασπίστηκαν τα ελληνικά χρώματα στην Ιταλία τιμώντας ταυτόχρονα και την πόλη μας. Όλη την περίοδο της προετοιμασίας είχαν σταθερότητα και προγραμματισμό με δυναμικές και τακτικές προπονήσεις και είδαν τους καρπούς των κόπων μας, ενώ επίσης αποτελούν και παράδειγμα και για τους υπόλοιπους συναθλητές τους.
    Μεγάλη άνοδο παρουσιάζει το Παγκράτιο Άθλημα που είναι ένα καθαρά Ελληνικό άθλημα καθώς ανταποκρίνονται όλο και περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες και γίνονται μέλη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας που εδρεύει στην Ελλάδα και όλη η ορολογία είναι στην Ελληνική γλώσσα.
    Το Παγκράτιο Άθλημα είναι αναγνωρισμένο από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού από το 1994 και οι αθλητές μοριοδοτούνται όπως σε όλα τα αθλήματα όπως προβλέπεται από τον αθλητικό νόμο βάσει των επιτυχιών τους. Τα θετικά αποτελέσματα μας δίνουν μεγαλύτερο κουράγιο και θέληση να συνεχίσουμε το έργο μας, προσφέροντας κυρίως υγεία, πειθαρχία, αυτοπεποίθηση και την απομάκρυνση των παιδιών από βλαβερές συνήθειες.
    Το Παγκράτιο απαιτεί αντοχή, δύναμη και είναι ένα ολοκληρωμένο άθλημα που συνδυάζει  την  όρθια μάχη χτυπήματα ημιεπαφής με χέρια και πόδια και την  πάλη στο έδαφος με πολλές τεχνικές ακινητοποίησης σε κλειδώσεις, ενώ τέλος αξίζει κάποιος να ασχοληθεί και για την αυτοάμυνά του.¨
    Η Ελληνική Ομοσπονδία Παγκρατίου Αθλήματος διοργανώνει εκπαιδευτική ημερίδα για τον κλάδο άθλησης πλήρους αγώνος Παγκρατίου την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011 από τις 3.00μ.μ. έως τις 7.00μ.μ. στο Ολυμπιακό Κέντρο Άνω Λιοσιών στην Αθήνα όπου θα διδάξει ο Βραζιλιάνος εκπαιδευτής και Προεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Luta Livre Daniel Jankario de Macebo (Daniel Dane).

 
   

   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)