Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Άποψη του Ανέστη Αναστασιάδη σχετικά με το αύριο του ΠΑΣΟΚ



Πολλά γράφονται και λέγονται για το αύριο του ΠΑΣΟΚ.
Αρκετοί μας λένε ότι το ΠΑΣΟΚ έκλεισε τον κύκλο του και ίσως χρειάζεται ένα άλλο καινούργιο κόμμα.
Στην Ευρώπη πολλά Σοσιαλιστικά κόμματα έχουν Ιστόρα πάνω από 100 χρόνια και δεν λένε ότι έκλεισε ο κύκλος τους και εδώ ξαφνικά τα στελέχη μας, που εδώ και 20 χρόνια είναι τα ίδια στην κυβέρνηση και στο κόμμα, τώρα ανακάλυψαν ότι τάχα πρέπει κατι καινούργιο να γινει μπας και ξανά ανακάμψουμε.
Άκουσα τον Καστανίδη μόλις έφυγε από το Υπουργείο αλλά και τώρα τον Σκανδαλίδη να μας λένε τι είπαν στον πρόεδρο για το αύριο του ΠΑΣΟΚ και πως θα πορευτούμε προς τα αριστερά και εδώ  όλα τέλειωσαν.

Το ΠΑΣΟΚ από την ίδρυση του ήταν ένα κίνημα ιδεών και προτάσεων και έτσι θα πρέπει να μείνει για το καλό 1ον του ΠΑΣΟΚ και 2ον του πολίτικου μας συστήματος.. 


Καταλαβαίνω τις δυσκολίες που έχουμε σήμερα με βασικό ερώτημα το που πάμε και πως πάμε. Αλλά ο καλός ο καπετάνιος στην φουρτούνα φαίνετε και καπετάνιος δεν είναι μόνο ο Παπανδρέου αλλά και όλα τα στελέχη που σήμερα υπάρχουν, και όλοι μαζί μπορούμε  να πούμε με ηρεμία  που πάμε και πως θα πάμε και το θέμα θα λήξει .

Τώρα μπροστά μας έχουμε εκλογές και θα πρέπει να ετοιμαζόμαστε να δώσουμε την μάχη για να δικαιωθούμε και να μην επιτρέψουμε την δεξιά να μας έρχεται σαν σωτήρες όταν όλοι ξέρουμε ότι αν ξανά έρθουν θα τα κάνουν σαν τα μούτρα τους .

Θέλω να κάνω και δυο απλές προτάσεις, κάτι που δεν πέρασε στην εποχή Σημίτη, ενώ τώρα είναι ώριμες  και μπορεί με όχι πολλές φανφάρες να περάσουν  

1η πρόταση είναι να ορίσουμε με απλές διαδικασίες τον Γιώργο Παπανδρέου πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για να μην ξανά σφαχτούμε και τον Βαγγέλη Βενιζέλο σαν υποψήφιο Πρωθυπουργό για να δούμε με αυτή την δυαρχία τι μπορούμε να κάνουμε. Νομίζω ότι  είναι κάτι που σήμερα σχεδόν όλα τα στελέχη το θέλουν.

Μετά τις εκλογές και σύμφωνα με τα αποτελέσματα που θα έχουμε  θα δούμε το πώς μπορούμε καλύτερα να οργανωθούμε και ίσως ποια ηγεσία μας ταιριάζει μετά τις εκλογές. Απλές προτάσεις και ρεαλιστικές και όχι πολλές διαβουλεύσεις και συσκέψεις που στην ουσία δεν βγάζουν στο  πουθενά.

2η πρόταση είναι ότι σήμερα υπάρχει μια κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ που μπορεί να συσκέφτεται σοβαρά και όχι προτάσεις απέξω, και εφόσον τα μέλη της τα βρουν να συμφωνήσουν σε μια πρόταση με τον σημερινό πρωθυπουργό να συνεχίσουμε να βγάλουμε την τετραετία μας που είναι και υποχρέωση μας  σύμφωνα με το σύνταγμα.

Έξαλλου είναι και κάτι που το θέλουν και όλοι οι πολίτες αφού όλοι ξέρουν ότι εκλογές με την σημερινή κατάσταση είναι μια μεγάλη πολυτέλεια, αλλά και στο κάτω-κάτω δεν θέλουμε να δώσουμε την εξουσία στην δεξιά που θέλει να εκμεταλλευτεί την σημερινή  οικονομική κρίση για να αρπάξει την εξουσία .

Όσο για τα άλλα κόμματα, που τάχα θέλουν εκλογές, όλοι γνωρίζουμε ότι αν ρωτηθεί  ένας-ένας βουλευτής από τους τριακόσιους θα μας απαντήσουν ότι κανένας δεν θέλει εκλογές, έκτος από τον Σαμαρά και τον Τσίπρα που ονειρεύονται ο 1ος τάχα ότι μπορεί να γίνει πρωθυπουργός και ο 2ος ότι μπορεί να γινει ο τάχα ηγέτης της Αριστεράς, αυτά όμως δεν αφορούν τους πολίτες παρά μόνο αυτούς και έτσι θα πρέπει να το δούμε.. Αυτές είναι οι δύο προτάσεις που είναι και ρεαλιστικές και σοβαρές..

Υ.Γ.
Ο Αναστασιάδης Ανέστης είναι από τα ιδρυτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην Θεσσαλονίκη, πρώην Αντιδήμαρχος του δήμου Θεσσαλονίκης, και σήμερα είναι  εκδότης της τοπικής εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΤΟΥΜΠΑΣ και πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων ¦Ελλάδας.

1 σχόλιο:

  1. ΔΗΛΑΔΗ ΚΥΡ ΑΝΕΣΤΗ ΖΗΤΑΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΑ ΚΙ ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ? ΝΑ ΔΙΟΓΚΩΘΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟ ΑΧΡΗΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ? ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΟΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΜΗΠΩΣ ΕΡΘΕΙ Ο ΔΡΑΚΟΥΛΑΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ? ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ Ο ΑΚΗΣ ,Ο ΛΑΛΙΩΤΗΣ, ΚΑΙ ΤΟΣΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΩΝΤΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ? ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΛΑΚΚΟ ΜΕ Τ ΑΓΓΟΥΡΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΒΑΛΕ Ο JEFRY? EIMAΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΣΟ ΑΚΑΤΑΝΟΜΑΣΤΟΙ? ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΙΧΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΚΑΤΙ ! ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΟΥΤΕ ΓΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ,ΤΙΜΩΡΩΝΤΑΣ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΜΠΛΕΓΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΟΜΩΣ ΦΩΝΗ ΒΟΩΝΤΩΣ ΕΝ ΤΗ ΕΡΗΜΩ.- ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ ΠΑΛΙ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΤΗΣ MARGARET ΘΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΛΟ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΚΑΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ.-ΜΗΠΩΣ ΕΧΩ ΑΔΙΚΟ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΣΤΕ ΕΘΝΙΚΑ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΕ ΤΟ Δ.Ν.Τ.ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ??...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)