Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

ΚΟΒΟΥΝ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ




 ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ

                      ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ.
ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΜΑΡΤΗ στον ΟΑΕΔ
●  ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ στις 9.30’ το πρωί
                                       ●  ΕΔΕΣΣΑ  στις 10.30’ το πρωί 


       Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ και η Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά το τσεκούρωμα όλων των μισθών (στα 500 Ευρώ) και τα χαράτσια, σφαγιάζει το επίδομα ανεργίας και άλλα επιδόματα του ΟΑΕΔ (μητρότητας, εποχικών επαγγελμάτων όπως οικοδόμων, μεταλλεργατών, ξενοδοχοϋπάλληλων κ.λ.π.).  για τα οποία πλήρωσαν μόνο οι εργαζόμενοι από τις κρατήσεις τους.
     
      Κατεβάζουν το επίδομα ανεργίας από τα 461 Ευρώ στα 361 Ευρώ.
      Με τόσα λεφτά δεν ζουν ούτε τα σκυλιά κι’ οι γάτες των αφεντικών.

      Μας βυθίζουν στην εξαθλίωση για να αυξήσουν οι κεφαλαιοκράτες  τα 600 δις Ευρώ που έχουν στις Ελβετικές τράπεζες (τα διπλάσια από το κρατικό χρέος των 300 δις που θα πληρώσουν εργαζόμενοι, άνεργοι και τα παιδιά τους) όταν το ποσοστό ανεργίας ξεπερνά το 20% (το πραγματικό είναι πολύ μεγαλύτερο), λιγότεροι από το 1/5 των ανέργων παίρνει τα ψίχουλα του επιδόματος ανεργίας και το μισό του πληθυσμού ζει κάτω από το επίσημο όριο της φτώχειας.  
      Η αθλιότητα τους δεν έχει όρια. Τα μέτρα τους δεν έχουν τέλος : ετοιμάζουν νέα μέτρα τον Ιούνη, μετά τις εκλογές, με νέα μείωση – κατάργηση των αποζημιώσεων απόλυσης, κατάργηση των εφάπαξ, κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού, νέα μείωση του κατώτατου μισθού. 
      Αυτή είναι η Ευρωπαϊκή τους Ένωση με τα «χρυσά κουτάλια» όπως μας πιπίλιζαν για χρόνια δεξιοί, κεντρώοι και «αριστερούληδες». Δεν ντρέπονται να λένε και σήμερα που αποδείχθηκε ότι είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση των μονοπωλίων, της φτώχειας και των συσσιτίων.
     Μας λένε ότι αν δεν υπογράφανε το νέο μνημόνιο δεν θα είχε η χώρα τρόφιμα, φάρμακα, πετρέλαιο. Είναι άθλιοι ψεύτες. Και τώρα με το μνημόνιο ο λαός δεν έχει λεφτά για τρόφιμα, φάρμακα, πετρέλαιο κ.λ.π.
     Η περιβόητη «ανάπτυξη» τους (αν έρθει) θα είναι μόνο για τα κέρδη τους ενώ οι μισθοί θα συνεχίσουν να είναι ψίχουλα.
     Η άθλια συγκυβέρνηση και η τρόϊκα έχουν πλάτες για να τα κάνουν αυτά : η προδοτική ΓΣΕΕ  αφού συμφώνησε με τους εργοδότες τη μείωση των μισθών και καλεί τα συνδικάτα να υπογράψουν μειώσεις μισθών, συμφώνησαν να μειωθεί και το ΜΗ μισθολογικό κόστος.  Οι παρακρατήσεις των εργαζόμενων για τον ΟΑΕΔ να μη πηγαίνουν για επιδόματα ανεργίας αλλά για επιδότηση των εργοδοτών για να παίρνουν τζάμπα εργάτες. Έτσι καταργήθηκαν ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας και ο Οργανισμός Εργατικής Εστίας για τους οποίους θα συνεχίσουν να πληρώνουν μόνο οι εργαζόμενοι και όχι οι εργοδότες ενώ χιλιάδες δικαιούχοι επιδόματος ενοικίου, κοινωνικού τουρισμού και εργατικών κατοικιών θα βρεθούν «στον αέρα».

     Ξέρουν τι κάνουν : με τεράστια ανεργία που θα αυξηθεί, με μισθούς πείνας και επιδόματα ψίχουλα, θέλουν να μας κάνουν να δουλεύουμε για μισό ξεροκόμματο, χωρίς να τα βγάζουμε πέρα.

      ΝΑ ΠΕΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΙΝ ΤΣΑΚΙΣΕΙ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.
      ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΉ ΕΝΩΣΗ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΦΤΩΧΕΙΑ ΦΕΡΝΕΙ.
      ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ - ΟΧΙ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ & ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥΣ. 

     ΤΩΡΑ να οργανωθούν οι άνεργοι στα συνδικάτα τους, στις Λαϊκές Επιτροπές κάθε πόλης . Μαζί με τις οικογένειες και τα παιδιά τους.
     ΤΩΡΑ να οργανωθούν οι εργαζόμενοι μέσα στους χώρους δουλειάς, να σταματήσουν τις μειώσεις μισθών, να τσακίσουν τους συνδικαλιστές – τσιράκια των εργοδοτών, να απαιτήσουν συμβάσεις με αυξήσεις.

ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΟΑΕΔ.

ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ :

•             Επίδομα ανεργίας 1.100 Ευρώ  και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους, για όλο το διάστημα της ανεργίας.Να σφραγιστούν τα βιβλιάρια ασθενείας όλων των ανέργων (μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων) χωρίς προϋποθέσεις. 
•             Μείωση 50% όλων των δανείων και αναστολή πληρωμής τους για τους άνεργους (μισθωτούς, αυτοαπασχολούμενους και φτωχούς αγρότες). Διαγραφή των τόκων
•             Διαγραφή δανείων Α’ κατοικίας για όσους είναι κάτω από το όριο φτώχειας.
•             Μείωση 30% των δανείων των Επαγγελματοβιοτεχνών
•             Να μη καταργηθούν οι Οργανισμοί Εργατικής Κατοικίας - Εργατικής Εστίας.

     Άνεργοι & Εργαζόμενοι
     Το Π.Α.ΜΕ. σας καλεί σε συσπείρωση και πανεργατικό ξεσηκωμό. Είναι προσωπική ευθύνη καθενός απέναντι στην οικογένεια του, τα παιδιά του.

Ή εμείς ή αυτοί !

     Άλλος δρόμος από την ανατροπή τους δεν υπάρχει για το λαό.
     Άλλος δρόμος από τον αγώνα για μια οικονομία στην υπηρεσία του λαού, για μια εξουσία στα χέρια του λαού, δεν υπάρχει.

ΑΝΕΡΓΟΙ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ , ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ ,
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ

                      ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ.

ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΜΑΡΤΗ στον ΟΑΕΔ
●  ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ στις 9.30’ το πρωί
                                       ●  ΕΔΕΣΣΑ  στις 10.30’ το πρωί 


                                                            Γραμματεία Ν.Πέλλας του ΠΑΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)