Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Με …λύκο και λαγουδίνα Το 2ο Γυμνάσιο Αριδαίας στην 11η Κάμερα Ζιζάνιο




  Για πρώτη φορά φέτος το 2ο Γυμνάσιο Αριδαίας πήρε μέρος στον διαγωνισμό ταινιών που διοργανώνει κάθε χρόνο η CAMERA ZIZANIO στον Πύργο Ηλείας, στο πλαίσιο του Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους.


Η συμμετοχή του σχολείου  έγινε στο Ελληνικό διαγωνιστικό τμήμα, στην κατηγορία «ταινίες παιδιών από 13 έως 16 ετών», με την μικρού μήκους animation: «Ο λύκος και η λαγουδίνα». Πρόκειται για μια δημιουργία των μαθητών, που έγινε στο εικαστικό εργαστήρι του σχολείου, το σχολικό έτος 2010-2011.

Το φεστιβάλ….

  Σε πείσμα  των δύσκολων καιρών των οποίων το πρώτο θύμα είναι ο πολιτισμός,, έγινε  το 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ολυμπίας και η 11η Κάμερα Ζιζάνιο από τις 4 έως τις 10 Δεκεμβρίου. 
Παιδιά από την Ελλάδα και ολόκληρο τον κόσμο έδωσαν τη δική τους απάντηση  στην οικονομική κρίση με πληθώρα ταινιών, παράλληλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και εκπαιδευτικές δραστηριότητες.
Συνολικά και στα τρία τμήματα του φεστιβάλ (Ελληνικό, Διεθνές, Ευρωπαϊκό) προβλήθηκαν  300 ταινίες.
  Ένα δυναμικό τμήμα του φεστιβάλ αποτελεί το κινηματογραφικό εργαστήρι, με τη συμβολή εκπαιδευτικών από το εξωτερικό.
  Φέτος,  η ομάδα των νέων του Zizanio News  ανέλαβε να υλοποιήσει το “The Mythos Project”, ένα σχέδιο που εμπλέκει όλους τους ξένους που βρέθηκαν στον Πύργο κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, στη δημιουργία μιας συλλογικής ταινίας η οποία  αντανακλά τη σημερινή κατάσταση στη χώρα μας, μέσα από τα μάτια των ξένων.
  Επιπλέον, συνεχίστηκε και φέτος η συνεργασία με τον Συνήγορο του Πολίτη  (Συνήγορο του Παιδιού), έναν από τους σημαντικότερους θεσμούς που δημιουργήθηκαν τα τελευταία χρόνια και συνίσταται στη βράβευση ταινίας με κοινωνικές ευαισθησίες.
  Η Camera Zizanio και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ολυμπίας εξασφάλισε μια νέα συνεργασία με το Ανεξάρτητο Φεστιβάλ Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου -  European Independent Film Festival (ÉCU) που πρόκειται να  γίνει από τις 30 Μαρτίου έως την 1η Απριλίου 2012 στο Παρίσι με  την προβολή βραβευμένων  ταινιών στην 11η Camera Zizanio.
  Αξίζει να σημειωθεί ότι οι 71 συμμετοχές από την Ελλάδα αποτελεί αυξημένος αριθμός σε σχέση με πέρσι. Αυτό το γεγονός είναι ενθαρρυντικό, αν λάβουμε υπ’ όψη  την ελλειμματική   οπτικοακουστική παιδεία και στήριξη στα σχολεία. 
  Όσον  αφορά το περιεχόμενο των ταινιών, η θεματολογία ποικίλει, αλλά περιλαμβάνει και άμεσες αναφορές στη σημερινή οικονομική κρίση, στα γεγονότα της Κερατέας, στα παιδιά μετανάστες, στους φόβους και τις προσδοκίες τους.
  Και πάλι σε πείσμα των καιρών, με τη μεγάλη συμμετοχή τους σε αυτό το φεστιβάλ κινηματογράφου, τα παιδιά στέλνουν στους μεγάλους μηνύματα συνεργασίας, εθελοντισμού, εφευρετικότητας και δημιουργίας.


Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του σχολείου: 2gymaridaias.edu.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)